Jump to content
MAINOS

Turun tautia


spärlä

Recommended Posts

MAINOS

Voi on se sit kauheet kun hoitajille joutuu maksamaan ihan enempi palkkaa :P

Eka ajatus oli että JES ja seuraava, että onko hoitajat siirtyneet toiselle paikkakunnalle samalla palkalla?

Nyt jos jokus luulis alkavan tapahtua koko maassa.

Link to comment
Share on other sites

Luulis tapahtuvan joo..Pelko perseessä sikäli että kohta ne oikeesti tuo aasiasta hoitajia  härmäläisiä paikkaamaan. Ei sillä että minulla aasialaisia vastaan mitään ole, mutta tulee sellainen fiilis että näin tekevät ihan vain vittuillakseen.  :o Oppivathan suomalaiset pitämään turpansa kiinni, aina ne duunit (joku?) tulee tekemään...

Link to comment
Share on other sites

Hyvä vain että matalat palkat osuvat työnantajaa nilkkaan. Kun hoitajia ei ole, joudutaan osastoja sulkemaan ja elektiivisiä toimenpiteitä sekä jononpurkuja jää tekemättä ja jonot kasvavat -> hoitotakuu vaarantuu. Myös kunnat huomaavat tämän varmasti viimeistään siinä vaiheessa kun mitään ei tapahdu ja alkavat kyselemään sairaanhoitopiiriltä että missäs mennään.

SHP ei voi vastata muuta kuin että eipä ole tekijöitä. Tämä varmasti motivoi kuntia hieman miettimään maksuosuuksiaan tai maksujensa kohdistamista hoitohenkilöstön palkkamenoihin.

Myös valtio motivoi sitten viimeistään kuntia uhkasakoilla kun hoitotakuu ei toteudu.

Esimerkiksi täällä Kymessä tuo että keikkafirmat maksavat parempaa palkkaa kuin kunta/shp on ihan nykypäivän todellisuutta. Ei tarvitse montaa kertaa miettiä kumman firman työhönoton puheluun vastaa  :o

Link to comment
Share on other sites

Myös valtio motivoi sitten viimeistään kuntia uhkasakoilla kun hoitotakuu ei toteudu.

en tajua miten se valtio uhkaamalla parantaisi kuntien tilannetta. jos kunnalla ei ole varaa itsellään palkkoja nostaa vaan tarvitaan juuri valtiontukea sairaanhoitajien palkkojen nostoon. silloinhan asia on ristiriitainen, valtio ei anna tukea mutta uhkasakkoja jakelee?  ;D

I´am Wizard

Link to comment
Share on other sites

Sitähän tämä on viimevuosina ollut, valtio siirtää hommat kunnille ja sanoo, että koittakaa pärjätä. Resursseja ei anneta.

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

Ihan tuosta lähipiiristä seuranneena.. ..pieni kärttyinen vuodatus.

Niin kyllä Turkusessa tunnutaan hallitsevan myös ilmiömäisen huono henkilöstöjohtaminenkin. Viittaus nyt lähinnä niihin korkeampiin päättäviin tahoihin ja tuohon terveyskeskuspäivystysfarssiin. Hauskaa siinäkin on se, että lehtikirjoittelu päättyi kuin seinään. Liekö suuret herrat ilmoittaneet Turun Sanomille, että asian julkinen pyörittely saa luvan loppua.

Silti pinnan alla kuohuu edelleen. Kokeneet hoitajat katsastelevat ahnaasti työmarkkinoita ja muita hommia, jossa ainakin saman rahan saa pienemmällä työmäärällä. Ja mitä lääkäreihin tulee, niin sitä vastuulääkärin virkaa ei ole vielä kukaan hakenut. Tuskin hakeekaan, jos viitsii selvittää, millaisten esimiesten alaisuuteen joutuu.

Tekisi mieli avautua aiheesta enemmänkin, mutta jääköön se nyt ko. firman henkilökunnan suojaamiseksi sanomatta. Joka tapauksessa näkisin perusongelman olevan Suamen Turuus ja miksei valtakunnallisestikin siinä, että asiaan olisi pitänyt reagoida jo aikaa sitten. Paremmalla henkilöstöpolitiikalla, palkkauksella ja huolehtimalla siitä, että kaikkia resursseja ei ole ajettu äärimmilleen. Eli hoitajia olisi tarpeeksi, kun heille kerran siirretään lisää tehtäviäkin jatkuvasti.

Lisäksi esimerkiksi Turun kohdalla ja muutenkin voi miettiä, millaista työvoimaa on sijaisiksi tulossa. Aika opiskelija yms. painotteista on, jossa työtoverit voivat olla "mitä tahansa". Rumasti sanottu, mutta ei ole kovinkaan herkullista olla ainoa koulutettu työvuorossa. Ja kuten STM:n lääkehoitosuosituskin sanoo, jos käpy käy on myös korkeammin koulutettu vastuussa..

Nyt asiaan herätään liian myöhään. Asiahan toimii  ihan samalla periaatteella myös valtakunnallisesti. Aamutöllössä oli männäviikolla puhetta vaalilupauksista ja niiden toteutumismahdollisuuksista. Puuttuvat 20000 hoitajaa maksaisivat noin 800 milj. Eur. Voi olla että muistan summan väärin. Saman verran maksaisi valtiolle hoitajien palkankorotukset. Eli yhteensä koko hallituskauden liikkumavaran. Lienee aika selviö, ettei tule onnistumaan ja mennään vain syvemmälle suohon. Sitten joku nekkupetteri viitsii vielä mainita, että pitäisi nyt kovasti sitten pohtia, priorisoida ja kehittää terveydenhuoltojärjestelmää. Tästä heijastuu kyllä täysi tietämättömyys julkisen terveydenhuollon nykytilasta. Voi olla aika kinkkistä enää järkeistää, kun nyt kaikki resurssit on ajettu jo äärirajoille ja monessa paikassa toimitaan minimivahvuuksilla. Enää ei vaan edes ole koulutettua työvoimaa.

Kitkerää ja hieman ohiaiheenampuvaa kirjoitusta. Mutta ottaa avoimesti päähän ja olen kyllästynyt päättävien ja johtavien virkamiesten käsienpyörittelyyn. Itseasiassa siinä määrin, että olen tehnyt itselleni selkeät aikatavoitteet siitä, kauanko aion alaa katsella. Koska mikään ei auta paikallisella tai muullakaan tasolla ja egoismi tuntuu menevän järjen yli, lienee viisainta vain äänestää jaloillaan ja vaihtaa alaa.

-PER.. eiku kärttypölhö

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...