Jump to content
MAINOS

Palkattomat ruokatauot!


jarno

Recommended Posts

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id57495.html

Työnantaja laajentaisi hoitajien palkatonta ruokataukoa

Kunnallinen työnantaja haluaisi ottaa palkattomat ruokatauot laajemmin käyttöön hoitoalalla. Tällä hetkellä palkattomia ruokataukoja pitävät vasta kotihoitajat. Ammattiliitot pelkäävät palkattomien taukojen tekevän alasta yhä vähemmän houkuttelevan.

Kotihoitajillakin käytäntö aiheuttaa ongelmia - monet hoitajat joutuvat tekemään töitä palkattomien taukojensa aikana, TV-uutiset kertoo.

Kotihoitajan puolen tunnin lepo- tai ruokatauko on työehtosopimuksen mukaan pidettävä omalla ajalla. Käytännössä työt venyvät monesti tauolle eli niitä tehdään palkatta.

- Koskaan ei voi tietää, mitä kierroksella tapahtuu. Ja kun sairastapauksia sattuu, niin aiana ei voida saada sijaisia. Sitten syödään autossa vähän sämpylän kulmaa, Espoon kaupungin kotihoitaja Haide Tontti sanoo.

Työnantaja eli Espoon kaupunki myöntää ongelman. Se on yrittänyt palkata lisää hoitajia, jotta tauot voitaisiin pitää.

- Tälläkin hetkellä on monta vaikutuista paikkaa avoimena ja jatkuvasti haetaan työntekijöitä. Mutta saatavuus on todella iso ongelma myös kotihoidossa, Espoon kaupungin kotihoidon päällikkö Raija Kasanen sanoo.

Monissa kunnissa on keskusteltu palkattoman tauon laajentamisesta vaikkapa terveyskeskuksiin, hoitokoteihin tai neuvoloihin. Niissä ruokaillaan vielä työajalla, koska työstä voi harvoin irrottautua.

Kuntatyönantajan mukaan hoitoalalla pitäisi laajemminkin siirtyä palkattomiin taukoihin.

- En ymmärrä, miksi se olisi mahdotonta järjestää. Varmasti on kuitenkin aika vähän sellaisia toimintoja, joista työntekijää ei voida vapauttaa, vaan hänen pitää siellä syödä, Kunnallisen työmarkkinalaitoksen neuvottelupäällikkö Ulla-Riitta Parikka sanoo.

Työnantaja laskee lehdessään, että kun ruokailu siirrettäisiin vapaa-ajalle, viikossa vapautuisi 2,5 tuntia työaikaa. Tehyn edunvalvonta-asiamies on kuitenkin sitä mieltä, että muutos edellyttäisi sijaisjärjestelmää - eli lisäväen palkkaamista.

Hoitajien mielestä palkaton lounastunti karkottaa viimeisetkin hoitoalasta kiinnostuneet.

- Ei nuoret ihmiset halua tulla tekemään töitä hyväntekeväisyydestä. Me mummot vielä tehdään, kun työ on sydäntä lähellä, sairaanhoitaja Haide Tontti sanoo.

Kas kun en yhtään ihmettelisi vaikka menisi läpi tuokin. Mitä muuta hoitajilta voisi vielä viedä?

Ehdottaisin että työterveydenhuollosta voisi tehdä maksullista.

Lauantailisät voisi poistaa; lauantai on päivä siinä missä muutkin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ei... helvetti. Ehdotan, että työvaatteet voisivat olla omakustanteisia. Säästöä, ellei jopa voittoa, syntyisi varmasti aivan perkeleesti. Hoitajien selkänahkoja voitaisiin myydä huonekalutehtaille. Mitäs muuta?

"Hoitajien mielestä palkaton lounastunti karkottaa viimeisetkin hoitoalasta kiinnostuneet."

Ihanko totta? Ei kai?

"En ymmärrä, miksi se olisi mahdotonta järjestää."

Hei, mikään ei ole mahdotonta.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä uskon, että kunnallinen työmarkkinalaitos haluaisi saada vaikka minkälaisia heikennyksiä meille.  Jaksotyössä olevat voivat ruokailla joutuisasti työajalla.  Taitaa kuitenkin olla monia paikkoja, jossa ei nykyään kunnolla keritä ruokista pitämään.  Seisaaltaan haukataan nopeasti eväät ja välilllä käydään jeesailemassa potilaita.

Link to comment
Share on other sites

Kuntatyönantaja valmistautuu selvästi tulevaan TUPO-kierrokseen. Näin saadaan huomio kiinnittymään palkankorotusvaatimuksista mm. palkallisiin ruokataukoihin. 

Näin he luulevat, että keskitymmekin pian palkallisten ruokataukojen - ei palkankorotusten puolustamiseen. Kaikki keinot ovat nyt sallittuja, mitä vielä on tulossa?   

Ei ole harvinaista, että kesken ruokatauon joutuu hoitohuoneeseen, kun potilaan tila romahtaa ja tarvitaan lisäkäsiä.  Tai taukohuoneeseen tulee käännetty puhelu, jossa omainen kysyy potilaan vointia. Tai ruokalaan mennessäsi joudut ohjaamaan poliklinkkaa etisiviä asiakkaita. Tästä syystä palkallinen ruokatauko on perusteltu.   

Ei tämmöiseen pelleilyyn nykyajan hoitajat suostu! He äänestävät jaloillaan. Tämäkö on vastaus pahenevaan hoitajapulaan? Siinä kuntatyönantajalla on sitten miettimistä.  Loan heitto on alkanut - Kiitos Kuntatyönantajat!

Link to comment
Share on other sites

Luulin, että huussi oli ainut, joka ilkeää noita parkkimaksuja kantaa omalta henkilöstöltä.

Sama hieno systeemi muutoin: varmaa on vain maksun perintä - ei parkkipaikka.

Että semmoisia rekrytointivaltteja muiden huikeiden henkilöstöetujen lisäksi - unohtui vissiin tätösiltä mainostaa ruotsinreissulla...?

Link to comment
Share on other sites

SeKs perii lämmitystolpasta syksy-kevät kaudelta 40 Eur. Ja tosiaan, avaimia on aika paljon enemmän kuin tolppia joten vapaan tolpan etsimiseen kului jokunen tovi. Hyvä tienesti sairaalalle varsinkin kun lämmityskausi oli tänä talvena n. 1kk..  :-

sairaanhoidon sekatyöläinen

Link to comment
Share on other sites

Mikä ruokatauko ? Saisivat ny edes ensin tuon tupakkitauon palkattomaksi.

Vikoja korjataan - ominaisuuksien kanssa opetellaan tulemaan toimeen.

Jokainen kyynel on muistutus onnen hetkestä.

Link to comment
Share on other sites

Guest pixeli

Minä kyllä ottaisin ilolla vastaan tuollaisen uudistuksen. Ruuan pikaisen hotkimisen sijasta työtehtävien välissä pääsisin pitämään kesken työpäivän kunnon tauon, saisin syödä rauhassa, enkä takuulla viettäisi tätä aikaa osastolla. Työnantajan velvollisuutena on järjestää osastolla miehitys sellaiseksi, että ruokatauon pitäminen onnistuu. Ei ole minun ongelmani. Kertakaikkisen kannatettava ehdotus työnantajapuolelta. Onhan useimmilla muillakin aloilla ruokatunti, miksi ei siis meillä?

Link to comment
Share on other sites

Komppaan edellistä. Jos ruokatauko menee palkattomaksi, niin aivan varmasti poistun osastolta siksi ajaksi. Viime viikkoina kun noi ruokatauot ovat jääneet pitämättä, juuri kellojen soimisen ja lääkärinkiertojen viivästymisen vuoksi. Ruokarauha olisi ihana asia.

Uskon myös tämän olevan työnantajan provoilua, heillä on aika heikot kortit käsissä neuvotteluja ajatellen.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

Heh, Pixeli puhuu asiaa :P Ei muuta kuin tunniksi veks työmaalta. Mielenkiinnolla odotan miten työnantaja sen järjestää työn siitä häiriintymättä. Eikös ne tunnin mittasia o ruokatunnit muilla aloilla?

Link to comment
Share on other sites

Heh, Pixeli puhuu asiaa :P Ei muuta kuin tunniksi veks työmaalta, mielenkiinnolla odotan miten työnantaja sen järjestää. Eikös ne tunnin mittasia o ruokatunnit muilla aloilla?

Siis yhdyn todellakin Pixelin, Sinin ja Oskun ajatuksiin! En tosin kannata tätä ideaa ollenkaan, en tod. halua "roikkua" töissä yhtään pitempään ku on pakko eli aamuvuorosta ON päästävä viim. klo 15 lähtemään...Mutta jos tää menis läpi niin sitten, ei ku omille teille siks aikaa! Miettikööt kuka vastailee kelloihin tai hoitaa hommat sillä välin... Käytännössähän tää tarkottas sitä että osastolla pitäs olla esim. aamuvuorossa ylimääräsiä paikkaamassa toisten taukoja joka sinäänsä ei oo huono mutta herääpähän vaan ajatus että kuka haluaa olla se joka "paikkailee" muita ja ja hyppii tiimistä toiseen vuoron ajan...

Mä en halua olla töissä enää, mä en ikinä riitä.

Mä raadan ja raadan mutta kukaan ei nää,

kukaan ei kiitä

- Maija Vilkkumaa-

Link to comment
Share on other sites

Mä olen täysin samoilla linjoilla neljän edellisen kirjottajan kanssa. Ja tippaakaan en aio joustaa, jos ruokatunnit muuttuu palkattomiksi. Lähen ruokikselle just sillon kun sen aika on, vaikka ois mikä toimenpide/ hätätilanne menossa.  :P

1/12800

Link to comment
Share on other sites

Kuntatyönantaja laskee, että saisi 2.5 h enemmän työaikaa puristetuksi hoitajista, jos ruokatunti olisi palkaton....Hoitajia houkuttelisi töihin palkaton ruokatunti.

Uskomatonta. Enpä usko, että kukaan haluaa viettää PAKOLLISEN PALKATTOMAN ruokatunnin jonkun tk-osaston kahvihuoneessa tai sitten loikkia johonkin kauempana olevaan ruokasaliin räkäset, noro-virusta täynnä olevat työkuteet niskassa. Niin - millonkohan palkkaan lisätään joku ripuli-lisä, jos osastot on noroa täynnä.... >:D

Muutenkin tk-osastoilla on oltava kansliassa klo 7. Pukeutuminen tapahtuu omalla ajalla, ja kuka viisas sitä laskikaan paljonko pukemisesta tulee ilmaista työaikaa kunnalle / kaupungille.

"Love your work, but hate your job". Taitaa olla niin, että tk-osastoilta lähtee kohta kaikki hoitajat karkuun, jos tämä meno jatkuu....Kotihoitokaan ei vedä ketään, ja sit ihmetellään että miksi.

Työnantajapuoli valmistautuu nyt "keskustelemaan" tällaisilla topiceilla  >:D

JPL - pelasta meidät *pyhimys*

Link to comment
Share on other sites

- Ei nuoret ihmiset halua tulla tekemään töitä hyväntekeväisyydestä. Me mummot vielä tehdään, kun työ on sydäntä lähellä, sairaanhoitaja Haide Tontti sanoo.

Kirkkain kruunu on taattu. Kiva. Ihana asia tuo KUTSUMUS.  *pyhimys*

Ja mitäs se meidän "ruokatunti" on? 20 hikistä minuuttia.. Siinäkin ajassa ehtii hyvin vastailla puhelimeen, ohjata omaisia kahvihuoneen ovelta muualle norkoomaan, ja käydä muiden työntekijöiden kanssa läpi potilaita koskevia asioita kun muuten siihen ei ole aikaa. Joskus ehtii myös laittaa suuhunsa jotakin.

Ensimmäinen asia jonka toteuttaisin tällaisen aloitteen mentyä läpi, olisi hoitajakutsun ruuvaaminen irti kahvihuoneen seinästä ja oven vaatiminen taukohuoneeseen jotta sen saa kiinni siksi aikaa kun on syömässä. Se, joka puhuu ruokatunnilla työasioista, poistetaan tilasta välittömästi.  >:D Kaikesta tästä huolimatta joutuisi nauttimaan ruuastaan näissä haisevissa sairaalan vetimissä...

Valvojat siirtäköön vitutusketjuun jos siltä tuntuu.

Takasin sorvin ääreen. Adios.  >:D

Link to comment
Share on other sites

Vaikea asia, tai ainakin ottaa kantaa..

Lähes aina olen työskennellyt paikoissa/aloilla, jossa palkaton safkis,

ja jotenkin mieltänyt sen myös etuoikeudeksi (en palkattomuutta, vaan vapauden).

Hulluina vuosina tauolla käytiin bissellä (siis ne muut)

ja "aikuisena" esim. hoitamassa asioita tai kesällä

otettiin puistossa tunnin rusketus *pyhimys*

Mutta mutta en tosiaan mikään sanomaan, kun näissä duuneissa vielä juurikaan kerennyt taukoilemaan,

kesä näyttänee kumpi parempi??

Link to comment
Share on other sites

Guest pixeli

Ja mitäs se meidän "ruokatunti" on? 20 hikistä minuuttia.. Siinäkin ajassa ehtii hyvin vastailla puhelimeen, ohjata omaisia kahvihuoneen ovelta muualle norkoomaan, ja käydä muiden työntekijöiden kanssa läpi potilaita koskevia asioita kun muuten siihen ei ole aikaa. Joskus ehtii myös laittaa suuhunsa jotakin.

Ensimmäinen asia jonka toteuttaisin tällaisen aloitteen mentyä läpi, olisi hoitajakutsun ruuvaaminen irti kahvihuoneen seinästä ja oven vaatiminen taukohuoneeseen jotta sen saa kiinni siksi aikaa kun on syömässä. Se, joka puhuu ruokatunnilla työasioista, poistetaan tilasta välittömästi.  *pyhimys* Kaikesta tästä huolimatta joutuisi nauttimaan ruuastaan näissä haisevissa sairaalan vetimissä...

Valvojat siirtäköön vitutusketjuun jos siltä tuntuu.

Takasin sorvin ääreen. Adios.  >:D

Sepä se. Meillä ei tänä päivänä ole ruokatuntia, koska ruokailu/lepoajasta maksetaan meille palkka. Siksi joudumme tekemään kaiken tuon mainitsemasi lepoaikanamme, koska meille siitä palkka maksetaan. Jos ruokatunnin ajalta ei makseta palkkaa, kahvihuone kannattaa siirtää mahdollisimman kauaksi osaston tiloista ja jos ei halua mennä ulkoilemaan ruokatuntinsa aikana, voi ainakin levätä hetken poissa työn äärestä. Pienet päiväunet ruokatunnin aikana..... tänään siitä voi vain uneksia, mutta jahka työnantaja on saanut tahtonsa läpi, meille tuollainen ylellisyyskin on mahdollista. Voidaan vaikkapa niille henkilökuntavajauksen vuoksi suljetuille osastoille järjestää mukavat lepohuoneet henkilökunnalle.

Ei siis nähdä ruokatuntia, todellista sellaista, negatiivisena asiana, mutta huolehditaan siitä, että myös teemme sen minkä työnantaja vaatii eli pidämme sen ruokatunnin minuutilleen omana aikana, johon työnantajalla ei ole puuttumista. Työnantajan velvoitteena on sitten suunnitella työvuorot ja muut asiat niin, että se on meille mahdollista.

Link to comment
Share on other sites

Guest ikuinen opiskelija

Muutenkin tk-osastoilla on oltava kansliassa klo 7. Pukeutuminen tapahtuu omalla ajalla, ja kuka viisas sitä laskikaan paljonko pukemisesta tulee ilmaista työaikaa kunnalle / kaupungille.

Tää on muuten ihme juttu tämä pukeminen. Meidätkin pakotetaan ottamaan pukukaapit jostain 15 km (no ei ihan  *pyhimys*) päästä, ja pukeminen tapahtuu omalla ajalla.. Oon laskenut, että päivästä menee ainakin 20 min OMAA AIKAA siihen että vaihdan TYÖVAATTEET!! Eli jos ruokatauot muuttuu palkattomiksi, niin saavat ruveta maksamaan palkkaa vaatteiden vaihtoon kuluvasta ajasta. Kellokortit käyttöön vaan...

Link to comment
Share on other sites

Kirkkain kruunu on taattu. Kiva. Ihana asia tuo KUTSUMUS.  *pyhimys*

Ja mitäs se meidän "ruokatunti" on? 20 hikistä minuuttia.. Siinäkin ajassa ehtii hyvin vastailla puhelimeen, ohjata omaisia kahvihuoneen ovelta muualle norkoomaan, ja käydä muiden työntekijöiden kanssa läpi potilaita koskevia asioita kun muuten siihen ei ole aikaa. Joskus ehtii myös laittaa suuhunsa jotakin.

Ensimmäinen asia jonka toteuttaisin tällaisen aloitteen mentyä läpi, olisi hoitajakutsun ruuvaaminen irti kahvihuoneen seinästä ja oven vaatiminen taukohuoneeseen jotta sen saa kiinni siksi aikaa kun on syömässä. Se, joka puhuu ruokatunnilla työasioista, poistetaan tilasta välittömästi.  >:D Kaikesta tästä huolimatta joutuisi nauttimaan ruuastaan näissä haisevissa sairaalan vetimissä...

Valvojat siirtäköön vitutusketjuun jos siltä tuntuu.

Takasin sorvin ääreen. Adios.  >:D

Sinä päivänä ko ruokatunnista ei makseta palkkaa, mä alan viettämään ruokatuntini jossakin helvetin kaukana työpaikasta. Voin tehä lääkkeet valmiiksi ja evästää potilasta lähtiessä, että yritä pärjätä, mä tuun takas ko ruokkis loppuu. Suljen kaikki hälytykset, jotta nekään ei häiritte ruokkiksen aikana muita potilaita, tai jos joku kollega haluaa viettää ruokkiksensa meijän kahvihuoneessa... Tunnin aikana mä ehin hyvin käyä kotona pisuttamassa koiran ja syödä kotona rauhassa, ilman että tarttee kuulla omaisten painavia mielipiteitä hoidosta, tai että potilas sekoamispisteessään on ittelleen vaaraksi, joten mun on annetta lääkettä. Ilman muuta onhan näissä palkattomissa ruokkiksissa ehdottomasti puolensa....

Ja tämänki voi siirtää vitutusketjuun...

I'm selfish, impatient and little insecure. I make mistakes, i'm out of control and at times hard to handle, but if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Link to comment
Share on other sites

Guest msh -79

Sinä päivänä ko ruokatunnista ei makseta palkkaa, mä alan viettämään ruokatuntini jossakin helvetin kaukana työpaikasta. Voin tehä lääkkeet valmiiksi ja evästää potilasta lähtiessä, että yritä pärjätä, mä tuun takas ko ruokkis loppuu. Suljen kaikki hälytykset, jotta nekään ei häiritte ruokkiksen aikana muita potilaita, tai jos joku kollega haluaa viettää ruokkiksensa meijän kahvihuoneessa... Tunnin aikana mä ehin hyvin käyä kotona pisuttamassa koiran ja syödä kotona rauhassa, ilman että tarttee kuulla omaisten painavia mielipiteitä hoidosta, tai että potilas sekoamispisteessään on ittelleen vaaraksi, joten mun on annetta lääkettä. Ilman muuta onhan näissä palkattomissa ruokkiksissa ehdottomasti puolensa....

Tosin henkilökunta joutuisi aivan varmasti porrastamaan ruokatuntinsa ,esim klo 11.30-13 välillä niin että kolmasosa on kerrallaan syömässä.Tunnin ruokatunti vaatisi ,että puolet on kerrallaan ruokatunnilla (muistan isoisääni ,jolla oli tunnin ruokatunti ,josta hän käytti puolet päiväunilla.Ei ollut koskaan sairas !(tosin tekikin konttorityötä ,jossa ei olla altistuneena joka ikiselle kulkutaudille).Työnantaja hohooooi! Terveitä työntekijöitä päiväunilla !

Nykyiselläänkin pitäisi porrastaa ruokatunnit.Ennemmin sitä nauttii rauhallisesta ruokahetkestä pienellä porukalla ,kuin on jatkuvasti vastailemassa potilaitten tarpeisiin ,kuin kokoontuu vahvistamaan laumahenkeä koko työporukan kanssa teehuoneeseen (useinmmille kahvihuone)

Muokkaus: Lainaukset.

Link to comment
Share on other sites

Sairaalassa palkattoman ruokatauon järjestäminen on täysin mahdotonta, sen luulisi olevan työnantajapuolellekin selvää. Palkaton ruokatauko sopii sellaisille aloille joissa työt voidaan totaalisesti jättää 30-60 min. mikä sen ruokatauon pituus on. Jos sairaalamaailmassa haluttaisiin järjestää palkattomat ruokatauot, niin se vaatisi reipaasti lisää henkilökuntaa joka tekisi ne työt jotka ruokatauolla olevalta työntekijältä jää tekemättä.

Jos palkattomaan ruokataukoon mennään, niin silloin tulee ottaa käyttöön myös kulunvalvontajärjestelmä johon kirjataan työhön tuloaika, ruokatauko ja työstä poistuminen ja palkka tulisi myös maksaa sen kulunvalvonnan tallentamien aikojen mukaisesti. Silloin myös luonnollisesti työntekijän työvaatteiden pukemiseen kuluva aika lasketaan työaikaan mitä se oikeasti onkin. Eli kun työvuoro alkaa, niin sen jälkeen aletaan vaihtamaan työvaatteita ja kun työvuoro loppuu, niin työvaatteet vaihdetaan omiin vaatteisiin työajalla.

Mutta oikeasti, en oikein jaksa uskoa, että sairaaloihin saataisiin koskaan järjestettyä järkevällä tavalla palkaton ruokatauko. Tuponeuvottelut lähenevät ja työnantajapuoli alkaa heittelemään ilmaan kaikenlaisia ideoita. Neuvottelukysymyksiähän nämä ovat ja lopputulos riippuu neuvottelijoiden taidoista.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Sinä päivänä ko ruokatunnista ei makseta palkkaa, mä alan viettämään ruokatuntini jossakin helvetin kaukana työpaikasta. Voin tehä lääkkeet valmiiksi ja evästää potilasta lähtiessä, että yritä pärjätä, mä tuun takas ko ruokkis loppuu. Suljen kaikki hälytykset, jotta nekään ei häiritte ruokkiksen aikana muita potilaita, tai jos joku kollega haluaa viettää ruokkiksensa meijän kahvihuoneessa... Tunnin aikana mä ehin hyvin käyä kotona pisuttamassa koiran ja syödä kotona rauhassa, ilman että tarttee kuulla omaisten painavia mielipiteitä hoidosta, tai että potilas sekoamispisteessään on ittelleen vaaraksi, joten mun on annetta lääkettä. Ilman muuta onhan näissä palkattomissa ruokkiksissa ehdottomasti puolensa....

Toimii varmasti osassa paikoista tuokin, siis työpaikalta poistuminen, mutta sitten on näitä jumalan selän takana olevia yksiköitä joista on 20 km sivistykseen. Pitkäksi kävisi se tunnin ruokatauko jolloin saisi tehdä "mitä tykkää"... Täältä ei niin vaan lähdetä pankkiasioita hoitamaan tai ruokaostoksille Valtsuun.

Mutta uskoisin että tähän ei tulla menemään. Ja kai se on vähän meistäkin kiinni, kuinka paljon tahtoamme  ja faktoja tuodaan julki kun neuvotteluita käydään?

Link to comment
Share on other sites

Tosin henkilökunta joutuisi aivan varmasti porrastamaan ruokatuntinsa ,esim klo 11.30-13 välillä niin että kolmasosa on kerrallaan syömässä.

Eikun kaikki osaston, tai miksei koko sairaalan, hoitajat pois talosta yhtä aikaa ruokatuntia pitämään :)

Kaavailevatko työnantajat kenties palkankorotuksia jotka vastaavat palkatonta ruokataukoa, jotta lopputuloksena olisi + - 0 kaikille osapuolille?

Link to comment
Share on other sites

Muilla aloillahan on niin (ainakin näillä aloilla työskennelleet ovat kertoneet), että jos työvaatetuksen (hygieniasäädökset jne) takia et voi poistua työpaikalta niin ruokatauko on palkallista.

Jos tämä menee läpi, niin silloin vaan kaikki lähtee ruokatauokseen pois työpaikalta (siis joko fyysisesti kauemmas tai sitten kaikki yhteydenpitovälineet kiinni) ja pitää todella minuutilleen sen tauon. Jos kerta ruokatauko muuttuu palkattomaksi, niin silloin työnantaja ei voi mitenkään ohjata sen käyttöä (esim. "nyt on niin kiirettä osastolla, että jos söisitte nopeasti ja sitten takaisin töihin").

Taas yksi lisäsyy mennä lakkoon....

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Mites toi toimis esim yövuorois? Meillä kun valvoo kaks ja osastolla täytyy olla aina vähintään kaks hoitajaa, joista toinen mies... Pitäskö jonkun tulla yöllä tunniks tuuraan :D

"Maailmassa ei ole koskaan saatu aikaan mitään ilman suoraa toimintaa."

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...