Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Vieras: msh -79

Sisähoito ja ulkoilumahdollisuudet

Recommended Posts

Vieras: msh -79

Missä tapauksissa annetaan sisähoitoa ?

Kun potilas asetetaan tarkkailuun on sisähoito ehdoton tarkkailun ajan.

Entäpä muissa tapauksissa ,kuten silloin ,kun potilas on  saanut sisähoitoa , ollessaan sekava eli huonossa kunnossa tai esim vapaakävelyltä myöhästyttyään .Käyttänyt alkoholia.Seuraamuksena; saapumattomuudesta aamukokoukseen,rähjäämisestä osastolla tms.

Käytäntönä useimmiten on ollut ,että vapaakävelyttömänä eli sisähoitoaikana potilas voi päästä ulkoilemaan hoitajan saattamana-jos potilas on käyttäytynyt sopuisasti ,ei ole enää sekava ja yhteistyö näyttäisi sujuvan ulkoilun aikana  ja osaston miehitys sallii ulosmenon hoitajan saattamana.

Mietitäänpä hieman tätä viimeistä lausetta-jos osaston miehitys sallii ulosmenon hoitajan saattamana.Kuinka monta kertaa tällainen tapaus onkaan ollut vastassa ,kun sisähoidossa oleva pyytää ulkoilemaan ja osaston vahvuus ei salli sitä.Välillä tästä tilanteesta syntyy sanaharkkaakin ,mikä on tietysti asiatonta ,jos asia on selvitetty ja syyt selkeät sille ,ettei ulos voida lähteä.

Yhteiskuntahan se ylläpitää tätä ulkoilun niukkuutta hoitamalla potilaat niukimmin mahdollisin voimavaroin.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
psyhoi

Ulkoilulupien eväämisestä voisi luetella vaikka kymmenen eri syytä, mutta psyykkinen huonovointisuus eri tavoin ilmentyen on lähtökohta. Lääkäri tietysti tekee kyseisen päätöksen, hoitajia yleensä kuultuaan.

Tarkkailussa ollessaan potilaalla voi olla ulkoiluluvat, laki sallii sen. Yleensä tuo tarkkailuaika on kuitenkin luvatonta aikaa.

Jos hoitajilla olisi enemmän aikaa ja voimavaroja  panostettavissa potilaiden turvalliseen ulkoiluun niin rauhoittaisihan se osastoa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Jaakko79

...joskus olen huomannut myös ikävän piirteen: joillain hoitajilla  on aina "kiire" kun potilas pyytää ulos,  samat hoitajat lähtevät potilaiden kanssa ulos herkemmin kuin toiset  ja joitain hoitajia kiinnostaa tuo ulkoilu potilaan kanssa enemmän kesällä kuin talvella... ja potilaan pyytäessä ulos joillakin hoitajilla on enemmän kiirettä huonolla tai kylmällä säällä kuin hyvällä...:nauraa:

Jos potilaalla on lääkärin antamat luvat ulkoiluun hoitajan kanssa ja se myös hoitosuunnitelmaan kirjataan niin siihen pitäisi myös pyrkiä että ulkoilu myös toteutuu, etenkin jos potilas sitä itse pyytää.  Käytännössä hoitosuunnitelmaan kirjattu potilaan "ulkoilu" hoitajan kanssa 1h/ päivä saattaa joillain osastolla tarkoittaa käytännössä  muutamaa ulkoilukertaa viikossa sisältäen ainoastaan 5 min kävelymatkan kadun toisella puolella olevaan kauppaan ja takaisin, yht 10 min.

Kyllä osaston toimintaa pitää kehittää myös sen osalta, että ulkoilut pystytään toteuttamaan.

Riippuu aika paljon osaston luonteesta miten ulkoilut järjestetään ja onko niiden järjestäminen edes mielekästä. Meillä ei ainakaan kuulu ulkoiluttaminen hoitohenkilökunnan työnkuvaan vaan se on jokaisen hoitajan oma valinta ulkoiluttaako potilaita ja milloin sekä millaisella säällä lähdetään ulkoilemaan. Kuitenkin ulkoilujen tulee olla aina hoidollisesti perusteltuja. Meillä lähdetään (jos lähdetään) aina ryhmän kanssa ja aina pitää huomioida potilaiden kunto sekä pohtia yksilön etu vs. muun ryhmän etu, kun mietitään ketä voidaan ottaa. Usein ei potilaat edes viitsi lähteä ulos kun on niin paljon mukavampaa katsoa televisiota, vaikka hoitaja heille ulkoilua ehdottaakin. Nykyisillä resursseilla on myös ajoittain hankala edes lähteä osastolta, kun osastolla niin paljon rankasti oirehtelevia potilaita. Meillä ei katsota ketään kieroon, jos ei suostu ulkoilemaan potilaiden kanssa. Varsinkaan sen jälkeen kun johtoporras on alkanut vaatia kirjallisen selvityksen karkaavista potilaista. Sitä paitsi ei kenenkään meidän hoitajien koulutukseen ole hoitajakoulussa kuulunut opintojaksoa ulkoiluttamisesta, me toteutetaan hoitotiedettä käytännössä  ;)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Mielisairashoitaja

Antaiskohan johtoporras kirjallisen selvityksen ,mitkä ovat kuntoutuksen osatekijät teidän sairaalassanne ?

Liikunta on satavarmasti terveyden peruspilari ,oireenhallinan väline,kuntouttava väline,johon totuttautumista pitäisi  Suomen kalliissa sairaalalaitoksessa ihan ensimmäisillä sijoilla opettaa kuntoutujille.

Jos edes liikunnan merkitystä ei mielletä kuntoutuksen ja terveyden tärkeäksi osatekijäksi ,niin johtajat vaihtoon ja äkkiä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Sari-Helena

Mielenkiinnosta kysyn teiltä, mielenterveyspuolella toimivat:

Sattuuko karkaamisia ulkoilujen yhteydessä kuinka vähän tai paljon? Miten saatte potilaan pään käännettyä, jos hän on kanssanne eri mieltä sairaalaan paluusta?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
otto

Korpisairaalan positiivinen puoli. Karkaamiset ulkoiluista todella harvinaisia. Kävellen ei täältä kukaan jaksa eikä uskalla. Voi vaikka susi tulla vastaan tai suonsilmä nielaista.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
JKKK

Harvoin sattuu. Enemmän jättävät palaamatta ihan "itsenäiseltä" vapaakululta jos menojalkaa vipattaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
staffi

Meillä ulkoillaan potilaiden kanssa aikast paljon, ihan vaan kävellään ja kauppareissuilla myös. Kanttiinista kun ei juuri mitään saa. Ja ne joilla ei ulkoilulupia ole, voivat kuitenkin oleilla osaston suljetulla sisäpihalla. Mikä ylellisyys ;D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
eepeli

Meidän avohoitoyksiköstä autetaan suljettua osastoa, esim kun potilaalla ei vapaakävelyoikeutta. Osaston omat resurssit eivät riitä lähes koskaan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×