Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Vieras: Hoitaja80

Ylityöt rahana

Recommended Posts

Vieras: Hoitaja80

onko kenellä tietoa, voiko työnantaja "pakottaa" ottamaan työntekijällä teettämiään ylityötunteja rahana. Meidän osastolla tähän asti on ollut käytäntönä antaa ylityöt vapaina mutta yllätys yllätys nyt on alettu tarjoamaan vaihtoehtona ylitöiden ottamista rahana. että miksikö? siksi kun omalla porukalla teetetään ylitöitä ja sit listantekijä on tuntien kanssa ihmeissään. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Mimmu

Meillä on periaatteena että ensin pyritään ottamaan ylityöt aikana listan loppuun mennessä, mutta jos se ei ole mahdollista niin sitten menee maksuun. Aika harvoin enää aikana pystyy ottamaan ja oman väen on ollut "PAKKO" venyä ja tehdä ylitöitä koska sijaisia ei tahdo saada. Mun mielestä on oikeus ja kohtuus että ylityöt maksetaan etenkin jos joutuu tekemään ylimääräisen vuoron jonkun sairasloman takia.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Kipusisko

Kaikki ylimmääräinen työ on ylityötä ja siitä tulee maksaa ylityökorvaus. Jos kyseisen ylityön ottaa aikana se tulee olla korotetuin tunnein.

Työntekijä voi kieltäytyä työstä eli ei ole pakko jäädä töihin. Jos suostuu tekemään työvuoron vaihdoksen vapaaehtoisesti silloin otetaan tunti tunnista takaisin. Tähän ei kannata suostua. Kannattaa ottaa ylityönä kaikki. Koska sijaispula on kova niin aikana annettu ylityökorvaus ei ole työnantajalle useinkaan mahdollinen kun ei saa tekijää. Näin työnantaja maksaa mielummin rahana ylityöt.

Tarkistin liitosta asian eli jos työnantaja yrittää pakottaa jäämään töihin niin siitä voi kieltäytyä. Hyvä tuolloin todistaa että on pakotettu jos tarvitsee lakimiestä liitosta asialle.Työnantajalle voi sanoa että jää itse töihin kun kuuluu virkavelvollisuuteen. Ei työsuhteessa olevan velvollisuuksiin.

Vain virkasuhteessa olevilla on velvollisuus jäädä eli esimiehet yms. Jos jollakin on velvollisuus jäädä niin esimiehellä itselään.

Muistakaa vaatia hälytysrahat jos työnantaja pyytää töihin vapaalla ollessanne ja suostutte vapaaehtoisesti töihin menemään.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×