Jump to content
MAINOS

Eikö tarvittavia lääkkeitä saa jakaa dosettiin?


Recommended Posts

Eikö tarvittavaa lääkitystä saa jakaa kuurina dosettiin valmiiksi? Onko olemassa jotain säädöstä että dosettiin saa jakaa vain pysyvän lääkityksen valmiiksi?

Link to post
Share on other sites
Guest Tarvittava on tarvittava

Kahdeksi viikoksi kirjoitettu tulehduslääke ei ole tarvittava vaan laitetaan listalle menemään.

Aloitus ja lopetus.

Tarvittava lääkitys on ihan muuta.

Link to post
Share on other sites

Määräaikainen ja tarvittaessa otettava kaksi eri asiaa. Määräaikaisen voi jakaa (huom. Esim. Valoltasuojattavia ei jaeta). Tarvittaes lääkkeet otetaan yleensä dosetin sivusta esim. Särkylääke.

Link to post
Share on other sites

Jos potilas tarvitsee nukahtamislääkkeen iltalääkkeissä joka ilta onko olemassa jotain säädöstä että kyseistä lääkettä ei saa jakaa dosettiin valmiiksi, jos lääkityksen poikkeamasta kuitenkin ilmoitetaan erillisellä lapulla ja lääke kuitataan erikseen annetuksi? Eli kysymys on, että saako dosetissa olla valmiina vain ja ainoastaan pysyvä lääkitys? Onko tälläistä säädöstä olemassa?

Tai toinen esimerkki: jos potilaalla on käsikipua, on vaikka lyönyt johonkin, saako hänelle jakaa ennaltaehkäisevästi tarvittavista lääkkeistä panadol kuurin valmiiksi dosettiin kuurina kivun hoitoon vai tarvitseeko määräaikaiseen panadol kuuriin ottaa lääkäriltä yhteys ja pyytää häntä laittamaan se määräaikaisesti pysyviin ennen kuin saat jakaa lääkkeen dosettiin valmiiksi?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...