Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest marjuli64

työuupumus

Recommended Posts

Guest marjuli64

Joltain keskustelupalstalta luin, että työnantajan ei tarvitse hyväksyä sairasloman syyksi työuupumusta ? Eli jos uuvahdan työssäni, ( ja se ei ole kaukana...) enkö ole oikeutettu palkalliseen sairaslomaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annastiina

Olet oikeutettu ihan samalla tavalla syystä riippumatta...

Kummallista johtamista tässä valtakunnassa vielä näin 2000-luvulla  angry.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
eh-neito

Yksi lääkäri sanoi jotain saman tyylistä kerran sairaslomaa kirjoittaessaan ja erilaisista sairasloman syistä rupatellessamme. En tajunnut kysyä tarkennusta kun mistään sellaisesta ei omalla kohdallani ollut kyse. Mutta muistan hänen sanoneen "Kela ei hyväksy sitä syyksi". En sitten tiedä mitä korvauksia tms. hän tarkoitti...

muoks: typot

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Jos Kela ei hyväksy burnoutia sairasloman syyksi, niin eiköhän noita hyväksyttäviäkin löydy samasta sarjasta.

Olen ymmärtänyt, että näissä vaihtoehtoisissa dg:ssa on sit se vaikeus, että tietyllä dg- numerolla saa Kelan mukaan sairastaa vain tietyn ajan, jonka jälkeen jos tilanne jatkuu dg:a täytyy tarkentaa/jopa muuttaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites
PUTte

Käsitykseni mukaan työuupumusdiagnoosi (ICD-10:ssa Z73) on siis ns. Z-dianoosi, jota käytettään myös  ???ns.työdiagnoosina. Tämä Z73, ei yksinään riitä sl-perusteeksi, mutta sen voi liittää ns. lisädiagnoosiksi l. muut työkykyä alentavat sairaudet. Jotta lääkärintodistus olisi sl-kelpoinen pitää siihen liittää merkittävä työkykyä alentava sairaus tai vamma. Työuupumuksen kysessäollessa tavallisimmin merkittävä työkykä alentava sairaus l. ns.päädiagnoosi on jokin "masennusdiagnoosien" (ICD-10 F32-33) joukosta. Siis tautiluokituksessa työuupumus ei voi olla yksistään erillinen diagnoosi vaan sen katsotaan liittyvän depressioon. Tästä on monet erimieltä, mutta KELA ei hyväksy sairaspäivärahan maksua varten Z-diagnoosia.

En toki ole lääkäri vaan toin vain esille oman käsitykseni/tietämykseni asiasta. Asia kannattanee varmistaa vielä pätevämmältä taholta.  huh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...