Jump to content
MAINOS

Hygieniahaalarista


Guest Vuokko

Recommended Posts

Huomasiko kukaan tämän päivän Ilta Sanomista,että ministeriössä valmistellaan lakialoitetta hygieniahaalarin kieltämiseksi ?

Järkytyin. Alaltapako tulee todennäköisesti saamaan tämän johdosta lisää potkua. Kuinka voidaan ajatella,että on kenenkään etu,että dementoitunut vanhus virtsaa ja ulostaa minne haluaa,pitkin huonettaan ja käytäviä,toisten asukkaitten huoneita, vuoraa ulosteella sänkynsä ja,maalaa sillä seinät,sekä syö sitä?Kävelee pitkin osastoa ulosteisilla käsillään ja taputtelee sitä sinne sun tänne! Kuvottavaa ,likaista ja epähygienista. Hygienian tasoa ei voida sen jälkeen todeölakaan enää taata. Ulosteen syöminen ei muistaakseni ole myöskään terveellistä . 

Vaipan vaihto tarpeeksi usein on ministeriön mielestä vaihtoehto hygieniahaalarille.  Mitenkäs se toteutuu nykyisillä resursseilla, kun hoitajamitoitus ei ole kohdillaan ja esim.asukkaalle on myönnetty kaupungilta esim. vain 1 yövaippa? Kuka vahtii näitä ulosteella ja virtsalla sotkijoita? Onko tämä nyt jotain hoitajien ja vanhusten  tahalllista kiusaamista? Mieli alkaa olla tämän kaiken jäljeen jo aika maassa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Jep. Perustellaan vaan sillä et pitäis viedä enemmän veskiin ja vaihtaa vaippa useemmin ym. Mutta mimmosessa utopiamaailmassa jokkut elää? Ai et hoitaja olis 24/7 siinä vierellä vahtaamassa et koska se kakka tulee, et ehditään just sillä punaisella minuutilla vaihtaa se vaippa? Ja pidellä käsistä kiinni ettei ne oo kokoaikaa siellä alapäässä raapimassa. 

 

Jotkut ei tosiaan ymmärrä että on olemassa ihmisiä, jotka ei millään tavalla osaa enää ilmaista hätäänsä, ja et millaista hoivakodeissa ylipäätään on. Just et ei kukaan voi millään, vaikka olis mimmonen hoitajamitoitus, olla kokoaikaa välttämättä edes lähettyvillä. Kaikki asukkaat kun ei edes tykkää seurasta (koko aikaa). Ja että voimattominkin mummeli saattaa saada yllättäviäkin voimia niin halutessaan  - ja nopeastikin, ei hoitajan tarvii olla montaakaan minuuttia poissa (kyllähän oikein taitava saa sen vaipan haalaristakin keploteltua). 

 

Ja entäs sit kun on joku vatsatautiepidemia tai antibioottiripuli esim.? Herra ja rouva lainsäätäjät voi sit ihan itte tulla siivoomaan niitä pöpöjä seiniltä ja hiuksista ja... ei muuten edes ihan heti häviä (joku norobakteeri esim. pysyy pinnoilla useamman päivän). 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Muistisairauksiin usein liittyy riisuminen eli mummot ja papat kulkee paljas kakkapylly vilkkuen ympäri osastoa. Lainlaatijat ovat todella kaukana todellisuudesta 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...