Jump to content
MAINOS

Johtajuus sairaalamaailmassa?


Asperiini

Recommended Posts

Voi nyt mennä vähän ohi, mutta kysynpä kuitenkin. Onko Viisailla Ylilääkäreillä, jotka pyörittävät papereita, suunnittelevat toimintaa ja esim. budjetoivat hommia talossa ym...Onko heillä muuta koulutusta KUIN lääkärin koulutus ja erikoisala osaaminen? Suorittavatko johtajuusopintoja jossain ym? Meillä päin näitä Fiksuja ja Suuripalkkaisia istuu paljon johtajan pallilla, eivätkä siis tee juuri lainkaan potilastyötä. Hemmetin kovapalkkaista porukkaa, mutta hommissa ei järjen hippuakaan. Puuttuvat mm. hoitajien koulutuksiin = ovat jarruna, puuttuvat pieniin hankintoihin= uusia kuumemittareita ei osteta kun siihen ei oo Mun lupaa ym ym. Valtaa ei osata suuressa yksikössäkään jakaa vaan kirstun päällä istuu vain yksi ja ainut johtaja, jolta kysytään lupa KAIKKEEN. Epäilyttää, että onko tää homma meillä nyt kussut jossain huh.gif

Eli kouluttaako yhteiskunta kalliilla rahalla hyvä palkkaisia lääkäreitä, joista osa siirtyy liukkaasti johtotehtäviin, ehkäpä ilman minkäänlaista johtajuus koulutusta, jossa käytäisiin johtajuuden perusajatusta lävitse. Ko johtajilta puuttuu täysin henkilöstöhallinnan osaaminen ja jopa tuo hoitajapuolen osuus viedään ylihoitajilta ja osastonhoitajilta pois ja räpelletään sitten hoitajienkin puolella ja varsin negatiivisessä mielessä... Meillä päin ainakin yksi  hyväpalkkainen liikkeellä, ilman hommaan vaadittavaa koulutusta/luonnetta. Suutaan ei viitsi hirveästi aukoa, meininki on se, että hankitaan sijaiselle (pitkäaikainen) potkut, jos alan rutisemaan. Tunnelmat taitavat toisaalta olla sitä tasoa hoitohenkilöstön puolelta, että kohta äänestetään jalat pystyssä yksi diktaattori ulos ::)

Kysymys siis lyhykäisyydessään kuului, että ovatko paperihommissa istuvat lääkärit koulutettuja toimimaan johtajina?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Lekureilla on joku johtamisen erikoistuminen, eri asia sitten ovatko monet johtavissa asemissa istuvat käyneet sitä.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Lekureilla on joku johtamisen erikoistuminen, eri asia sitten ovatko monet johtavissa asemissa istuvat käyneet sitä.

Näin on, nykyään ei ole monillakaan yhtään mitään sen kummempia johtamisen opintoja. Tulevaisuudessa tuntuis olevan menossa siihenpäin, että lääkäreiltäki johtamiskoulutusta johtamisasemaan vaaditaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jotkut ylilääkärit ovat suorittaneet hallinnon opinnot.  Kuitenkin esim. henkilöstöhallinnon osaaminen on aivan hakusessa.  Sairaalamaailmassa on tehty vastustuksista huolimatta sellaisia organisaatiomuutoksia, että ylilääkäristä on tullut osastonhoitajan esimies. Ylihoitajat vähenevät tällaisessa systeemissä. Ja mikä mahtaakaan olla meidän hoitotyöntekijöiden asema tulavaisuudessa, jos kehitys on tämän suuntainen?!!  huh.gif

Link to comment
Share on other sites

Jotkut ylilääkärit ovat suorittaneet hallinnon opinnot.  Kuitenkin esim. henkilöstöhallinnon osaaminen on aivan hakusessa.  Sairaalamaailmassa on tehty vastustuksista huolimatta sellaisia organisaatiomuutoksia, että ylilääkäristä on tullut osastonhoitajan esimies. Ylihoitajat vähenevät tällaisessa systeemissä. Ja mikä mahtaakaan olla meidän hoitotyöntekijöiden asema tulavaisuudessa, jos kehitys on tämän suuntainen?!!   huh.gif

Voipi olla parempi :)

Ainakaan nykyisin on paljon hoitotyön esimiehiä joita ei kiinnosta pätkääkän henkilökunnan puolien pitäminen. Eivät koe sitä hommakseen. Ainakin meillä ylilääkärit käyvät osastoilla paljon useammin ja ovat työn suhteen realistisempia.

Ylihoitaja ei käy kuin jouluaatonaattona. Onneksi.

Zen ja moottoripyörän kunnossapito: tutkimusmatka arvojen maailmaan. (valitettavasti Zen ei ymmärrä mitään moottorikelkkojen sielunelämästä)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...