Jump to content
MAINOS

Onko Norjassa suomalaisia hoivapaikkoja?


Guest Kielitaitoa vailla

Recommended Posts

Guest Kielitaitoa vailla

Onko kellään tiedossa, pystyykö Norjassa työskentelemään yhtään missään suomen- tai englanninkielellä? Ruotsi/Norja ei vaan yksinkertaisesti siirry meikäläisen aivoihin, mutta Norja asuinpaikkana kiinnostaisi todella kovasti. Onko mitään vaihtoehtoja olemassa? Olen siis sairaanhoitaja, työkokemusta erikoissairaanhoidon keuhko- ja sisätautipuolelta 7 vuotta. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

En usko että on. Finnmarkissa etenkin Suomen vastaisissa rajakunnissa voi olla suomea puhuvia potilaita mutta kyllä työkieli kaikkialla on norja.

Link to comment
Share on other sites

Guest Saikkarina Norjassa

Edellytyksenä on pohjoismaisen kielen (ruotsi, norja, tanska) hallinta. Hoitotyössä ei englantia käytetä, jos se ei ole potilaasta lähtöisin ja norjalaisilla potilailla on oikeus saada hoitoa äidinkielellään. 

Se, että itse osaat esim ruotsia on tärkeää, mutta ymmärräthän toki, että ohjeet ym saat norjan (tai huonolla tuurilla tanskan) kielellä. Potilasasiakirjat on norjaksi ja yhteistyö viranomais- ym tahoihin tapahtuu norjaksi. 

Jos Norjaan lähtöä siis havittelet, ensimmäinen askel on kielen opiskelu. Monessa paikoin vaaditaan Bergen -test tai kielitaitotaso C1. Näistä saat lisäätietoa googlaamalla. 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...