Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest JCY

Työpaikan ilmapiiri.

Recommended Posts

Guest JCY

Vanha ja aina niin rakas asia.

Meillä on pieni moniammatillinen tiimi jossa riittää persoonia ja työtapoja. Nyt vain on käynyt niin, että lääkäreiden välit on hieman tukkoiset ja työnsisältö karkaamassa käsistä kokonaan. Töihin tullaan, kun ehditään ja muistutetaan työmäärästä sekä pienestä palkasta. Henkilökohtaisesti olen väsynyt ja umpikyllääntynyt tilanteeseen.

Keskustelupalstalla kirjoitettiin hoitajien hierarkiasta. Henkilökohtaisesti minua kaivelee se,että lääkärit tiukasti kuvittelevat/toivovat olevan heti Jumalasta seuraavia 8). Koen, että kolleekojen kesken ei onneksi niin usein törmää tämän kaltaisiin harhaluuloisuushäiriöihin. Ainakin käyttäytyminen yleensä on asiallisempaa ja muita huomioivampaa kuin lääketieteen edustajilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest sirius

Ottakaa härkää sarvista; asioista puhumaan miksi välit ovat niin huonot. Palaveri, jossa kaikki voivat avata suunsa ja kertoa mielipiteensä ja nimenomaan kaikki teidän moniammatillisen tiimin eri ammattiryhmät mukaan. Kehittämis -/koulutuspäivän nimissä kaikki on helppo saada kasaan ajatukset ja asiat rohkeasti esille. Vaatii muuten palaverin vetäjältä hyviä keinoja ja ideoita.Tällaisessa palaverissa voi tulla esille monia asioita, jotka ovat huonosti.

Hyväksi on myös havaittu ns. saunaillat, jotka luonteeltaan ovat epävirallisia ja rennonpia, mutta täällä asiat voivat myöskin riistäytyä käsistä.

Eivät lääkärit ole sen Jumalaisempia ihmisiä kuin me muutkaan tasamaan ja ylämäkien tallaajat. Valitettavasti vaan joskus törmää näihinkin lekureihin, jotka kuvittelevat olevansa enemmän kuin ovatkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Psyko

Aivan oikein, ottakaa härkää/härkiä sarvista!! Henkisesti raskaassa työilmapiirissä työskentely on raastavaa... omakohtaisesti koettua!! "ikäviä" asioita pitää nostaa pöydälle ja keskustella niille ratkaisuja. Koska olette hoitoTIIMI johon kuuluu moniammatillista porukkaa on hyvin tärkeää että jokainen osallistuu/sitoutuu asian eteenpäin viemiseen. Eivät ne lääkärit sentään niin jumalallisia olentoja ole ettei niitä voisi neuvoa ja ottaa myös neuvoa vastaan. Hyvä työtiimi on myös potilasturvallisuutta rarhaimmillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest JCY
Ottakaa härkää sarvista; asioista puhumaan miksi välit ovat niin huonot. Palaveri, jossa kaikki voivat avata suunsa ja kertoa mielipiteensä ja nimenomaan kaikki teidän moniammatillisen tiimin eri ammattiryhmät mukaan.

Onhan tuokin tietty kokeiltu, tulos vain oli kovin laiha. Kaikilla oli mahdollisuus avata sanainen arkkunsa ja niin kaikki tekivätkin. Tuloksena se, että ylilääkäri itki, että kaikki on hänen syytään. Os.lääkäri kertoi, että hänellä on aamuisin asioita hoidettavana mm. ohjeiden antaminen siivoojalleen tai sitten hän on niin sairas... ja näistä syistä aina myöhässä. Kolleegan yrittäessä kertoa työmme sisällöstä mitätöitiin asia taputtamalla selkään ja sanomalla kuinka tärkeitä olemme potilaille. Teeppä näiden kanssa töitä ja sovi asioista. Ainoa joka oli tyytyväinen keskusteluun oli os.lääkäri jonka vuoksi aloitamme aamutiimimme nyt klo 9. Allekirjoittaneen työaika alkaa klo 7.30. Noo eihän meillä mihinkään kiirettä. Eli se neuvonpidon tuloksista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Esaac

Suosittelen lämpimästi, että menette porukalla ryyppäämään, jotkut alkaa itkeen ja jotkut tappeleen, mut jos oot ovela niin juot vähemmän kuin muut ja muistat maanantaina mitä puhuttiin ja käytät tietoja hyväksesi tilaisuuden tullen. Ja niin loppuut lässytykset.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest suojelutyöläinen

tietysti oikeanlaisempi tapa olisi ottaa yhteyttä esim. työsuojeluvaltuutettuun tai -päällikköön, joka/jotka voisivat auttaa puolueettomasti setvimään kyseistä ilmapiiriongelmaa.

ne ovatkin hankalia, näkymättömiä ja jokaisen mielestä hieman erilaisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ketorin

Tähän aiheeseen voisin kertoa montakin hyvää juttua, mutta omaa mielenrauhaani säästääkseni taidan jättää tuonnemmaksi.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...