Jump to content
MAINOS

Onko Norjassa suomalaisia hoivapaikkoja?


Guest Kielitaitoa vailla

Recommended Posts

Guest Kielitaitoa vailla

Onko kellään tiedossa, pystyykö Norjassa työskentelemään yhtään missään suomen- tai englanninkielellä? Ruotsi/Norja ei vaan yksinkertaisesti siirry meikäläisen aivoihin, mutta Norja asuinpaikkana kiinnostaisi todella kovasti. Onko mitään vaihtoehtoja olemassa? Olen siis sairaanhoitaja, työkokemusta erikoissairaanhoidon keuhko- ja sisätautipuolelta 7 vuotta. 

Link to post
Share on other sites

En usko että on. Finnmarkissa etenkin Suomen vastaisissa rajakunnissa voi olla suomea puhuvia potilaita mutta kyllä työkieli kaikkialla on norja.

Link to post
Share on other sites
Guest Saikkarina Norjassa

Edellytyksenä on pohjoismaisen kielen (ruotsi, norja, tanska) hallinta. Hoitotyössä ei englantia käytetä, jos se ei ole potilaasta lähtöisin ja norjalaisilla potilailla on oikeus saada hoitoa äidinkielellään. 

Se, että itse osaat esim ruotsia on tärkeää, mutta ymmärräthän toki, että ohjeet ym saat norjan (tai huonolla tuurilla tanskan) kielellä. Potilasasiakirjat on norjaksi ja yhteistyö viranomais- ym tahoihin tapahtuu norjaksi. 

Jos Norjaan lähtöä siis havittelet, ensimmäinen askel on kielen opiskelu. Monessa paikoin vaaditaan Bergen -test tai kielitaitotaso C1. Näistä saat lisäätietoa googlaamalla. 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.