Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

pile

Offpump

Recommended Posts

pile

Mitens teillä Suomessa on nykyisin offpump sydänleikkausten kanssa? 1990-luvun puolen välin jälkeen noita tehtiin Norjassa aika paljon. Nykyään niitä näkee todella harvoin. Juttelin erään ruotsalaisen kanssa ja hän kertoi että Ruotsissakin tätä tekniikkaa käytetään todella vähän nykyään,aikaisemmin paljon enemmän. Mutta suomalainen kolleega kertoi että ainakin heidän sairaalassa(OYKS) niitä tehdään melko paljon.

Luulin että offpump-tekniikka on parempi potilaalle, kun ei tarvi olla koneessa. Tietysti kaikkea sydänkirurgiaa ei voida tehdä offpumpilla. Mutta miksi näin erilaiset käytännöt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pikku myy

Totta, OYKS;ssa niitä tehään päivittäin ja 3-4 suonta ohitetaan, taitavimmat operatöörit tekee 5-suonen ohituksiakin offpumppina..

TYKS:ssa niitä tehään karkeesti sanoen viikottain, yleisin ohitus on 2-suonta kerralla. Erikäytännöostä en äkkiseltään osaa sanoa miksi.. (saattaa olla yövuoron univelastakin kysymys...  :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pernasoppa

HUSissa viikottain. Etuna juurikin se, että vältetään perfuusiokomplikaatiot (pumppupäät).

Share this post


Link to post
Share on other sites
pile

Sain kysyttyä thx-kirurgilta asiasta. Offpump leikkausten hyödyistä ei edelleenkään ole kunnollista dokumentoitua hyötyä. Jotkut potilaat voivat hyötyä siitä ja maailmalla tendenssi on vähenevään suuntaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...