Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Ensihoitajanhoitaja

Työnohjausta akuutti ja ensihoitotyötä tekeville - ko ?

Recommended Posts

Ensihoitajanhoitaja

Pidempään pohtinut lähinnä itsekseni, ja muutaman lähimmän työkaverin kanssa, työnohjauksen merkityksellisyydestä akuutti- ja ensihoidon piirissä työskenteleville. Nyt ei puhuta mistään työhön opastamisesta tai työhön ohjaamisesta, vaan työnohjauksesta jota voidaan toteuttaa niin yksilö kuin ryhmämuotoisestikin. Tähtäimenä on työhyvinvoinnin (mikä muotisana) ylläpitäminen. Tämä asia nimittäin on kävellyt vastaan monissa keskenään erilaisissakin ja eritasoisissa työ-yhteisöissä, missä työnä käsitellään lähempänä elämästä erkaantumista kuin tavallista päivittäistä kotielämää.

Käytännön totuus lienee on se, että hoitotyön tämän sektorin työntekijät valikoituvat jonkinsorttisen kovanaamaisuuden tai muun erityisen soveltuvuuden vuoksi. Viitettä asiasta antaa lienee sekin, että vapaampien hetkien jutut on heikompia hirvittänyt. Siitä huolimatta se tekijä on ihminen, inhimillinen palleilla tai ilman varustettu luonnollinen henkilö. Mitään hyssyttelyä tai pehmeitä arvoja ala tässä veistelemään, mutta olisiko joskus ihan hyvä hieman miettiä porukassa, tai itsenäisesti jonkun kanssa - miltä se tuntuu, miten se vaikuttaa työhön tai itseen.

Asioita voi tarkastella ilmiöinä ja antaa niille nimityksiä. Tähän voi tietysti heittää esimerkkinä vähintäänkin yhtä helposti monia kiinnostavan, mutta samalla vaikeasti keskusteltavan aiheen kuten oma "seksuaalisen mielihyvän tunteminen panemisen pakottavan tarpeen synnyttäjänä". Tai "Enkeleitä poishätistelevänä hoitajana kouluikäiselle lapselle". Moniko tipahti polvilleen tai meni sanattomaksi. Asioissa on mahdollisuuksia ja ne on porukassa löydettävissä.

Kommentteja, kiitos, saa tulla!

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

Tähän voi tietysti heittää esimerkkinä vähintäänkin yhtä helposti monia kiinnostavan, mutta samalla vaikeasti keskusteltavan aiheen kuten oma "seksuaalisen mielihyvän tunteminen panemisen pakottavan tarpeen synnyttäjänä". Tai "Enkeleitä poishätistelevänä hoitajana kouluikäiselle lapselle". Moniko tipahti polvilleen tai meni sanattomaksi.

Minä menin, en ymmärtänyt mitään...

Työnohjaus on hyvä asia jos sitä kokee kaipaavansa, toisaalta taas joku voi tulla hyvin toimeen perinteisemmillä suomalaisilla menetelmillä..

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×