Jump to content
MAINOS

TEHY:n selvitys: Hoitohenkilöstön palkkavaatimuksilla ihmisten tuki


StarOfLife

Recommended Posts

http://www.yle.fi/uutiset/24h/id52438.html

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta on sitä mieltä, että hoitohenkilöstön vaatimukset paremmasta palkasta ovat oikeutettuja. Asia ilmenee terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestön Tehyn teettämästä mielipidekyselystä.

Kyselyyn vastanneiden mukaan sairaanhoitajan sopiva peruskuukausipalkka olisi 2 232 euroa. Nykyään aloittelevan, pätevän sairaanhoitajan kuukausipalkka ilman lisiä on 1 744 euroa.

Vastaajista 91 prosenttia ilmoitti pitävänsä hoitoalan ammattilaisia osaavina ja asiantuntevina. 89 prosentin mukaan hoitohenkilöstö myös ottaa vastuuta potilaista ja työstään sekä on hyvin koulutettua.

87 prosentin mielestä hoitohenkilöstön tekemä työ on fyysisesti raskasta ja heidän työtaakkansa on liian suuri. Tutkimuksen mukaan 84 prosenttia vastaajista on huolissaan terveyspalveluiden saatavuudesta tulevaisuudessa.

- Erityistä huolta kannettiin julkisten palveluiden turvaamisesta, ja huolissaan olivat etenkin eläkeläiset, Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola kertoo.

Laitinen-Pesola muistuttaa, että väen ikääntyessä myös hoitajat jäävät eläkkeelle kiihtyvällä tahdilla. Hän perääkin valtiovallan tukea "huonon kierteen katkaisemiseksi". Laitinen-Pesolan mukaan Tehyn ykköstavoite seuraavalla työmarkkinakierroksella on korottaa hoitohenkilöstön palkkatasoa.

Tehyn TNS Gallupilla teettämää tutkimusta varten haastateltiin marraskuussa tuhatta 15 - 79-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. STTK:laiseen Tehyyn kuuluu 124 000 jäsentä, jotka työskentelevät terveys- ja sosiaalialalla.

YLE Uutiset

Ku tutkituttaa piäsä, ni suap oekkeet liäkkeet..

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...