Jump to content
MAINOS

Nykypäivän voyerismia


holo

Recommended Posts

Eikö muuten olekin hassua, miten nykyään kaikenlaisesta syytetään aina valtionhallintoa? Kun sotaveteraani hyppää panssarivaunun alle kesken itsenäisyyspäivänparaatin, ensimmäisenä ihmiset syyttelevät tiehallintoa, liikenneministeriä ja puolustusministeriä, vaikka näillä kolmella ei ole oikeastaan minkäänlaista vastuuta siitä, että joku päättää tehdä itsemurhan kesken paraatin.

Saman näkee melkein kaikissa muissakin ns. ikävissä uutisissa. Jos lääkäriopiskelijan, oli hän sitten virallisesti pätevä tai ei, potilaana ollut lapsi kuolee, ihmiset tuomitsevat tuon kandin välittömästi, vaikkeivät tietäisi tapauksesta hölkäsen pöläystäkään.

Miksi näin on? Onko Suomi Ruotsiintumassa niin pahasti, että alamme käyttäytyä samalla tavalla kuin rakas länsinaapurimme, jossa ei ole vieläkään päästy yli Olof Palmen murhasta? Vai olisiko kenties syynä rakas keltainen lehdistömme, joka raportoi siitä miten Jone Nikulan isä sairastui vakavasti – kyllähän kaikki tietävät, kuka Jone Nikula on, mutta hänen isänsähän on vain monikautinen kansanedustaja, entinen ministeri ja toiminut jo useamman kauden oikeuskanslerinakin.

Onko tosiaan niin, että haluamme lukea missien paljastuksia siitä, miten heillä on vaikeaa? Tai jonkun entisen uimaritähden ja hänen ex-vaimonsa seikkailuista? Tai kenties entisen, pahasti deekiksellä olevan mäkihyppääjän toilailuista, jotka näyttäisivät keskimäärin joka kolmas kerta päättyvän oikeuteen? Nykypäivän voyerismia. Ennen sentään riitti paljaan pinnan näkeminen, mutta nykyään pitää paljastaa paljon enemmän.

Etenkin hoitoalan kannalta keltainen lehdistö on vaarallinen. Sensaatiohakuisissa jutuissa kirjoitetaan mitä ihmeellisimpiä asioita ja kaikki kelpaa tarinan aiheeksi. Eihän siinä mitään, saa toimittaja kirjoittaa mitä haluaa, mutta kun hoitajahan ei voi tekemisistään kirjoitettua juttua kommentoida – ja hiljentyminen katsotaan myöntymiseksi.

Niin kuin aikoinaan historianopettajani meille totesi, makkaralla on aina kaksi päätä.

God save the king - cause no-one else will!

- Black Adder

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
MAINOS

Valtioa syytetään joo kaikesta. Yleensäkin ihmisen oma vastuu elämästä tykätään nykyään tyrkäytä yhteiskunnan syyksi. Koululaitosta syytetään jos ei vanhemmat viitsi lapsiaan kasvattaa, alkoholismi on hallituksen syy ku perähikijällä ei oo jokaiselle työtä etc. Joku roti tohon hyysäämiseen, toivoisin ma.

"Sinä elät kuolemanpelossa"

Link to comment
Share on other sites

Niinpä. Ihmiset vain tuppaavat unohtamaan, että se heidän haukkumansa hallitus tuskin käy kaatamassa sitä viinaa niiden ihmisten kurkuista alas. Kyllä sen ihmiset tekevät ihan itse. Toisaalta on myös olemassa uusavuttomia, etenkin kun puhutaan lasten kasvattamisesta - kun itseäkään ei ole osattu kasvattaa, on vaikea kasvattaa omaa jälkikasvua. Toki on myös niitä lapsia, jotka joko kietovat vanhempansa sormensa ympärille tai vaihtoehtoisesti terrorisoivat, mutta onko se sitten kuitenkaan yhteiskunnan tai valtionhallinnon vika? Tuskinpa.

God save the king - cause no-one else will!

- Black Adder

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...