Jump to content
MAINOS

Dementia diagnoosi


Guest Hoitaja80

Recommended Posts

Guest Hoitaja80

onko kenellä kokemusta tilanteesta jossa vanhuksella oireet on kuin dementiassa mutta diagnoosiksi ei ole dementiaa  asetettu vaikka tutkimukset kuten ct kuvaus, on tehty. sukulaisellani tällainen tilanne. Neurologi sanoi ettei voi ct kuvan löydöksen perusteella dementiaa diagnosoida koska aivoissa ei hankallista muistiongelmista huolimatta dementialle tyypillisä muutoksia ole nähtävissä. (mini-mental ja cerad testit oli jo tuolloin tehty ja niistä huonot pisteet) Tunnen neurologin, olemme aikoinaan olleet samassa työpaikassa ja tiedän hänen olevan kokenut ja pätevä alallaan, joten uskon että on ct kuvaa oikein tulkinnut ja oikein asian diagnosoinut. sanoi että todennäköisesti huonosti hoidettu rr-tauti on aiheuttanut muistiongelmat koska tehny muuta tuhoa muistikeskuksessa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Dementiahan on käsittääkseni usein oire jostain sairaudesta, eikä itse sairaus. Jos sille siis löytyy jokin aiheuttaja, ei dementiaa välttämättä diagnosoida omaksi sairaudeksi. Korjatkaa viisaammat jos puhun ihan omiani.

Sodassa, rakkaudessa ja yleisessä vitutuksessa kaikki on sallittua.

Link to comment
Share on other sites

Näin minua juuri nyt opetataan.

Dementia ei ole diag. vaan yleisnimitys muistihäiriöille. Varsinainen diag. voi olla mikä vaan...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Dementia

Aiheen aloittaja hakenee kuitenkin ratkaisua tilanteeseen, ei niinkään oikeaa diag. joten sikäli tämä kirjoitus on OT jollain osin.

Omainen tarvitsisi varmasti laajemmat tutkimukset, tukea RR-taudin hoitotasapainoon pääsyyn ja kokonaisvaltaista tukea loppuelämäksi?

http://www.tohtori.fi/?page=6625671&search=Dementia

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...