Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Vieras: Nasu

Röntgensäteilyn vaikutus munasoluihin?

Recommended Posts

Vieras: Nasu

Hei alan ammattilaiset! Ystävältäni otettiin kaksi röntgenkuvaa alaselän/lantion alueelta. Nyt häntä on ruvennut hirveästi huolestuttamaan, tekeekö kuvaus tuhoja munasoluihin eli vaikuttaako mahdolliseen raskaaksi tuloon, lisääkö keskenmenojen vaaraa, syntyvän lapsen kehitysvammaisuutta tms.?? Eli kertokaahan ammattilaiset, onko jotakin vaikutuksia munasoluihin... itse en oikein osannut vastata hänelle mitään enkä googlettamallakaan löytänyt vastausta!  :-  Paljon kiitoksia tiedoistanne!  8)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Säde

Hei alan ammattilaiset! Ystävältäni otettiin kaksi röntgenkuvaa alaselän/lantion alueelta. Nyt häntä on ruvennut hirveästi huolestuttamaan, tekeekö kuvaus tuhoja munasoluihin eli vaikuttaako mahdolliseen raskaaksi tuloon, lisääkö keskenmenojen vaaraa, syntyvän lapsen kehitysvammaisuutta tms.?? Eli kertokaahan ammattilaiset, onko jotakin vaikutuksia munasoluihin... itse en oikein osannut vastata hänelle mitään enkä googlettamallakaan löytänyt vastausta!  :-  Paljon kiitoksia tiedoistanne!  ;D

Hei!

Kahdesta tavallisesta lannerangan röntgenkuvasta tulee säteilyä suunnilleen 2mSV, mikä vastaa n. kahdeksan kuukauden altistumista luonnonsäteilylle. Säteily ei vaikuta raskaaksi tuloon tai keskenmenoriskiin. Munasolujen tuhoutuminen tai lapsen kehtiysvammaisuus on hyvin epätodennäköistä. Monesta muusta röntgentutkimuksesta, kuten esim. tietokonetomografiasta, tulee monta kertaa enemmän säteilyä ja silti potilaille on syntynyt normaaleja lapsia.

Se, miksi naista joka on raskaana ei mielellään kuvata, johtuu siitä että halutaan suojata kehittyvää sikiötä säteilyltä. Sikiöaikana solut jakautuvat nopeassa tahdissa ja tällöin säteily voi olla haitallisempaa kuin myöhemmin. Tällöinkin pääajatuksena on kohonnut syöpäriski.

Ystäväsi voi nukkua yönsä rauhassa ja olla huolehtimasta!

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Nasu

Kiitos Säde tiedoista, onneksi saan kertoa ihan hyviä uutisia!!  ;D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×