Jump to content
MAINOS

Ylityöt rahana


Guest Hoitaja80

Recommended Posts

Guest Hoitaja80

onko kenellä tietoa, voiko työnantaja "pakottaa" ottamaan työntekijällä teettämiään ylityötunteja rahana. Meidän osastolla tähän asti on ollut käytäntönä antaa ylityöt vapaina mutta yllätys yllätys nyt on alettu tarjoamaan vaihtoehtona ylitöiden ottamista rahana. että miksikö? siksi kun omalla porukalla teetetään ylitöitä ja sit listantekijä on tuntien kanssa ihmeissään. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Meillä on periaatteena että ensin pyritään ottamaan ylityöt aikana listan loppuun mennessä, mutta jos se ei ole mahdollista niin sitten menee maksuun. Aika harvoin enää aikana pystyy ottamaan ja oman väen on ollut "PAKKO" venyä ja tehdä ylitöitä koska sijaisia ei tahdo saada. Mun mielestä on oikeus ja kohtuus että ylityöt maksetaan etenkin jos joutuu tekemään ylimääräisen vuoron jonkun sairasloman takia.

sairaanhoidon sekatyöläinen

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Kaikki ylimmääräinen työ on ylityötä ja siitä tulee maksaa ylityökorvaus. Jos kyseisen ylityön ottaa aikana se tulee olla korotetuin tunnein.

Työntekijä voi kieltäytyä työstä eli ei ole pakko jäädä töihin. Jos suostuu tekemään työvuoron vaihdoksen vapaaehtoisesti silloin otetaan tunti tunnista takaisin. Tähän ei kannata suostua. Kannattaa ottaa ylityönä kaikki. Koska sijaispula on kova niin aikana annettu ylityökorvaus ei ole työnantajalle useinkaan mahdollinen kun ei saa tekijää. Näin työnantaja maksaa mielummin rahana ylityöt.

Tarkistin liitosta asian eli jos työnantaja yrittää pakottaa jäämään töihin niin siitä voi kieltäytyä. Hyvä tuolloin todistaa että on pakotettu jos tarvitsee lakimiestä liitosta asialle.Työnantajalle voi sanoa että jää itse töihin kun kuuluu virkavelvollisuuteen. Ei työsuhteessa olevan velvollisuuksiin.

Vain virkasuhteessa olevilla on velvollisuus jäädä eli esimiehet yms. Jos jollakin on velvollisuus jäädä niin esimiehellä itselään.

Muistakaa vaatia hälytysrahat jos työnantaja pyytää töihin vapaalla ollessanne ja suostutte vapaaehtoisesti töihin menemään.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...