Jump to content
MAINOS

Pitkäniemen sairaalassa tulipalo


OldOne

Recommended Posts

Pitkäniemen psykiatrisen sairaalan osastolla illalla syttyneessä tulipalossa on loukkaantunut useampi potilas sekä kaksi henkilökunnan jäsentä. Tiettävästi ainakin yksi ihminen sai palovammoja, muut hengittivät savua. Loukkaantuneet on toimitettu jatkohoitoon. Heidän tilastaan ei ole vielä tarkempia tietoja. Asiasta uutisoi Keskisuomalaisen verkkolehti: http://tinyurl.com/3yosxo

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Sillä lailla... Onneksi ei ketään kuollut. Ensimmäisenä tulee mieleen, että tuskimpa ne vaatteet itsekseen on palamaan syttyneet. Kyllä meilläkin on "viritelty" näitä paloja. Onneksi on aina huomattu suht ajoissa, eikä palo ole ehtinyt kauaa roihuta, eikä kukaan loukkaantua. Eikös vasta palanut Törnävällä?

Anna hevosen murehtia. Sillä on isompi pää.

Link to comment
Share on other sites

Kuulemma tuhopoltto. Yksi potilas kriittisessä tilassa teholla  angry.png

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Link to comment
Share on other sites

Kuulemma tuhopoltto. Yksi potilas kriittisessä tilassa teholla  angry.png

Ja neljä muuta on savumyrkytyksen vuoksi tehohoidossa. Heidän tilaa kuvataan vakaaksi, ainakin HeSarin mukaan.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Valokuvia löytyy Aamulehden sivuilta:

http://www.aamulehti.fi/mediagalleria/aamulehti/onnettomuudet/99/

Loukkaantunut sairaanhoitaja auttoi potilaita vielä Tampereen yliopistollisessa sairaalassakin niin, että hänen omat vammansa saattoivat tästä pahentua.

Pitkäniemen sairaalan tulipalossa loukkaantui 15 potilasta ja 2 henkilökunnan jäsentä.

Jos firma on maksavinaan niin minä olen tekevinään.

Link to comment
Share on other sites

Rajun näköistä jälkeä, käytävällä palojäljet ulottuvat seinissä paikoin aika alas. Käy kyllä mielessä, että onnella ovat kaikki hengissä, jos tietysti osin pahoinkin loukkaantuneina.

Maaningan vanhainkotipalo saa seurakseen uuden onnettomuustutkintakeskuksen raportin. Kyllähän tässä miettii myös henkilöstön määrän pohtimista siten, että evakuointi onnistuu paikalla olevalla henkilökunnalla, tai automaattisia palosammutusjärjestelmiä. Edellinen ei taida onnistua, kun paloja sattuu kuitenkin harvoin, ja jälkimmäiset aiheuttavat kyllä vesivahinkoja joissain paikoissa. Sit käy mielessä, jos käytävät ovat pullollaan liinavaatevaunuja, vuoteita - tai potilaita. Toki on ristiriita, että potilaita pitää hoitaa ja harvoin se palo kohdille osuu. Ja oma lukunsa ovat hoitolaitokset, jotka ovat kaukana lähimmästä pelastusasemasta.

Onneksi turvallisuusajatteluun kiinnitetään nykyisin jo hieman huomiota ja jokunen tukkoinen paikka on saamassa jossain päin maata uusia tilojakin. Ikävästi vain uusiakin sairaalarakennuksia suunnitellaan jo valmiiksi liian pieniksi.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Aina voi sattua ja tapahtua mitä vain kun ei psyyke oo ihan balanssissa ja tämmöiset saman käytävän varteen asutetaan. Meidän tehtävä on yrittää riskit minimoida, mutta todellisuudessa monessa paikassa tulee ruumiita kun puuttuu pelastussuunnitelmat, tai ne ei hoitajille ole riittävästi selvillä. Kuinka paljon sattuu "läheltä piti"- tilanteita, joissa hyvällä tuurilla selvitään pelkällä alkusammutuksella.

Link to comment
Share on other sites

Asiasta en muuta tiedä kuin mitä lehdissä on ollut, mutta tuo tulivehkeiden säilytys potilailla itsellään tuntuu oudolta.

Meillä on tulitikut kielletty koko sairaalassa. Pari tulipaloa oli kun ihmiset raapi tikkuja vessassa, hajuja peittääkseen, ja viskasivat sitten tikun roskikseen. Sytkäriä ei voi palavana viskata mihinkään.

Käytössä vain sytkärit. Suljetuilla ei ole potilailla tulivehkeitä. Tupakkapaikalla yksi sytkäri kiinni riimulla. Vapaakävelylle saa sytkärin mukaan ja se annetaan pois sisälle tullessa.

Jämien kanssa suhraajat tupakkatakkeineen on kans aika vaarallisia. Toppatakin taskuun laitettu kytevä jämä saattaa polttaa potilaan kuin soihdun. Tällänen tapaushan oli pari vuotta sitten jossain palvelutalossa.

Kun osastoista pyritään saamaan kodinomaisia niin materiaalien paloturvallisuus( + muukin turvallisuus) tahtoo helposti unohtua.

Potilailla saattaa olla huoneissaan hillittömät määrät tavaraa ja seinät julisteiden peitossa.

Pelkästään lämpöön reagoivat hälyttimet ovat aika hitaita. osastoilla pitäisi olla myös savuun reagoivat hälyttimet(vaikka vain sisäiseen käyttöön)

Zen ja moottoripyörän kunnossapito: tutkimusmatka arvojen maailmaan. (valitettavasti Zen ei ymmärrä mitään moottorikelkkojen sielunelämästä)

Link to comment
Share on other sites

Opettavainen tapaus jälleen kerran. Kuinka monessa hoitolaitoksessa hoitohenkilöstön alkusammutustaidot pelastussuunnitemien suhteen ovat ajan tasalla? Pikapaloposti on se käyttämätön / harjoittelematon metallinen pieni ovi siinä käytävällä jota tosipaikan tullen ei osata käyttää. Näinhän se usein on. Alkusammutus on se, joka ratkaisee pelastusoperaation lopputuloksen.

Pelastuslaitosten toimintavalmiusaika ei salli "virheitä = ei alkusammutustoimenpiteitä" mikäli joitain potilaita meinataan menestyksekkäästi pelastaa. Tämä pätee kaikkiin huoneistopaloihin oli sitten kyse hoitolaitoksesta tai omakotitalosta. Valistuneimmat muistanevat lieskahdukseen vaadittavan palonkehittymisajan -  joka on yllättävän lyhyt.

Link to comment
Share on other sites

Valistuneimmat muistanevat lieskahdukseen vaadittavan palonkehittymisajan -  joka on yllättävän lyhyt.

Riippuen palokuormasta, mutta noin viitisen minuuttia. Puhutaan myös yleissyttymisestä, kun savukaasut ovat tarpeeksi kuumia että alkavat itsessään palamaan. Tässä vaiheessa alkaa olemaan jo liian myöhäistä pelastaa ihmisiä tällaisesta kohteesta.

Tässä on tämä perinteinen huoneistopalovideo: http://www.avec.se/eldfilm.htm

Se tulipalo on oikeasti todella nopeasti kehittyvä ja vaarallinen asia kuten video edellä osoittaa.

Suosittelen, että jokainen alalla työskentelevä miettii välillä miten toimisi tulipalotilanteessa. Itsestään ei missään tapauksessa kannata tehdä potilasta vaikka miten siellä potilashuoneessa palaisi. Tällaisessa tapauksessa olisi varmaankin viisainta rajata palo tähän yhteen huoneeseen ja pelastaa muut.. mutta tilanteet ovat toki erilaisia.

Itse en palavaan potilashuoneeseen menisi ilman asianmukaista varustusta (nomex-haalarit + paineilmalaitteet) vaikka mikä olisi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...