Jump to content
MAINOS

Puolustusvoimien hoitotyo


pile

Recommended Posts

Luin tuossa mielenkiintoisen artikkelin Ruotuvaesta.Siella kunta ja PV ovat yhdistaneet ensivastetoiminnan.Pistaa vaan ihmettelemaan,etta millaisella kalustolla PV homman hoitaa.Itse olen liki 3 vuotta rauhanturvaajana.Kosovossa meilla oli kaikki parhaat valineet mita rahalla voi saada.Lukuunottamatta kevytta ambulanssia.Ambulanssipaseja meilla oli 5 kaytössa ja olivatkin hyvia vehkeita.On nimittain tilaa työskennella...

Mutta mitenhan tama Suomen homma toimii?

http://www.mil.fi/ruotuvaki/uusi/19.html

No comments

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Nyt kun ollaan aiheessa,niin onko kenellaan kokemuksia kenttasairaanhoitajan hommista?Kovasti yritettiin varvata 1999 mission lopussa niihin hommiin.Mutta palkka ei houkutellut.Olen kuullut etta siella olisi kova irtisanoutumisprosentti.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli koulussa ensihoidon kurssilla armeijan kenttäsairaanhoitaja puhumassa ammatistaan, sen piti kai olla joku "meille töihin" esittelytilaisuus mutta aika äkkiä sen puheet käänty sellaisiksi että "ammattitaito tässä menee hukkaan kun 50% ajasta pyörittelen papereita toimistolla" ja "palkka nyt on huonompi kun missään muualla, mitään ilta-/viikonloppu-/yölisiä ei saa, palkka on sama kun julkisessa terveydenhuollossa jos saa tarpeeksi tehdä metsäaamuja" yms.. Houkuttelevaa? Ei ainakaan sellaiselta kuulostanut..

Link to comment
Share on other sites

Luin tuossa mielenkiintoisen artikkelin Ruotuvaesta.Siella kunta ja PV ovat yhdistaneet ensivastetoiminnan.Pistaa vaan ihmettelemaan,etta millaisella kalustolla PV homman hoitaa.

Meillä oli ainakin Riksussa jo -95 suhteellisen hyvin varusteltu ambulanssi, tosin deffa yms. sellaiset puuttui... mutta kun miehityksenä oli yleensä 2 x lääkmies ja käyttö pääasiassa potilassiirrot ja marssien varmistus, niin siihen se kyllä sopi...

Ja jutussahan kerrotaan että ovat modifioineet sairaankuljetusajoneuvon ambulanssiksi. Ja laittaneet sinne jopa tavaroitakin sisään. :)

Jutussa vaan vähän ihmetytti tuo lause, että "Kun Valkealan terveyskeskus yhdistyi palolaitokseen, todettiin, että kunta tarvitsisi ensivasteapua. " Eli hoitaako palolaitos siellä nykyään terveyskeskuksenkin 8)

-Petu

Link to comment
Share on other sites

Guest ppklnurse

Mielenkiintoistahan tuo on.. Olen sieltä päin kotoisin ja aika hyvin selvillä kuinka siellä toimitaan. Eli Kouvolan - Valkealan terveyskekskuksen ja Kouvolan palolaitotksen sairaankuljetus yhdistyi hiljattain ja se hoitaa myös kyseisen Valkealan saku hommat. Kouvolasta on matkaa Vekaralle n 45km ja ambulansilla menee tietenkin aikaa. Vekaralla on nyt siis ambulanssi jossa on defit jne ja ammattitaitoinen henkilökunta joten koska kassulla on usein aika hiljaista, noin sakua ajatellen, on ensivasti hyvä lisä ylläpitämään kenttäsairaanhoitajien ammattitaitoa, samalla potilaat saavat laadukkaan hoidon aloituksen melko pienellä viiveellä. Vekaranjärjen varuskunnan lähellä on aika monta kylää, sellaista maaseutua.

Niin ja palolaitos ei hoida terveyskeskusta 8)

Mulla on yksi tuttu siellä Vekaralla kenttäsairaanhoitajana ja on myöskin sanonut sitä ettei oikein meinää taidot pysyä, joten hän on kesät palolaitoksella sakussa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nyt kun ollaan aiheessa,niin onko kenellaan kokemuksia kenttasairaanhoitajan hommista? Olen kuullut etta siella olisi kova irtisanoutumisprosentti.

Nytkin haetaan Vekaranjärvelle 2 kenttäsairaanhoitajaa eli tarvetta näköjään on, vai palkkaavatko vain lisää väkeä(tuskin)?

Mutta toi palkkaus ei varmaankaan hirveesti houkuttele, eiköhän PV:ssa jouduta tarjoamaan parempaa palkkaa jotta sinne saadaan väkeä töihin, näin tapahtuu kuntapuolellakin?

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

[

Nytkin haetaan Vekaranjärvelle 2 kenttäsairaanhoitajaa eli tarvetta näköjään on, vai palkkaavatko vain lisää väkeä(tuskin)?

Mutta toi palkkaus ei varmaankaan hirveesti houkuttele, eiköhän PV:ssä jouduta tarjoamaan parempaa palkkaa jotta sinne saadaan väkeä töihin, näin tapahtuu kuntapuolellakin?

Tuskinpa vain PV palkkaa korottaa.On se sen verran jaykka jarjestelma.Ne työt teetetaan vain sitten muille.Eli tahtoo sanoa,etta valmiit hoitajat jotka ovat suorittamassa varusmiespalvelusta tekevat ne hommat sitten.Vaikka heita ei kovin paljoa taidan olla.Itse olin jo valmis sh,kun menin inttiin mutta laakintahommia en tehnyt paivaakaan.Sissina raahasin ahkiota niin kuin muutkin.

Kenttash kun on viela siviilityöntekija,niin silloin jaa ne sotilaan edutkin pois.Eli kohdellaan kuin hierarkian alinta.Mutta sehan ei ole hoitajille ensimmainen kerta...

No comments

Link to comment
Share on other sites

Armeija aikana eräs ksh mainosti ksh:n hommia minulle, koska tiesi minun lähtevän opiskelemaan sh:ksi. Silloin en ollut kiinnostunut, mutta nyt ajatus ei enää tunnu mahdottomalta. Palkan puolesta 8) mut saahan siihen päälle mehtälisät (joita ainakin KaiPr:ssa ihan reippaasti kertyy). KaiPr:ssa ksh:t hoitavat ainoastaan metässä, kassulla ollessaan keskittyvät lähinnä leirien lääkintähuollon suunnitteluun, paperihommiin ja n.100 lääkintämiehen ja n.20 lääkintä-au:n "paimentamiseen".

Ajattelin, josko jonkun oha:n voisi käydä KaiPr:ssa suorittamassa ja siinä samalla tutustuisi ksh:n hommiin paremmin.

Res. alik.

Link to comment
Share on other sites

Ajattelin, josko jonkun oha:n voisi käydä Kajaanissa suorittamassa ja siinä samalla tutustuisi ksh:n hommiin paremmin.

Meillä on yks kurssi=AKPO eli akuutti/perioperatiivinen, mutta sen harjoittelua ei voisi siellä suorittaa, mutta vapaaehtoisissa tottakai. Itse olen sitäkin vaihtoehtoa miettinyt, mutta toi palkkaus EI todellakaan innosta, jos palkkaluokka on A16= n.1460ekua. Tietenkin edellä mainitut kädentaidot ei kehity, vaan menee hukkaan!

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hmm... Kovasti on otettu kantaa kenttäsairaanhoitajien työhön. Pitänee siis kirjoittaa kommenttia kenttäsairaanhoitajan näkökulmasta!

Palkkaus tuntuu olevan kaikkien huolena ja sehän kyllä on pe**eestä, A16 tarkoittaa vajaata 1500 egeä. MUTTA, valtiolla ensimmäinen ikälisä tulee jo armeijan käynnistä (1v) ja seuraava neljän työvuoden jälkeen ja ikälisiä karttuu muutenkin mukavaan tahtiin verrattuna kuntapuoleen. Lisäksi yksi metsässä vietetty päivä lisää tilipussia käteen palkan päälle n. 100 euroa. Eli montaa päivää ei metsässä tarvi viettää, jotta pääsee parempaan palkkaukseen kuin siviilipuolella.

Entäpä työ sitten? Jos kaipaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita niin turha tulla meille. Töitä saa varmasti paiskia ihan olan takaa mutta onneksi nuorille terveille miehille ja naisille harvemmin kummempia tapahtuu. Tosin kun tapahtuu niin sitten jälki onkin siivotonta...

Aivan turha on palstalla ja keskustelussa jauhaa että ammattitaito meidän työssämme kärsii. Ei meidän ammattitaitomme ole vain toimenpidetemppujen hallintaa, vaan laaja-alaista koulutus-, hoito- ja osittain hallintotyötä. Ja pakkohan kenen tahansa on käydä välillä muualla opiskelemassa ja päivittämässä omaa ammattitaitoaan, vai onko perähikiän ambulanssin kaikki keikat hätätilapotilaita ja porukka oikein ensihoitoammattilaisia... Meillä omaehtoiseen opiskeluun on vielä mahdollisuus palkallisena, sen kun vain hankkii itselleen hyvän harjoittelupaikan niin valtio maksaa.

Koulutus on muutenkin alue missä valtio kunnostautuu; kaikiin koulutuksiin ja seminaareihin mihin olen halunnut (Ensihoitoliiton, SPR:n, Fennomedin jne) olen päässyt ja työnantaja maksanut matkat, hotellin, osallistumisen ja vielä päivärahat. Kuinkas moni muu työpaikka voi esitellä samaa ja varsinkin kuntapuolella?

Tässäpä muutama kommentti ksh:lta joka viettää valtion tapaan taas juhlapyhät vapaalla 8)

Link to comment
Share on other sites

Hyva kommentti Samsonite!Tuo puoli ksh hommasta tulee vain niin harvoin esille.toisille se homma sopii ja toisille ei.Monille vaan on jaanyt armeijasta vanhahko mielikuva.Mielestani PV on profiloitunut parempaan suuntaan monessa asiassa.Rauhanturvahommissa PV on LOISTAVA työnantaja ja palkkakin on kohdallaan.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset Pile huomiosta, meidän firman palveluksia olet selvästi käyttänyt ulkomaanmatkoilla, kovin on tutun näköinen tuo 9-10:n kuvakin...

Ksh:n hommista on muuten aika näppärä lähteä rautaisiin rauhanturvahommiin kun koulutusajalta saa oman palkkansakin.

8)

Link to comment
Share on other sites

Samsonite:Kiitos tästä, tämä kirjoitus valaisi paljon epätietoista;)

Semmoinen vielä, että paljonko kertyy metsäöitä vai voiko niihin jotenkin vaikuttaa?

Jos kumminkin olen oikein ymmärtänyt, niin tunkua on KSH:jan paikkoihin?

Vielä kädentaidoista, kuulin just teillä on porukkaa käynyt esim. stadin 190:ssa(toiset arvostaa ja toiset ei) harjoittelemassa eli kyllähän ne käden taidot säilyy ja kehittyy...

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä että pieni purkaus ksh:lta valaisi meidän hommiamme hieman... Metsäyöt ovat aikalailla paikkakohtaisia, Kainuun pojat taisi joskus kehua reilusti yli sadalla vuorokaudella / vuosi, meillä metsäöiden määrä pyörii 40-60 välillä jonka ansiosta jää vähän aikaa vaimonkin kanssa seurusteluun:)

Hakijamäärät on kai pysyny kohtuullisen hyvinä, aikanaan meikäläisen hommaa haki 78, vieläkin ihmettelen kuinkas näin kävikään.

Aika paljon meidän sakki on käynyt harjoittelemassa ja keikkailemassa myös vapaa-aikanaan, siitä saa tietenkin vielä lisää meetvurstia valtion leivän päälle...

Omasta puolestani suosittelen kyllä ksh:n hommia jos ei pelkää puskan juurta ja osaa esiintyä muutenkin kuin huppelissa yleisön edessä, meinaan vieläkin muistan miten jalat tutisi ensimmäisellä ensiapuluennolla kun 300 sameaa varusmiessilmää tuijotteli vihreää veljeä auditoriossa!

Tarkempia tietoja saa toki sähköpostillakin, vastailen mielelläni 8)

Link to comment
Share on other sites

kovin on tutun näköinen tuo 9-10:n kuvakin...

Tuo kuva on vain harhaa työhommista,hyvin kului aikaa myös Henkassa jossa tehtiin perusteellista hoitotyöta...Milloin olit Yahian huijattavana?

No comments

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Palkkaus tuntuu olevan kaikkien huolena ja sehän kyllä on pe**eestä, A16 tarkoittaa vajaata 1500 egeä.

En ymmärrä??

Tuolla hakevat töihin   http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=6707517&index=91&anchor=6707517

Ja tuolta näkee palkan   http://www.mil.fi/tyojakoulutus/palkkaus/palkkaus.dsp eli reilu 2000egeä

Pari vuotta sitten veksiharjoittelusta jäi kyllä sellainen mielleyhtymä että puolustusvoimissa hankkii erittäin hyvin sh:na... Työntekijät kertoi että palkkaus määräytyi jotenkin edellisen vuoden jonkun homman mukaan mutta on aina ollut yli 2000 ja on kuitenkin kyse päivätyöstä! Ja jokaisesta yöylileiristähän juoksee sitten vielä nää ylimääräset päivärahat, yms.

Mä en halua olla töissä enää, mä en ikinä riitä.

Mä raadan ja raadan mutta kukaan ei nää,

kukaan ei kiitä

- Maija Vilkkumaa-

Link to comment
Share on other sites

Palkkaus tuntuu olevan kaikkien huolena ja sehän kyllä on pe**eestä, A16 tarkoittaa vajaata 1500 egeä.

En ymmärrä??

Tuolla hakevat töihin  http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=6707517&index=91&anchor=6707517

Ja tuolta näkee palkan  http://www.mil.fi/tyojakoulutus/palkkaus/palkkaus.dsp eli reilu 2000egeä

Tuo lainauksesi on yli 4 vuotta vanha...Kyllä PV:ssäkin palkat on noussut 4 vuoden aikana.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Guest Auts

Palkkaus tuntuu olevan kaikkien huolena ja sehän kyllä on pe**eestä, A16 tarkoittaa vajaata 1500 egeä.

En ymmärrä??

Tuolla hakevat töihin  http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=6707517&index=91&anchor=6707517

Ja tuolta näkee palkan  http://www.mil.fi/tyojakoulutus/palkkaus/palkkaus.dsp eli reilu 2000egeä

Tuo lainauksesi on yli 4 vuotta vanha...Kyllä PV:ssäkin palkat on noussut 4 vuoden aikana.

No se selittää....en katellu sen tarkemmin viestin postituksen päivämäärää

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Pari vuotta sitten veksiharjoittelusta jäi kyllä sellainen mielleyhtymä että puolustusvoimissa hankkii erittäin hyvin sh:na... Työntekijät kertoi että palkkaus määräytyi jotenkin edellisen vuoden jonkun homman mukaan mutta on aina ollut yli 2000 ja on kuitenkin kyse päivätyöstä! Ja jokaisesta yöylileiristähän juoksee sitten vielä nää ylimääräset päivärahat, yms.

Mites kenttäsairaanhoitajan työnkuva ja työvuorot, miten se eroaa tavan veksisairaanhoitajan hommasta? Leiripäivystyksiä on varmaan aika lailla, mutta mites sitten muut vuorot. Onko ne sitten vaan pelkästää päivävuoroa?

Jos jollain on omakohtaista kokemusta kenttäsairaanhoitajan työstä, niin olisi mukava kuulla millaisia työvuoroja ko. henkilö on tehnyt.

Link to comment
Share on other sites

Pari vuotta sitten veksiharjoittelusta jäi kyllä sellainen mielleyhtymä että puolustusvoimissa hankkii erittäin hyvin sh:na... Työntekijät kertoi että palkkaus määräytyi jotenkin edellisen vuoden jonkun homman mukaan mutta on aina ollut yli 2000 ja on kuitenkin kyse päivätyöstä! Ja jokaisesta yöylileiristähän juoksee sitten vielä nää ylimääräset päivärahat, yms.

Mites kenttäsairaanhoitajan työnkuva ja työvuorot, miten se eroaa tavan veksisairaanhoitajan hommasta? Leiripäivystyksiä on varmaan aika lailla, mutta mites sitten muut vuorot. Onko ne sitten vaan pelkästää päivävuoroa?

Jos jollain on omakohtaista kokemusta kenttäsairaanhoitajan työstä, niin olisi mukava kuulla millaisia työvuoroja ko. henkilö on tehnyt.

Jaa, tähän on ihan yhtä helppo vastata kuin kysymykseen minkälaista työvuoroa tekevät ensihoidossa työskentelevät (on 24h, varallaoloa, jne.)! Pääsääntöisestihän virkamiehet tekevät työnsä 06-18 välisenä aikana. Esimerkiksi meillä kenttäsairaanhoitajien työaika suunnitellaan listaan tuntimerkinnöillä. Eli jos työvuoroluettelossa lukee 8 niin teen sinä päivänä 8tunnin päivän siten että se sopii päivän ohjelmaan. Eli meillä joustaa niin työnantaja kuin työntekijäkin.

Kuntapuolen vuorotyö on meille tuntematonta. Joissain koulutustilaisuuksissa voi tietysti vierähtää vaikka 6.30-1930 välinen aika mutta siitä maksetaan tietysti asiaankuuluvat lisät samoin kuin lisä- ja ylitöistä joita ei siirrellä mihinkään tuleviin listoihin vaan maksetaan ulos.

Sotaharjoituksissahan ollaan pääsääntöisesti kiinni 24 mutta työvuorolistaan merkitään 8 tunnin työpäivä. Tämän perusteella maksetaan sitten veronalaista sotaharjoituskorvausta n. 105€/päivä (lauantai 125€, sunnuntai 150€) ja verotonta päivärahaa 32€ per päivä. Elikkä käytännössä päivä leirillä on 100€ nettoa peruspalkan päälle.

Terveisin juuri seitsemän päivän harjoituksesta kotiin tullut kenttis  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sotaharjoituksissahan ollaan pääsääntöisesti kiinni 24 mutta työvuorolistaan merkitään 8 tunnin työpäivä. Tämän perusteella maksetaan sitten veronalaista sotaharjoituskorvausta n. 105€/päivä (lauantai 125€, sunnuntai 150€) ja verotonta päivärahaa 32€ per päivä. Elikkä käytännössä päivä leirillä on 100€ nettoa peruspalkan päälle.

Tolla systeemillä arkipäivänä 8h ulkopuolelle jäävistä tunneista 6.56€/h +päiväraha. Että eipä noista harjotuksista kumminkaan ihan mahotonta palkkiota saa, vaikka näin intissä tornihuhu kulki.

Link to comment
Share on other sites

Eivät sotaharjoitukset mikään kultakaivos sentään ole vaikka meetvurstia leivän päälle tuleekin ihan mukavasti vuositasolla. Tietysti jos sais merkitä listaan tehdyt tunnit ja niistä ylityökorvaukset niin palkkatili olis muhkeampi. Tosin vuosittaisen ylityön raja paukkuisi alta aikayksikön yli...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://hoitajat.net/foorumi/index.php?topic=88.0

Tuolla hieman keskustelua, lähinnä ksh toimenkuvasta nähtynä.

mutta itse läheltä välillä katsottuna on lähinnnä nuha, vatsa ja lievien kolhuen seurantaa. Sitten lämmön mittausta x 2 vrk tyyliin ja vitaalien ottoa. mutta voi joskun päästä kentälle valvomaan sotaharjoituksia tosin sinne kyllä menee kenttäsairaanhoitajat mut hyvällä säkällä pääseen...

pääsääntösesti työ leppoisaa ja kevyttä seurantaa.

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...