Jump to content
MAINOS

Kesähenkilöiden perehdytys


eliisa

Recommended Posts

Nyt kun taas kesä saa (vaan minä en  :- ) ja pelastuslaitoksille ja yksityisille kirmaavat intoa uhkuen uudet, vihreäposkiset lähi- ja sairaanhoitajat sairaankuljetukseen kesätöihin, niin millaisen perehdytyksen he teillä työhönsä saavat.... onko perehdytys riittävän kattava ja pitkäaikainen?!? Ja kuka perehdytyksen pitää? Entä millainen perehdytys heille tosiasissa pitäisi pitää, jotta saisivat riittävät valmiudet toimia sairaankuljetuksessa? Varsinkin jos tulevat suoraan koulun penkiltä..  huh.gif

Tiedän, ettei kukaan ole kuollut kovasta työnteosta, mutten halua ottaa sitä riskiä, että olisin ensimmäinen...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Yksi liukuma kolmantena. Sitten alussa opastetaan alueen tavat, niin hyvät kuin pahat, sun muut. Missän vaiheessa ei kahta kesäriä ole yhdessä.

Jos on yhtään ollut hereillä työharjoittelun aikana, kyllä pitää klaarata. Ei tämä mitään rakettifysiikkaa ole. Tuo työharjoittelu ollaan oikeastaan aina vaadittu.

Hoito-ohjeet yms. pitää kyllä hallita ennen töihin tuloa tai sitten pitää osata edes lukea taskuopasta.

Perehdys ei ole koskaan riittävää sillä perehdyksen loputtua alkaa suoraan jatko- ja ylläpitokoulutus.

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meilläpäin ei enää suoraan töihin pääse vaan joutuvat SHP tentit tekemään ennenkun asiaa jousille. Meillä perehdytetään uusi tulokas koko työporukan voimin että saapi tuntua eri ihmisten työtapoihin eli kätännössä ovat ns harjoittelemassa viikon verran ennenkuin saavat virvekapulan taskuunsa on hyväksi havaittu keino ja tulokkaat olleet tyytyväisiä ja kyllähän he myös palkkaa saavat harjoittelu ajalta en tiedä miten paljo ku se on sopimusjuttu  :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ah, joka vuotinen keskustelun aihe; Kesähessut! Kyl ne hoito hommat täytyy osata jos töihin meinaa tulla.. toki voi olla hakusessa se oma "hoitaja-identtiteetti" mut hoito-ohjeet täytyy olla selvillä. Samoin laitteet ja niiden käyttö. Jos ei ole ennestään tuttu kone niin se pitäs opetella sillon ekana työpäivänä niin, että keikalla pärjää ja sitten joka päivä opetella lisää et loppu kesästä vaikka tietäisi liikaakin koneesta. Ja niiden laitteiden irrotus autosta, joillekin kun tuo kantotuolin irrottaminen ei onnistu kun ei sitä ole joutunut harjoittelussa irroittamaan vaikka sillä on potilaita kantanut.

Se mitä mielestäni pitäisi painottaa jo ensimäisestä päivästä lähtien on, että JOS EI TIEDÄ NIIN TÄYTYY KYSYÄ! Vaikka asia olisi kuinka tyhmä ja itsestään selvyys esim. VIRVEN käyttö niin jos on kanava hakusessa täytyy kysyä. Ja itse ainakin yritän vakuutella että on parempi kysyä kuin kokeilla ja sitten kysyä. Faktahan on se, että ei tällä alalla ole ikinä kaikki tietävä.. tulee niitä tilanteita eteen kokeneemmallekin kun pitää kysästä varmuuden vuoksi vielä toisenkin mielipide, eikös? :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Uudet tulijat ja kesäheput perehdytetään riippuen aiemmasta taustasta seuraavasti. Päivä kolmantena, sitä ennen käynyt jo juttelemassa ja näytelty ja kokeiltu välineet. Kolmantena tekee kaiken ja hoitaja valvoo ja neuvoo. Tämän jälkeen ja aikana käydään yhdessä lävitse miten välineet toimii (kokeilemalla), miten virveä käytetään, miten autoa ajetaan jne. Seuraavaksi annetaan käteen perehdytyskansio ja uusi osallistuu täysipainoisesti työpisteen jatkuvaan koulutukseen aktiivisena osallistujana ja toivojana aihepiirien suhteen. Jos ei aiempaa kokemusta ensihoitotöistä niin ei uuden kanssa töihin vaan vanha tai ainakin konkari (en mä vielä ainakaan ole vanha) pitää mukanaan alkuun. Uusi aina alkuun konttiin ja rattiin vasta, kun kykenee näyttämään osaavansa oikeasti hoitaa potilasta. (Tämä vaan tuntuu olevan mahdotonta tajuta. En ymmärrä sitä hinkua rattiin. Kyllähän jokainen paukapääkin osaa ajaa, mutta se joka osaa hoitaa, ainakin ilman harjoittelua, on pirun harvassa)

Opettaja jumalan armosta...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tosi hyviä perehdytysjuttuja teillä... ainakin toi Hattivatin huomio, kantotuoli pitää osata ottaa myös ulos autosta, ei pelkästään kantaa sitä... oi voi, niin totta niin totta!!  ;) Näiden pohjalta vois ruveta väsää uutta perehdytysopasta....  :)

Tiedän, ettei kukaan ole kuollut kovasta työnteosta, mutten halua ottaa sitä riskiä, että olisin ensimmäinen...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kuka perehdytyksen suorittaa? Esimies vai työpari eli työntekijä? Entäs silloin, kun ollaa vuorokauden ympäri varallaolossa? Ja kun palkka juoksee ollaankin jo keikalla ja siinä samalla pitäisi perehdyttää. Pitääkö minun varallaolossa perehdyttää uusi työntekijä eli esitellä auto ja sen laitteet ja miten meillä milloinkin toimitaan jne? Tämähän ei ole enää käsittääkseni varallaoloa ja siitä kuuluisi saada työtunnit, eikö niin? Voinko kieltäytyä työnantajan käskystä perehdyttää uusi työntekijä, jos hän ei maksa muuta kuin varallaolopalkkaa? Tämä on pitkälti periaate kysymys, että ilmasiksi ei työtä tarvitse tehdä. Niin ja uusi ei tule käsittääkseni meille ensin kolmanneksi vaan heti työpariksi eli auto ja tavarat ovat tuntemattomia eli perehdytys on suoritettava alusta lähtien ja piakkoin.

Muuten kyllä odottelen mielenkiinnolla uutta kesäjannua. Vaihtelu aina piristää työntekoa! Lämmintä kesää kaikille "roudareille"!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kuka perehdytyksen suorittaa? Esimies vai työpari eli työntekijä? Entäs silloin, kun ollaa vuorokauden ympäri varallaolossa? Ja kun palkka juoksee ollaankin jo keikalla ja siinä samalla pitäisi perehdyttää. Pitääkö minun varallaolossa perehdyttää uusi työntekijä eli esitellä auto ja sen laitteet ja miten meillä milloinkin toimitaan jne? Tämähän ei ole enää käsittääkseni varallaoloa ja siitä kuuluisi saada työtunnit, eikö niin? Voinko kieltäytyä työnantajan käskystä perehdyttää uusi työntekijä, jos hän ei maksa muuta kuin varallaolopalkkaa? Tämä on pitkälti periaate kysymys, että ilmasiksi ei työtä tarvitse tehdä.

Varallaolo ei ole työaikaa joten ei kenenkään ole mikään pakko silloin tehdä töitä, eli perehdyttää uutta työntekijää. Itse en ainakaan perehdyttäisi juuri siksi, että en minä työasioita tee enkä mieti muutoin kuin työaikana.

Failure is always an option

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...