Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

OldOne

TEHY ottaa määräaikaiset työsuhteet tehotarkkailuun

Recommended Posts

OldOne

Työnantajien määräaikaisia työsuhteita koskevat käytännöt ovat tällä hetkellä monilta osin lainvastaisia. TEHY on aloittanut kamppanjan jossa aiotaan selvittää perusteellisesti hoitoalan määräaikaisten työsuhteiden asianmukaisuutta ja puuttua niissä löytyneisiin epäkohtiin. Kaikki tehyläiset työpaikkojen luottamusmiehet pyytävät työnantajilta tiedot määräaikaisista työsuhteista ja käyvät niiden perusteet läpi. Jos joukossa on työsopimuksia, joissa ei kaikki tunnu olevan ihan kunnossa, asiaan puututaan.

TEHY toivoo jäseniltä aktiivisuutta asiassa. Ota yhteyttä työpaikkasi tehyläiseen luottamusmieheen, jos epäilet, että oman määräaikaisen työ- tai palvelussuhteesi perusteet eivät ole kunnossa. Jos työpaikallasi ei ole luottamusmiestä ja epäilet, että työsopimuksessasi on jotain asiatonta, ota yhteyttä suoraan liittoon.

Lisätietoja http://www.tehy.fi/terveystarkastus/

Tietopaketti http://www.tehy.fi/terveystarkastus/Tyosuhteiden-Terveystarkastus-tietopaketti.pdf

TEHYn tiedote asiasta https://www.tehy.fi/?x1536574=12602204

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
jarkko82

niin, mielestäni jokaisen pitäisi itse automaattisesti ja jatkuvasti tehovalvoa omia oikeuksiaan, ne kun on lakiin kirjoitettu niin silläpä selvä! mutta hienoa joka tap. että liitto mukana.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
OldOne

niin, mielestäni jokaisen pitäisi itse automaattisesti ja jatkuvasti tehovalvoa omia oikeuksiaan,

Niin pitäs, mutta tilastollinen fakta on että näin ei valitettavasti yleensä tapahdu. Ihmiset suostuu olemaan heittopusseina käsittämättömän pitkiä aikoja. Mun mielestä tää on hemmetin hyvä projekti liitolta, todella konkreettista ja näkyvää toimintaa. Nyt kynnys asian vireille panemiseksi taatusti helpottuu monen kohdalla.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Oinaspässi

Vaikuttaa siltä, että ystävämme Tehy on reipastunut viime aikoina, hyvä niin...vaihtelua aiheisiin; kuuluakko Tehyyn vai ei?, onko järkeä maksaa jäsenmaksua?, yms...

Tuohon, että jokaisen pitäisi tehostetusti valvoa omia oikeuksiaan, on toki työnantajasta riippuen hyvä peruste, mutta kaikilla se ei yksinkertaisesti onnistu. Etenkin uudet työntekijät ovat täystyölistettyjä uuden paikan ja työnkuvan opetteluun. Onnellisia ovat, kun duunin saivat! Ei enää välttämättä riitä aika, ajatus, taito ja puhti huolehtia omista oikeuksistaan. Moni ei edes tiedä niistä paljoa...

Toivotaan, että tuo nyt auttaa niitä monia ihmisiä, joille on kertynyt kymmeniä, jopa sata luvulle kertyneitä määräyskirjanippuja. Liiton lakimiehet saavat luultavasti rutkasti lisäduunia lähiaikoina, jo moni kireä ylihoitaja kiristyy entisestään, heh...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
syxid

Vaikuttaa ihan hyvältä toiminnalta liiton puolelta. Vaikka tänä päivänä taitaa vallalla olla myös se asenne, ettei sijaiset halua vakituista työpaikkaa. Mutta onhan tämä hieno asia niille jotka haluavat.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Hoistu

NÄin tekee myös JHL satakunnassa...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×