Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

benzo

ESBL dementikolla

Recommended Posts

benzo

Olen siis töissä dementiakodissa, missä on pari ESBL-potilasta. Kaikilla on omat huoneet ja vessat. Toinen potilaista on vuodepotilas, mutta toinen taas kävelevä.

Mitä vaaroja tässä nyt sitten oikeesti on? Vuodepot. viedään ruoat viimeiseksi, desinfioidaan kädet mennen tullen, ja käytetään suojapukua hoitotyössä. Toinen taas syö ruokasalissa. Ongelma on huono käsihygieenia vessareissujen jälkeen (käy siis itsenäisesti), ja tuseeraa itsensä ajoittain jos vatsa kovalla.

Kuinka helposti ESBL tarttuu likaisista käsistä toiseen ihmiseen, kauanko pysyy hengissä keittiön pinnoilla, ovenkahvoilla ym. Tämä mummo kyllä löytää oman vessan, mutta ajoittain muut asukkaat käyvät "lainaamassa" toisten vessoja.

Miten vaatehuollon kanssa, kun pestään kaikki pyykit itse? Kaikki eivät ole yhtä tarkkoja siitä, että näitten pyykit ei pestä muitten pyykkien seassa.

Ja missä vaiheessa kaikilta pitäisi testata tää pöpö?

Kiitän kauniisti jos joku viisaampi kertois omista kokemuksista tai tiedoista!

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Maaria

Aikaisempaa keskustelua aiheesta:

http://hoitajat.net/foorumi/index.php?topic=4207.0

Kosketuseristys potilaalle, mm. tuolta löytyy aika hyvä yleisohje:

http://www.ppshp.fi/attachment.asp?Section=7877&Item=33531

Lisäys; Sitten kun ottaa silmän käteen ja lukee tarkemmin, niin huomaa että kyse olikin tosiaan dementiakodista.. Noi on aina kinkkisiä kun on itsenäisesti liikkuvia ihmisiä ja vielä muistamattomia ja se käsihygienia sitten on mitä on.. Mutta kai se on yritettävä noudattaa hygieniaohjeita siinä määrin kun se kyseisessä paikassa on mahdollista, vaikka kodinomaisemmassa paikassa se ei olekaan ihan yhtä järjestelmällistä kuin sairaalaympäristössä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×