Jump to content
MAINOS

Röntgenhoitajaksi Englantiin?


Christabel

Recommended Posts

Valmistumisen jälkeen saattaisin pakata perheeni ja tavarat, ja lähteä Englantiin töihin, jos vaan sopiva tilaisuus sattuisi kohdalle. Hakuvinkkejä, muita vinkkejä, omia kokemuksia? 8)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Hei Christabel!

Suosittelen lämpimästi Englannissa työskentelyä. Maailmalle lähtö on aina rohkea teko ja siellä olo kyllä avartaa kummasti omaakin elämänkatsomusta. Itse Englannissa työskennelleenä tässä muutama vinkki:

1. Hanki ainakin vuoden työkokemus suomesta. On paljon helpompaa mennä toiseen maahan ja ohjata/työskennellä vieraalla kielellä kun on omasta maasta työkokemusta ja ohjauskokemusta.

2. Rekisteröinti kuntoon ennen lähtöä. Kannattaa varata aikaa ainakin 4-6kk, järjettömästi kärsivällisyyttä ja postimerkkejä. Ovat tosi tarkkoja siitä että olet hyvä rölli ja kyselevät varmasti lisätietoja. Kun käännätät omia koulutodistuksiasi, tarkistuta ne vielä Röntgenhoitajaliitossa jotta käsitteet menevät oikein ja opiskellut asiat ymmärretään samana Englannissa kuin täälläkin. Jos sinulta kysellään lisätietoja ja informaatiota omasta koulutuksesta tai työkokemuksesta ota yhteyttä Röntgenhoitajaliittoon, pystyvät antamaan rekisteröintiä helpottavia lausuntoja.

3. Kannattaa harkita meneekö töihin agencyn kautta vai hakeeko suoraan sairaalalta töitä. Agencyn kautta pystyy vaihtamaan helpommin työpaikkaa jos sairaala ei välttämättä miellytäkkään. Palkkakin saattaa olla parempi ja auttavat sinua paperisodassa/asunnon ym. järjestämisessä. Sairaalan kautta sitten taas on helpompaa päästä  hakemaan  mahdollisia upgradingeja ja lisäkoulutusta sekä pääsee päivystyskiertoon mukaan. Nämäkin varioivat sairaalakohtaisesti, eli oikeastaan ota selvää ja punnitse mikä sinun kohdallasi on paras vaihtoehto.

4. Varaudu työkultturin eroihin. Kilpailu on kovempaa koska lisäopinnot ja upgreidaukset maksaa työnantaja.

5. Sitoudu olemaan ulkomailla/englannissa ainakin vuosi. Vuodessa pääsee jo hyvin sisälle sikäläiseen elämänmenoon/kulttuuriin/työhön. Pahimmat koti-ikävät ja pienet lannistumisen aallot ovat ehtineet mennä ja perhekin on asettunut ja löytänyt oman paikkansa.

6. Byrokratia: Pankkitilin, puhelimen ym käytännön asioiden hoito ei ole niin yksinkertaista kuin suomessa. Itselläni pankkitilin saaminen kesti 4kk. Pyydä agencylta apua. Pre-paid liittymällä tulee hyvin toimeen aluksi. Kysele eri pankeista heidän käytäntöjään tilin avaamiseksi, toidet ovat joustavampia kuin toiset.

Tässä muutama vinkki, kokeneemmat voivat korjailla ja vinkata lisää. Ole yhteydessä Röntgenhoitajaliittoon ja Tehyyn, siellä on kokemusta, tietoa ja neuvoja.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vihjeistä Säde :-) Kiva kuulla, että olit viihtynyt ulkomailla, kannustaa itseäänkin haaveilemaan asiasta, ja toivottavasti tekemään haaveista totta :o Valmistuminen häämöttää vielä edessäpäin, joten tässä on aikaa ottaa asioista selvää ja saada prosessit käyntiin  ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest Rönäri

Ja eikö ennen ammatin laillistamista pidä olla IELTS-kielitesti tehtynä?

Link to comment
Share on other sites

EU-maihin ei vaadita virallisia kielitestejä, riittää että sairaalan edustaja haastattelussa toteaa, että kielitaitosi on riittävä.

Link to comment
Share on other sites

Ja eikö ennen ammatin laillistamista pidä olla IELTS-kielitesti tehtynä?

Kyllä. Health Professional Council vaatii IELTS kielitestin rekisteröinnin liitteeksi, kielikokeen tulee olla Academic tasoinen. Lisätietoja kaikesta tarvittavasta rekistetröintiin liittyvästä asioista http://www.hpc-uk.org/apply/international/

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...