Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

eh-neito

CCHR:n levittämä "tieto" psykiatrisesta hoidosta

Recommended Posts

eh-neito

Sain muutama päivä sitten mainosten joukossa esitteen "Kuinka sinä voit suojella ja varjella omaa mielenterveyttäsi" ja ajattelin sen olevan ihan hyvä juttu, että tuollaista tietoa levitetään ihan "ruohonjuuritasollakin". Kunnes rupesin selaamaan ja lukemaan esitettä... Esitteen on julkaissut CCHR (Citizens Commission on Human Rights International), joka on Scientologiakirkon vuonna 1969 perustama järjestö. Järjestön mukaan se on perustettu "tutkimaan ja paljastamaan psykiatrisia ihmisoikeusrikkomuksia ja puhdistamaan mielen parantamisen kenttää".

Esitteessä haukutaan psykiatrista hoitoa, todetaan kaikki psyykenlääkkeet turhiksi ja "persoonaa latistaviksi" jne. Muutama suora lainaus esitteestä:

"Psykiatria: Älä usko valheita"

"Psykiatria ei saa aikaan minkäänlaista parannusta mielenterveydessä."

"Psykiatria on kehittänyt Mentaalisten häiriöiden diagnostisen ja tilastollisen käsikirjan, DSM-IV:n, kirjan, jossa luetellaan 374 oletettua mielen häiriötä ja sairautta. Sen diagnostiset kriteerit ovat niin hämäriä, subjektiivisia ja venyviä, ettei maailmasta todennäköisesti löydy yhtään elossa olevaa ihmistä, joka ei saisi jollain tavalla mielisairaan leimaa otsaansa, kun tätä käsikirjaa käytetään standardina. Tietenkin se auttaa luomaan myös paljon lisää henkistä sairautta.

Samalla, kun psykiatrit julistavat, ettei heillä ole mitään käsitystä siitä, mikä aiheuttaa nämä oletetut sairaudet, heillä ei myöskään ole minkäänlaista tieteellisesti pätevää todistetta, että mikään näistä olisi todella olemassa fyysisten sairauksien tapaan."

"Seuraava informaatio on varoituksena ihmisille, jotka saattavat kohdata vaikeuksia elämässään, jotka etsivät vastauksia, mutta joilla ei ole mitään käsitystä niistä erittäin todellisista vaaroista, jotka ovat väistämättömiä seurauksia psykiatrisesta "avusta"."

"Psykiatria ei tänä päivänä paranna ihmismieltä."

"Eräässä tutkimuksessa todettiin, että niistä ihmisistä, jotka klinikat tai sosiaalityöntekijät olivat lähettäneet psykiatriseen hoitoon, 83 %:lla oli diagnosoimattomia fyysisiä sairauksia."

Voisiko mitenkään liittyä siihen, että psyykkisesti sairaat ihmiset eivät välttämättä tunnista tai tajua milloin he tarvisisivat hoitoa somaattisiin ongelmiin...

"Psykiatrinen hoito häiritsee umpimähkäisellä tavallaan fyysisiä, emotionaalisia tai ajattelun prosesseja."

"Kahdella kolmasosalla lääkityistä potilaista oli "pysyviä psyykoottisia oireita, kun ensimmäisestä psykoottisesta kohtauksesta oli kulunut yksi vuosi" ja 30% potilaista ei lainkaan reagoinut lääkehoitoon."

Toisin sanoen 70% reagoi lääkehoitoon, mikä on hyvä asia. Ja psykoottisuus kun nyt harvoin loppuu täysin seinään, eli ei ihme että osa kärsii harhoista pidempäänkin.

"Vaikka elämä on täynnä joskus suorastaan musertavia ongelmia, sinun on tärkeä tietää, että psykiatria diagnooseineen, lääkkeineen ja muine hoitoineen on väärä suunta, kun pyrit kohti mielenterveyttä. Sen hoidot voivat vain peittää ongelmat ja oireet. Ne eivät pysty eivätkä koskaan tule pystymään ratkaisemaan ongelmiamme meidän puolestamme."

Tuon esitteen voisi laittaa tänne ihan kokonaisuudessaan kun tarkoituksena on antaa esimerkkejä virheellisestä ja harhaanjohtavasta tiedosta, mutta en jaksa nyt kaikkea ruveta kirjoittelemaan. Lukekaa esite jos se tupsahtaa teille muillekin postiluukusta.

Puistattaa pelkkä ajatuskin siitä, miten hoitoonsa ei-ehkä-niin-motivoitunut avohoitopotilas (tai muu psyk potilas) reagoi tällaiseen esitteeseen... Lopettaa lääkkeet ja ajautuu taas sairaalahoitoon ja "pohjalle" oman sairautensa kanssa? Mietin miten tuollaisten asiattomuuksien levittäminen edes voi olla sallittua. Scientologiakirkko kun ei ole Suomessa edes virallinen uskonto.

Kyseiseen järjestöön voi tutustua esim. täällä:

www.cchr.org

www.psychcrime.com

muoks: typot

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
fragile

Tässä toinen liike, jonka henkisellä avulla parannetaan kaikki sairaudet ilman lääkitystä... Ystäväni aikoinaan valitettavasti sekaantui tähän hömppään, lopetti lääkityksensä ja lopulta päätyi sitten itsemurhaan ;D

http://www.uskontojenuhrientuki.fi/sahaja1.html

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Oinaspässi

Elämäntilanne alamaissa, itsetunto nollilla, mieli pirstana... Siinäpä sopiva uhri monille uskonnollisille järjestöille, ja näitä riittää...äärijärjestöjä omalla sarallaan. Kukin tahollaan vaikuttaa hyvyyttään. Moni ei "mainosta" henkisestä painostamisesta, kymmenyksien maksamista, elämän muuttamisesta järjestön henkisen päämäärän suuntaiseksi, perheestä ja ystävistä (saatanoista?) irrottamiseen, yms.. Tai, mikä myös tuhoaa ihmisen mielen tehokkaasti; järjestöstä pois potkiminen, eristetään yhteisöstä, hylätään, manataan helvettiin.. Aika velikultia?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Jio

Ihan positiivista.

Tietää ettei ainakaan työt tule loppumaan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Telaketju

kyllähän näitä homeopaatteja on lekureissakin,tyyliin Seroquel 25mg x1 osastohoidossa :nauraa:

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Fiu

kyllähän näitä homeopaatteja on lekureissakin,tyyliin Seroquel 25mg x1 osastohoidossa ;D

Ja toin on aika yleistä... Itseasiassa eräässä paikallisessa tk:ssa eräällä osastolla suositaan seuraavanlaista annosta: Seroquel 25mg ½tbl x 1..

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
gannet

Kannatta varoa tuota Scientologiaa. Siihen voi törmätä mm. jo googlettamalla "ilmainen persoonallisuustesti." Kerran kokeilin tuota ja sain sellaiset vastaukset puhelimitse, että ne eivät oikeastaan liittyneet persoonallisuuteen, vaan enemmänkin elämänhallintaan. Kaiken lisäksi ne vastaukset olisivat voineet sopia lähes kenelle hyvänsä jossain määrin. Sen testin tekemisen jälkeen mulle kaupattiin puhelimitse jotain kirjaa, joka olisi avautunut minulle maksullisia kursseja käymällä. Kieltäydyn kuitenkin siitä kunniasta. Sen verran kuitenkin ongin selville tästä järjestöstä, että sen kautta moni on menettänyt omaisuuttansa. Psyykkistä terveyttäkään ei kannata tuollaisille järjestöille asettaa alttiiksi.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
rkoskinen

Nää skientologit ja muut höppänät... samoista asiakkaistahan siinä kilpaillaan. Ainaskin Ameriikassa. Ei vaites; näitä esitteitä alkoi yhdessä vaiheessa sateleen postiluukusta muutamalle meidän osaston (suljettu) työntekijälle. Mä sanon, että prkl! Skientologeja on mm. kiittäminen siitä, että Ameriikan mantereella annetaan puolta vähemmällä teholla ECT-hoitoa verratuna vanhaan mantereeseen, tällainen knoppi tähän väliin. No juu, hyvää yötä ja kesää. :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Oinaspässi

..Skientologeja on mm. kiittäminen siitä, että Ameriikan mantereella annetaan puolta vähemmällä teholla ECT-hoitoa verratuna vanhaan mantereeseen, tällainen knoppi tähän väliin. No juu, hyvää yötä ja kesää. :D

Hus:n sivuilta löytyi tämmöistä mukavaa...

Ensimmäisen sähköhoitokojeen sekä hoitojen antamiseen tarvittavat tiedot ja taidot toi Suomeen Kellokosken sairaalan ylilääkäri Paavali Alivirta 1941. ;D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pötkö

Kuka ton on kirjoittanut?

Alkoi hitusen huvittaa, tossa on jotain samaa kuin niissä tuotoksissa joita olen löytänyt sanomalehteen yms. raapustettuna psyk. osaston päiväsalin pöydiltä.

"Sopivalle" ihmiselle joutuessaan tuollainen esite voi olla melkoisen epäterveellinen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Lauha

Hus:n sivuilta löytyi tämmöistä mukavaa...

Ensimmäisen sähköhoitokojeen sekä hoitojen antamiseen tarvittavat tiedot ja taidot toi Suomeen Kellokosken sairaalan ylilääkäri Paavali Alivirta 1941. ;D

[offtopick]

*pyyhkii aamukahvia koneen näytöltä* Heh heh, ei juma! Ei vois enää paremmin osua nimi kohdalleen.

[/offtopick]

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
rope

>:DNo kait nyt kaikki ymmärtää mitä scientologia on, eli täyttä fuulaa, ihan niinku mikä vaan uskonto. Pakkohan se niittenkin on se raha jostain saatava, eihän se mitään muuta oo ku rahastusta. Itse oon lukenut kyseisen "esitteen" ja eihän tolle voi muuta ku nauraa, aattele nyt mihin hollywood-tähdetkin on menny mukaan. Itse olin töissä jenkeissä n. 20-vuotta sitten ja silloin jo scientologia ja dianetiikka jyräs. Jos haluut tehä hilloo, niin keksi joku hihhulijärjestö ja pistä rahoiks, ei tällänen tavallinen psyk. sh paljoo maailmaa pysty parantaa, kato me vaan yritetään, mut ne kyllä osaa sen!

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
quartz

Samanmoinen "esite" tippui meidänkin postilaatikosta reilu vuosi sitten. Oli pakko naapureilta kysellä että onko muillekin tullut vaiko vain meille, molemmat kun työskennellään psykiatrian parissa. Aikamoista shaissee oli teksti ja samat oli mietteet "maallikkonaapurillakin".

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×