Jump to content
MAINOS

TUPO


Guest motti

Recommended Posts

Guest motti

Nelosen uutiset "ilmoittivat" juuri, että tulevassa TUPO:ssa ei sairaanhoitajien palkka tule nousemaan. Turha sinne on siis mennä, mutta anna arvaan, eiköhän sinne mennä Tehyn punaista lippua heiluttaen..

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Ihan samaa katselin äsken uutisista. Nyt jos koskaan tuohon adressiin on saatava nimiä lisää jotta meille annetut lupaukset eivät pääse unohtumaan. Meidän täytyy pitää ääntä itsestämme ja pidettävä kiinni niistä lupauksista joita ennen vaaleja annettiin.

Minä en suostu siihen, että saadaan kaksi prosenttia lisää palkkaa ja sillä hyvä.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Hesari uutisoi kanssa vähän samansuuntaista: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli//1135226039421  (juttu alempana kokonaisuudessaan)

Nelonen on ehkä ymmärtänyt asian väärin - toivottavasti. Ehkä oikeampi tapa on kirjata TUPOon terveydenhuoltohenkilöstön palkankorotukset erikseen. Ei niinkään naisvaltaisten alojen palkkojenkorotuksina. Toivottavasti tuolla TUPO-pöydässä istuvat kuitenkin ymmärtävät, että se tavara ihan oikeasti osuu tuulettimeen jos niitä palkankorotuksia ei nyt tule - varsinkin kun lähes jokainen puolue niitä hoitajille lupasi.

Mäenpää: Tasa-arvotupo ei ole tupo

Julkaistu: 22.3.1970 21:27

Piia Elonen

Kokoomus lupasi vaalien alla hoitajille tasa-arvotupon. Siinä pienpalkkaisille naisille, kuten hoitajille ja opettajille, olisi sovittu muita paremmat palkankorotukset.

Tupon tekemiseen tarvitaan työmarkkinajärjestöjä, mutta ne eivät kokoomuksen idealle lämpene.

"Tupoa ei voi koskaan tehdä niin, että sovitaan erisuuruisia palkankorotuksia. Sitä ei hyväksy kukaan", STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd) torjuu ajatuksen.

Tasa-arvotupo on oikeastaan paradoksi.

"Tupon koko idea on jakaa kaikille samansuuruiset yleiskorotukset. Sellainen tupo, jossa sovitaan erisuuruisista korotuksista, ei ole tupo. Se on sitten liittokierros", Mäenpää kuittaa.

Mäenpää korostaa STTK:n kyllä kannattavan tasa-arvoja. Mutta hän muistuttaa, että naisten ja miesten palkkakuilun umpeen kuromiseksi on jo nyt käytössä samapalkkaisuusohjelma sekä tupon naispalkkaerä.

Julkisen sektorin huonoja palkkoja Mäenpää korjaisi jatkamalla valtion, kirkon ja kuntien palkkaohjelmia. Terveydenhuoltoalalle pitäisi tehdä ihan oma palkkaohjelmansa, johon valtio antaa rahaa.

Myös SAK:laisissa liitoissa kokoomuksen tasa-arvotupoon suhtaudutaan nyreästi.

Ideaa pidetään epäreiluna, koska se ei koskisi vähemmän koulutettuja, mutta pienipalkkaisia naisia.

Kuntatyönantaja puolestaan kokee kokoomuksen hyppivän työmarkkinajärjestöjen varpaille, kun se tulee neuvomaan, miten palkankorotukset pitäisi jakaa.

Edes hyötyjien eli sairaanhoitajien oma etujärjestö Tehy ei lämpene kokoomuksen tupolle.

"Kokoomus on puhunut kaikista koulutetuista naisaloista noin yleensä, me puhumme koulutetusta hoitohenkilöstöstä. Tasa-arvotupolla tulisi vain pieniä korotuksia. Me haluamme kohdentaa rahan vain tähän ykkösongelmaan", Tehyn puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan (kok) sanoo.

Myös Tehy kannattaa erillistä palkkaohjelmaa. Sen tekeminen pitäisi kirjata uuden hallituksen ohjelmaan.

Vaalivoiton jälkeen puheenjohtaja Jyrki Katainen julisti kokoomuksen olevan "maan suurin toimihenkilöpuolue".

Maan suurimman toimihenkilökeskusjärjestön puheenjohtaja Mäenpää suhtautuu ajatukseen epäröiden: tutkimuksen mukaan suurin osa kantansa kertoneista STTK:n jäsenistä kannattaa demareita – ei kokoomusta.

Tosin tutkimus on jo kaksi vuotta vanha, ja STTK:laiset ovat tällä välin hyvinkin saattaneet siirtyä kokoomuksen tukijoiksi.

Kataisen viestiä Mäenpää pitää joka tapauksena positiivisena:

"Luen sitä niin, että kokoomus haluaa tehdä yhteistyötä toimihenkilöiden kanssa".

Toisaalta Mäenpää ei haluisi rakentaa raja-aitoja toimihenkilöiden ja työntekijöiden välille:

"Kun puhutaan työelämän kehittämisestä, pitäisi kehittää koko työyhteisöä, ei jakaa ihmisiä työntekijöihin ja toimihenkilöihin."

Porvarihallitus on todennäköisin vaihtoehto, mutta Mäenpää ei usko, että tupon tekeminen on mitenkään erilaista porvarihallituksen kuin punamullan kanssa.

"Tupon teko on eniten kiinni siitä, mitä Eteläranta (työnantajat) haluaa, ja mitä palkansaajat haluaa. Kyse on siitä, löydetäänkö me toisemme. Hallitus ei yksin voi tupoa tehdä."

muoks: kommentteja

Link to comment
Share on other sites

Eipä voi muuta kuin sanoa että taas viedään kuin pässiä narussa...

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

Voi helvetti! Näinkö pian tuo repiminen jo alkoi? Ei kait tässä voi muuta pistää oman alueen kansanedustajalle postia, jos siitä nyt hyötyä on? Eip oo kokemusta... Mutta mutta, onko lakon tuoksua ilmassa? Toivottavasti ei.

-tule turma tuonen tietä, pikku reppu selässä, pikku kirves kontissa. Napsauta sillä ohtaan, justiinsa nokan kohtaan-

Link to comment
Share on other sites

Mutta mutta, onko lakon tuoksua ilmassa? Toivottavasti ei.

Kyllä lähtöasetelmat on sellaiset että liittokohtaisiin on pakko mennä jos halutaan jotakin muuta kuin perinteiset +2 prosenttia. Ja kun tiedetään kuntatyönantajan asennemaailma ja palkanmaksuhalu, niin ihmeenä näkisin jos suosiolla taipuisivat edes lähellekään vaatimuksiamme. Valtiovallan apuja näkisin mielelläni kirjattuna hallitusohjelmaan, mutta enpä tuonkaan puolesta kovin isoja ropoja löisi vetoa.

Eli sanoisin että lakon tuoksua on ilmassa - ei itsetarkoituksena vaan pakon sanelemana..

Link to comment
Share on other sites

Minä sanon,että luu vaan kurkkuun jos ei rahaa ala herua.Massa irtisanoutumiset/sairaslomat.Hoitakoot ite sairaansa p*rkele  angry.png Pyydän anteeksi asennettani,mut kun palaa käpy.

Ajat muuttuvat- muutu sinäkin!

Link to comment
Share on other sites

heh heh just vaalit meni ja mitä, vajaa viikko niin kaikki vaalilupaukset unholaan. Ei kukaan tätä uskaltanut ennen vaaleja ääneen sanoa.... Nyt jos osaisin niin linkittäisin keskustelun jossa perustelin miksi en äänestä  ;)

Link to comment
Share on other sites

Itse katoin kanssa noi Nelosen uutiset, ja kyllä taas kuohahti. Itse nimittäin jollain asteella uskoin ihan oikeasti kaikkiin juttuihin mitä ennen vaaleja oli kuuluvilla. Sanotaan sitä nyt sitten sinisilmäisyydeksi. Noh, nyt kun niistä on tehty vaan sanahelinää, niin en kuitenkaan halua hiljentyä! Jotain on tehtävä että meteliä syntyy! Olen täysin kypsä tällaisiin perättömiin lupauksiin..

"I mean, how hard can it be?"

- Jeremy Clarkson

Link to comment
Share on other sites

Just tän takii mä en äänestä. Kuka vois luottaa politikon sanaan.

Älä ylpeile sillä, ettet ole koskaan kaatunut vaan sillä, että olet aina noussut ylös.- Joseph Campbell-

Link to comment
Share on other sites

Mutta eihän tossa hesarin jutussa ainakaan puolueet o sanojaan perunu? Työmarkkinajärjestöthän siinä puhuu ettei tasa-arvo tupo o mahdollinen? Siinähän puhuu STTK:n johtaja. Vai äänestikö joku STTK:ta? ;)

Totta hemmetissä vastustajiakin hoitajien palkankorotuksille löytyy se on varma, mutta ei nyt heti oteta tappiomielialaa. Katotaan mihin tilanne kehittyy. Kunhan nyt saavat hallituksen pystyy ja sille ohjelman.

Link to comment
Share on other sites

Mä ymmärsin ton asian niin, ettei TUPO:ssa voida tehdä erillisiä palkankorotuksia vain hoitajille. Tämän palkankorotuksen tulisi tulla jotenkin muutoin, esim valtion antamana "korvamerkittynä" rahana, tai liittokohtaisilla neuvotteluilla. Miten on tämä naispalkkaerä (tai mikä se nyt oli, ei ole ihan termit hallussa ;)), Riittääkö siihen että suurin osa alalla on naisia, vai jäisivätkö mieshoitajat tällöin ilman korotusta? Luultavasti melko tyhmä kysymys, mutta asia on minulle lievästi sanottuna epäselvä.

Ja siitä äänestämisestä. Eihän eduskunnalla/hallituksella ole hirveästi tekemistä TUPO neuvottelujen kanssa. Jotta ehdokkaat pitäisivät lupauksensa, pitäisi valtion tukea rahallisesti hoitajien palkan korotuksia. Tätähän pohdittiin jo vaalien alla, että miten kansanedustajat voivat nostaa hoitajien palkkaa.

Sodassa, rakkaudessa ja yleisessä vitutuksessa kaikki on sallittua.

Link to comment
Share on other sites

Miten on tämä naispalkkaerä (tai mikä se nyt oli, ei ole ihan termit hallussa ;D), Riittääkö siihen että suurin osa alalla on naisia, vai jäisivätkö mieshoitajat tällöin ilman korotusta?

Ei jää, kyllä matalapalkkaerät yms. ovat alakohtaisia, eikä sukupuoleen sidottuja.

Ei muuta kun kunnon lakko pystyyn vaan, periksi ei pitäisi nyt helpolla antaa !!!  ;)

Juuri näin, nyt se pessimismi hukkaan koko porukka!!

Jos ei tule tasa-arvo tupoa niin sitten tulee korvamerkittyä rahaa hoitoalalle. Ja jos ei tule korvamerkittyä rahaa niin tulee kuitenkin hyvä liittokohtainen sopimus. Ja jos ei tule hyvää liittokohtaista sopimusta tulee fiksusti toteutettu lakko ja sitä myöden kohtuulliset tasokorotukset hoitajien palkkoihin.

Näin minä tämän tässä vaiheessa ajattelen - kirves pois sieltä kaivosta ja heti!!

Link to comment
Share on other sites

heh kaikkihan tän tuloksen tiesi jo etukäten.. en vaa tajua miks ihmiset äänestää porvaripuolueita jotka ajaa vain rikkaiden asioita. itse äänestin perussuomalaisii koska uskon että Timo Soini ei puhu paskaa niinkuin kaikki muut puolueiden puhjohtajat.. vit*n vanhanen ja heinäluoma!

se mitä hoitajat enä voi on tosiaan alkaa lakkoon.. jos näin kovin syrjitään niin aletaan syrjimään potilaita. kyllä sit alkaa tapahtuu kun pari kuukautta ollaan lakossa ja esim. kaikki leikkaukset venyy, kun ei niitä olisi varaa yhtään venyttää nytkään! jonot kasvais kivasti ja syövät vaan leviäisi!

I´am Wizard

Link to comment
Share on other sites

Tässä ote yhdestä keskustelusta suomi24:lta.

"Taisi olla tämän päivän hesarissa juttu, jossa todettiin ettei tuota sairaanhoitajien palkankorotuksiin kuluvaa 800 miljoonaa ylimääräistä euroa ole olemassakaan. Vaalit tuli ja meni, taas teitä kusetettiin.

Todellinen este hoitajien palkankorotuksille löytyy hajanaiselta ammattiyhdistyskentältä. Oikeaa lukumäärää en tiedä, mutta lieneekö teidän liittoja 2-3 tai jopa 4 kpl. Liittojen välille tulisi saada harvinaislaatuinen yksimielisyys työtaistelutoimista (tällä hetkellä taitaa tulla riitaa jo siitä, kuka kokouspullat tarjoaa).

Summa summarum, pulinat ja narinat pois. Menkää lakkoon, ei teitä muuten huomata eikä kukaan teitä muuten kuuntele. "

Kahdessa viimeisessä lauseessa on tän jutun ydin. Eikai tässä enää muu auta..?

Blame it all upon

A rush of blood to the head.

-Coldplay

Link to comment
Share on other sites

Miten on tämä naispalkkaerä (tai mikä se nyt oli, ei ole ihan termit hallussa ;)), Riittääkö siihen että suurin osa alalla on naisia, vai jäisivätkö mieshoitajat tällöin ilman korotusta?

Ei jää, kyllä matalapalkkaerät yms. ovat alakohtaisia, eikä sukupuoleen sidottuja.

Eli siis naispalkkaerä ja matalapalkkaerät ovat siis synonyymeja. Kiitoksi tiedosta, nyt onkin taas helpompi seurata tapahtumien kulkua.

Sodassa, rakkaudessa ja yleisessä vitutuksessa kaikki on sallittua.

Link to comment
Share on other sites

Lakkoon vaan koko porukka ja sassiin! ei tää asia enää hyssyttelemällä parane!

;D

Murphyn laki ruokailusta ensihoitajille: Kaikki hälytykset odottavat kunnes saat ruokalautasen eteesi!

Johtopäätös: onnettomuuksia sattuisi vähemmän jos ensihoitajat eivät koskaan söisi!

Link to comment
Share on other sites

Lakkoon vaan koko porukka ja sassiin! ei tää asia enää hyssyttelemällä parane!

;D

Mä uskoisin, että saigonilaiset lakot (= kaikki hoitajat samaan aikaan sairaslomalla) vuorotelleen eri yksiköissä olisi aika tehokas keino saada asioihin muutosta. Mä en vaan ymmärrä, miksi se tuntuu joidenkin mielestä niin mahdottomalta ajatukselta?

1/12800

Link to comment
Share on other sites

Luinpa tässä tuoreinta Seuraa 12/2007....

Maria Guzenina-Richardson siinä kertoo seuraavaa...

"Hoivahenkilöstöä on rekrytoitava lisää ja koko alan palkkausta tarkistettava. Mikään Hyssälän viiden euron korotus ei riitä, vaan OIKEA summa olisi siinä sadan euron paikkeilla. Tässä asiassa kannatan paikallista kolmikantaa eli työntekijät ja -antajat sekä paikalliset poliitikot voisivat keskenään sopia palkkauksesta".

Kyllä tuo  Guzeninan n.100 euroa kuulostaa ihan yhtä surkealta kuin Hyssälän viisi euroa. Itsekin kansanedustajat saivat ilmaista korotusta n.140-150 euroa ilman mitään taisteluja. Kukaan ei kysele heidän tuottavuudestaan tai oikeutuksesta palkankorotukseen. Itse edustajilla on avustajat, ja Bryssel säätää n.80% lakikokoelmasta. Mihin noita pellejä tuolla tarvitaan? Päättämään hoitajien palkoista?

Niinpä - haiskahtaa siltä että leivän päälle on jatkossa levitettävä ylähuuli  ja ensi keväänä alahuuli.

Link to comment
Share on other sites

Heh hee - ei ihme että kansanedustajat haluavat "palkkamalttia"... Tämä oli pakko liimata tänne.

;D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Valitut tienasivat viime vuonna 90 500 euroa

19.3. 10:30 Uuteen eduskuntaan valittujen kansanedustajien tulot olivat viime vuonna keskimäärin yli neljä kertaa niin suuret kuin äänestäjillä.

Eduskuntaan valitut ovat selvästi äänestäjiä varakkaampia. Valittujen keskimääräiset tulot ovat noin 90 500 euroa, kun äänioikeutetuilla summa on noin 21 000 euroa, käy ilmi Tilastokeskuksen tiedoista.

Ylivoimaisesti kovatuloisimmat valitut tulevat Uudeltamaalta, jossa heidän tulonsa ovat keskimäärin yli 150 000 euroa. Perää pitävät Keski-Suomen piiristä valitut vajaan 67 000 euron keskituloilla.

Kirjoittaja: STT

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

heh kaikkihan tän tuloksen tiesi jo etukäten.. en vaa tajua miks ihmiset äänestää porvaripuolueita jotka ajaa vain rikkaiden asioita.

SDP:llä oli viimeiset 12 vuotta aikaa laittaa hoitajien palkat kuntoon, kävikö näin? Mystisesti ennen vaaleja SDP:kin huolestui hoitajien palkoista ja työoloista, ei vaan tällä kertaa kansa mennyt retkuun.

Lisää liksaa tai lakko, loppuu se nöyristely.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän toi palkka väkisinkin nousee, onko se sitten 20 vai 120 euroa, tai jotain muuta, jää nähtäväksi? Lakkoa en toivoisi tulevan missään nimessä, ellei sitten olla ihan selkä seinää vasten. Duunia pitää kuitenkin tehdä (aika monella osastolla), lakkoaikana asiat ovat kaikinpuolin monimutkaisia, taloudellista tappiota tulee, omilleen pääsy kestää kauan...

Keski-Eurooppalainen radikalismi ei Suomessa toimi. Väki ei nouse barrikaadeille, uho on mietoa.

Siellä on neuvotteluissa kuitenkin kohtalaisen fiksuja ihmisiä, odotellaan ny tuloksia....

-tule turma tuonen tietä, pikku reppu selässä, pikku kirves kontissa. Napsauta sillä ohtaan, justiinsa nokan kohtaan-

Link to comment
Share on other sites

Lakkoa en toivoisi tulevan missään nimessä, ellei sitten olla ihan selkä seinää vasten. Duunia pitää kuitenkin tehdä (aika monella osastolla), lakkoaikana asiat ovat kaikinpuolin monimutkaisia, taloudellista tappiota tulee, omilleen pääsy kestää kauan...

Lakko ei ole itseisarvo mutta jos ne kuntatyöantajan päättäjät eivät hyvällä asiaa ymmärrä niin pakkohan sitä on jotenkin muuten asiat hoitaa. Rajansa se on rauhallisellakin hoitopojalla ja uskoakseni tehykin on tajunnut sen että viime kertaisen tapainen lammastelu ei enää ole mahdollista. Tai on, mutta sitten siinä menee ay-liikkeen viimeisetkin rippeet arvovallasta ja seurauksia sen jälkeen voi vaan arvailla..
Link to comment
Share on other sites

Lakkoase hoitoalalla on vähän niinkuin pyssy, jossa luodit on korvattu paukkupatruunoilla so. "räkäpäillä":

-suojelutyö pitää oleelliset yksiköt toiminnassa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut

-lakko on lykättävissä (ministeri) ja lopetettavissa (eduskunta) tarvittaessa helposti ja nopeasti lailla

Mitä pienipalkkaisempi ihminen on ottanut pankinjohtajan tarjoaman pallon kinttuunsa monikymmenvuotisella

ketjulla (asunto- ym. lainat), sitä tehokkaammin tämäkin "kiltteyskone" toimii uhon hillitsimenä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...