Jump to content
MAINOS

Offpump


pile

Recommended Posts

Mitens teillä Suomessa on nykyisin offpump sydänleikkausten kanssa? 1990-luvun puolen välin jälkeen noita tehtiin Norjassa aika paljon. Nykyään niitä näkee todella harvoin. Juttelin erään ruotsalaisen kanssa ja hän kertoi että Ruotsissakin tätä tekniikkaa käytetään todella vähän nykyään,aikaisemmin paljon enemmän. Mutta suomalainen kolleega kertoi että ainakin heidän sairaalassa(OYKS) niitä tehdään melko paljon.

Luulin että offpump-tekniikka on parempi potilaalle, kun ei tarvi olla koneessa. Tietysti kaikkea sydänkirurgiaa ei voida tehdä offpumpilla. Mutta miksi näin erilaiset käytännöt?

No comments

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Totta, OYKS;ssa niitä tehään päivittäin ja 3-4 suonta ohitetaan, taitavimmat operatöörit tekee 5-suonen ohituksiakin offpumppina..

TYKS:ssa niitä tehään karkeesti sanoen viikottain, yleisin ohitus on 2-suonta kerralla. Erikäytännöostä en äkkiseltään osaa sanoa miksi.. (saattaa olla yövuoron univelastakin kysymys...  :D)

I'm selfish, impatient and little insecure. I make mistakes, i'm out of control and at times hard to handle, but if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Link to comment
Share on other sites

HUSissa viikottain. Etuna juurikin se, että vältetään perfuusiokomplikaatiot (pumppupäät).

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Sain kysyttyä thx-kirurgilta asiasta. Offpump leikkausten hyödyistä ei edelleenkään ole kunnollista dokumentoitua hyötyä. Jotkut potilaat voivat hyötyä siitä ja maailmalla tendenssi on vähenevään suuntaan.

No comments

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...