Jump to content
MAINOS

Yöhoitajan ripeä toiminta pelasti vanhukset


OldOne

Recommended Posts

Joensuun Kiihtelysvaarassa paloi palvelutalo varhain tänä aamuna. Yöhoitajan nopean toiminnan ansiosta pahoilta loukkaantumilta vältyttiin. Sammutustöihin osallistui kahdeksan pelastusyksikköä ja neljäkymmentä miestä. Poliisi selvittää palon syytä. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1344928

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

ihan kamala juttu, kyseinen paikka on sattuneesta syystä kovin tuttu....( jospa nämä tapaukset saisivat vihdoin ja viimein päättäjät miettimään henkilökuntaresursseja myös yöllä.. Yhdelle ihmiselle on usein monta yksikköä vahdittavana, jotka vielä fyysisesti ripoteltuna sinne tänne. Riittävän pahasti kävi jo nyt...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Hienosti on hoitaja toiminut..pistää kyllä miettimään mitä tossa tilanteessa itse toimisi...yksin yö vuorossa ja 25 asiakasta...joista suurin osa liikuntarajoitteisia...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mietityttää edelleen vuonna 2007 löytyvät sairaalat, hoitokodit ja palvelutalot, joissa ei ole automaattista paloilmoitinta ja sitä myötä ei varmasti myöskään automaattista palonsammutusjärjestelmää.

Nyt palaneessa huoneistossa ollut henkilö pääsi ulos, tila oli melko hyvin osastoitu, joku ehkä havahtui tavallisen varoittimen piipitykseen, yökkö havaitsi onneksi palon ja toimi hyvin.

Sitten kun tila ei ole osastoitu, palo ehtii levitä muuta kautta, paloilmaisin ei toimi, palo syttyy avoimissa tiloissa, palavan tilan ovi jää auki, palavaan tilaan tai sinne johtaviin tiloihin ei savun vuoksi pääse, potilaat ovat lääkittyjä, liikuntakyvyttömiä, jopa vastaanpanevia, niin... Saati jos hoitolaitos sijaitsee paikassa, johon pelastustoimeltakin kestää jonkin aikaa. Toistaiseksi sairaalapaloissa menehtyneet ovat olleet siinä kohtalaisen hyvin palo-osastoidussa yksittäisessä huoneessa. Tampereella tilanne olikin jo toinen. Kaikkialla ei ehkä siinä palossa olisi menehtyneittä selvitty.

Jotenkin outoa kehua toistuvasti yksittäistä tai kahta yöhoitajaa erinomaisesta toiminnasta. Onpa laitoksia paljon, ja osaava henkilökunta alkuminuutteina korvaamaton, mutta jotain muitakin tekijöitä ketjusta puuttuu?

No, johonkin markettiin vaaditaan automaattiset palonilmaisimet ja sprinklerit, ja mitä turkulaisen Mini-Hinnan palosta -83 uutiskuvia olen nähnyt, jälki voi olla hirveää... Ilmaisia eivät ilmaisimet ole, ja jossain kai säädöksetkin ovat tulleet vastaan. Majoitustiloissa pitää olla automaattiset palonilmaisimet, jokunen palvelutalo kai sitten katsotaan edelleen yksityisasunnoiksi...? Wanhan ja ison asuinkerrostalomme paloaralle ullakolle suunniteltiin paloilmaisinjärjestelmää. Hätäkeskus ei suostunut ottamaan vastaan, olisi pitänyt yhdistää esim. vartiointiliikkeeseen. Joskus on vähän hankala ymmärtää ihmisten ja omaisuudenkin suojaamista.  huh.gif

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

juu,itsekin tuollaisia kauhuskenarioita joskus öisin miettii,kun vastuulla on 40 vanhusta.Näistä 90% yksin tai kaksin autettavia... :nauraa: mitä jos sattuisi vaikka tuon kaltainen tulipalo tms.Mitä hemmettiä yksin tai edes nelistään (koko talossa yht.4 yökköä) voisi tuossa tilanteessa tehdä???Soittoa vaan 112:seen....järkky...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

"Mummon poika" P-K:sta kiittää yöhoitajia mummien ja ukkien pelastamisesta.Siunausta ,pitkää ikää ja terveyttä mummoille ja ukeille ja nyt ennenkaikkea yöhoitajille.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...