Jump to content
MAINOS

Onko Norjassa suomalaisia hoivapaikkoja?


Vieras: Kielitaitoa vailla

Recommended Posts

Vieras: Kielitaitoa vailla

Onko kellään tiedossa, pystyykö Norjassa työskentelemään yhtään missään suomen- tai englanninkielellä? Ruotsi/Norja ei vaan yksinkertaisesti siirry meikäläisen aivoihin, mutta Norja asuinpaikkana kiinnostaisi todella kovasti. Onko mitään vaihtoehtoja olemassa? Olen siis sairaanhoitaja, työkokemusta erikoissairaanhoidon keuhko- ja sisätautipuolelta 7 vuotta. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

En usko että on. Finnmarkissa etenkin Suomen vastaisissa rajakunnissa voi olla suomea puhuvia potilaita mutta kyllä työkieli kaikkialla on norja.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Saikkarina Norjassa

Edellytyksenä on pohjoismaisen kielen (ruotsi, norja, tanska) hallinta. Hoitotyössä ei englantia käytetä, jos se ei ole potilaasta lähtöisin ja norjalaisilla potilailla on oikeus saada hoitoa äidinkielellään. 

Se, että itse osaat esim ruotsia on tärkeää, mutta ymmärräthän toki, että ohjeet ym saat norjan (tai huonolla tuurilla tanskan) kielellä. Potilasasiakirjat on norjaksi ja yhteistyö viranomais- ym tahoihin tapahtuu norjaksi. 

Jos Norjaan lähtöä siis havittelet, ensimmäinen askel on kielen opiskelu. Monessa paikoin vaaditaan Bergen -test tai kielitaitotaso C1. Näistä saat lisäätietoa googlaamalla. 

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...