Jump to content
 
Vieras: Anna-Julia Vihermaa

Pro gradu -tutkimus: Hoitohenkilöstön päihteiden käyttö - haastattelututkimus ammatinharjoittamisoikeuden rajoittamisprosessin kokemuksista

Recommended Posts

Vieras: Anna-Julia Vihermaa

Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden maisteriksi hoitotieteen laitoksella erikoistuen hoitotyön johtamiseen. Keväällä 2019 aloitan pro gradu -tutkielmaa, jonka aiheena on hoitohenkilöstön päihteiden käyttö. Gradu tehdään Valviran ja Itä-Suomen yliopiston hankkeeseen, johon on valmistumassa kaksi väitöskirjaa sekä vuonna 2018 valmistui pro gradu, joka käsitteli varhaisen puuttumisen prosessia esimiehen näkökulmasta. Oma aiheeni täydentää hanketta ja tutkielman tarkoituksena on haastatteluin kuvata hoitotyöntekijöiden kokemuksia ammattioikeuksiensa rajoittamisprosessista alkaen päihdeongelmaan puuttumisesta organisaatiossa.

Tutkielmaa varten tarvitsen haastateltavaksi 8-10 hoitajaa, jotka ovat käyneet ammattioikeuksiensa  rajoittamisprosessin läpi. Haastattelut voidaan toteuttaa puhelimitse, kasvotusten tai esim. Skypeä käyttäen. Haastattelut ovat luottamuksellisia ja haastatteluista saadut aineistot ovat ainoastaan tutkijan käytettävissä. Haastateltavien tiedot sekä haastatteluissa saadut aineistot ovat ainoastaan tutkielman kirjoittajan käsiteltävänä. Tutkimuksessa noudatetaan tietosuojaa ja tallennetaan ainoastaan tutkimuksen kannalta tarpeellista tietoa. Haastattelumateriaalia säilytetään ainoastaan tutkijan ulottuvilla, ja se hävitetään tutkimuksen valmistumisen jälkeen asianmukaisesti. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista eikä siitä koidu haastateltaville mitään haittaa. Vastaajien anonymiteetistä huolehditaan koko tutkimusprosessin ajan.  

Mikäli haluatte osallistua tutkimukseen, olkaa minuun yhteydessä sähköpostitse annajuv@uef.fi

Vastaan mielelläni kysymyksiin koskien tutkielmaa ja haastatteluja!

Ystävällisin terveisin,

Anna-Julia Vihermaa

Röntgenhoitaja, TtM -opiskelija

Itä-Suomen yliopisto

Terveystieteiden tiedekunta

Hoitotieteen laitos

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×