Jump to content
MAINOS

Työryhmä esittää: Määräaikaisuuden perustelematta jättäminen rikolliseksi


kops

Recommended Posts

Kun ei näemmä voi kirjoittaa tuonne Ajankohtaista-osioon, niin tänne sitten.

Hesari uutisoi artikkelissaan http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli//1135224669265

Työryhmä esittää: Määräaikaisuuden perustelematta jättäminen rikolliseksi

Julkaistu: 0:00

Piia Elonen

Pätkätöiden teettämistä pohtinut työryhmä on päässyt sopuun siitä, minkälaisia keinoja se aikoo esittää pätkätöihin liittyvien ongelmien korjaamiseksi. Raportti viimeistellään tällä viikolla ja luovutetaan mietinnön tilanneelle työministeri Tarja Filatoville (sd) todennäköisesti jo perjantaina.

Hallituksen, työntekijäpuolen ja työnantajajärjestöjen edustajista koostuva työryhmä ei ole kajoamassa perusteisiin, joilla pätkätöitä saa nykylain mukaan teettää. Sen sijaan pätkätöiden laillisuuden valvontaan ryhmä esittää nykyistä kireämpää lakia.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan ryhmä esittää, että määräaikaisen työsuhteen perusteiden antamatta jättäminen kriminalisoitaisiin.

Jo nykyisessä työlainsäädännössä sanotaan, että työnantajalla pitää olla peruste pätkätöiden teettämiselle. Perusteiden kertomatta jättämiselle ei kuitenkaan ole määrätty rangaistuksia. Nyt työryhmä esittää lakien muuttamista siten, että laiminlyönti olisi rikos, josta voisi seurata sakkoa.

Ryhmä esittää, että työsuojelupiirien tarkastajat saisivat pätkätyöasiassa nykyistä laajemmat oikeudet. Tarkastajat voisivat vaatia työnantajaa antamaan määräaikaisuuksien perusteet uhkasakon voimalla.

Lisäksi työryhmä esittää jatkovalmistelua erilaisista asioista. Ryhmän mukaan paljon pätkätyöläisiä käyttävät ongelma-alat pitää kartoittaa: millä aloilla määräaikaisuuksia on eniten ja miten ongelmia voitaisiin vähentää.

-----

Viimeinen lause lähinnä pistää hymyilyttämään; "Ryhmän mukaan paljon pätkätyöläisiä käyttävät ongelma-alat pitää kartoittaa: millä aloilla määräaikaisuuksia on eniten ja miten ongelmia voitaisiin vähentää.". Mistähän nämä alat löytyvät? Olisiko palvelualat ja hoitoala? Eikai tähän mitään työryhmää tarvita jälleen tuhansien eurojen budjettiensa kera? Voisin ihan hyvin mennä kertomaan tämän päättäjille halvemmallakin..

Suunta on sentäs oikea, vaikka vauhti näine työryhmineen ehkä hieman hidas. Toisaalta, kuten muualla on todettu, päättäjät tarvitsevat kovaa faktaa väitteiden taakse, ja ehkä siksi työryhmätyöskentely on näissä asioissa se ainoa oikea tapa edetä - vaikka se tuntuukin välillä niin turhauttavan hitaalta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...