Jump to content
MAINOS

Tehyynkö takaisin?


dino

Recommended Posts

Ensiksi hieman alustusta aiheeseen Laryngiitiltä ja Anttikalta:

Onko teidän työpaikoillanne AY-aktivistit alkaneet "käännyttää" hairahtaneita hoitajia kuten minä eli eronnut TEHYstä. Minua ovat aktivistit jo kahdesti tänä vuonna  yrittänyt suostutella liittymään takaisin ammattiliittoon. Ovat perustelleet/kautta "uhkailleet" että paikalliset järjestelyvarat eivät kuulu eronneille. Valmiiksi on jo rikkuriksi nimitelty.

Pelkkä kritiikin esittäminen ei vie asiaa eteenpäin, vaan pitää olla myös ehdotelma miten asia paremmin hoidetaan. Kaikki huono ei ole pelkästään Tehystä kiinni. Vastapuolina ovat milloin työnantaja milloin toiset järjestöt, joskus em. yhdessä. Kuitenkin meillä suurena joukkona on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa. Aloittakaa se palatsivallankumouksen teko liittymällä takaisin Tehyyn.

No niin, reilu vuosi siinä meni ennen kuin Tehyläiset alkaoivat painostaa meitä eronneita takaisin ruotuun oikein urakalla...

Mutta on tässä vuoden -02 neuvottelusekoilujen jälkeen paljon positiivistakin tapahtunut;

Väitän että Tehyn pääkallonpaikalla, tehyaktiivien ja jopa rivitehyläisten mielissä on reilussa vuodessa tapahtunut suurempi muutos mielipiteessä järjestömaailmaa ja ammattiyhdistysliikettä kohtaan kuin viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana yhteensä ja suurimpana herättäjänä ovat olleet juuri me tuhannet liitosta eronneet.

Konkreettisimmin tämä näkyy kenttätasolla jossa on ollut havaittavissa selvää aktivoitumista varsinkin järjestöaktiiveissa, rohkeimmat ovat - kuten Laryngiitti kertoo - jopa ehdotelleet hienovaraisesti uhkailemalla liittoon liittymistä jos myös me eronneet haluamme etuja saada...

No, nämä nyt ovat vaan tällaisia ylilyöntejä joita pitää yrittää ymmärtää, mutta se kertoo että ainakin kentän aktiivit ovat heränneet ruususen unesta.

Mutta myös muunlaista keskustelua työmailla on käyty. Kenttätasolla on viimeisten kuukausien aikana virinnyt hyvinkin vilkas keskustelu ja vuorovaikutus liiton aktiivien ja muiden hoitajien välillä. Ajatuksia on vaihdettu hyvinkin rakentavassa hengessä ja yhdessä on mietitty että näitä asioita voisi hoitaa muullakin tavalla kuin mitä on aina tehty. Joskus on tullut jopa tunne että he ihan oikeasti ovat kiinnostuneita ajamaan hoitopuolen etuja rohkeasti ja määrätietoisesti, kentän ääntä kuunnellen eteenpäin.

Tehyn johtoremmi Laitinen-Pesola, Sassi, Terävä, Kivekäs, Allen yms. taasen ovat ainakin minulle täysiä kysymysmerkkejä. Minua ainakin suuresti kiinnostaisi tietää onko heidän perusajattelussaan tapahtunut minkäänlaista muutosta viimeisen vuoden aikana. Käytännön teot ja puheet eivät tätä tue, mutta ihminen voi muuttua €â€œ se tiedetään.

Itse olen välillä hyvinkin vakavasti miettinyt takaisin ammattijärjestöön liittymistä, mutta juuri tällä hetkellä se ei näyttäisi olevan ajankohtaista;

Nähdäkseni Tehy ei ole käynyt ammattijärjestönä henkisesti lävitse vuoden -02 katastrofia ja se heijastuu ja näkyy kentällä yleisenä epävarmuutena liittoa kohtaan. Ja tämä epävarmuus taas saa aikaan sen että liitto ei voi olla valmis kovinkaan suuriin henkisiin ponnistuksiin.

Väittäisin että Tehyn kentällä ja varsinkin päättäjistössä vallitseva henkinen hajaannus on sitä luokkaa että esimerkiksi lakko olisi hyvin vaikea viedä menestykseekkäästi lävitse tämän päivän tilanteessa. Jos puheenjohtaja osoittaisi avointa mieltä, kertoisi rehellisesti reilun vuoden takaisista tapahtumista, eronneiden määrän, epärehellisten puheiden motiivit yms. yms. niin ehkä nämä henkiset umpisolmut saataisiin avattua ja jäsenillä ja meillä eronneilla voisi luottamus pikkuhiljaa palautua. Mutta tällä puhumattomuuden linjalla ei ole tulevaisuutta.

Ensi syksynä ovat ammattijärjestöjen ennusteiden mukaan edessä liittokohtaiset neuvottelut. Ja kun tiedetään mikä oli viime kierroksen lopputulos ja mitkä olivat lääkäriliiton toteutuneet korotusprosentit, niin paineet neuvottelijoilla tulee olemaan valtaisat.

Oma ennustukseni on että jos kenttää kuunnellaan niin lakko ei ole poissuljettu, vaan jopa todennäköinen vaihtoehto. Se että mikä on liiton ja jäsenistön henkinen valmius ensi syksyn koitoksiin riippuu täysin nyt johdossa olevien Tehypäättäjien toimista.

Jos oikein pelaavat korttinsa ja saavat luotua edes jonkinlaista me-henkeä ja itseluottamusta tulevia koitoksia silmällä pitäen, niin en ihmettelisi jos jäsenvirta kävisi liittoon päin.

Mutta jos meno jatkuu nykyisellään, niin ei voi sanoa muuta kuin että: voi voi €Â¦

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply
Guest oh-munA

Tehyn isoveli STTK,on mielestäni ihan jees.

www.sttk.fi

Siis miten ohittaa YTK-työttömyyskassa jäsenenä ns.oma ammattiliitto?

Ei mitenkään.

Sttk:n 640 000 jäsenmäärässä substanssia,myös liittokohtaisiin lakkoihin.

Nyt olen seuraillut sttk-laisen ERTO:n 120 teknisen jäsenen lakkoa Kansallisoopperassa.Tiistainen Tosca meni kuin käsikirjasta:

Esimiehet duunissa,pääjohtaja hihasillaan lavasteita purkamassa,hallinnon rouvat jumppereissa lavan takana jne.

Homma toimi puolella henkilöstöllä.Siis henkilökunta puoleen ja jäljelle jääneille reilu palkankorotus.Puhutaan kulissipainoista,valomiehistä,teknisistä velhoista...

lakko osuu omaan nilkkaan.

Olisiko minulla solidaarisuutta,tukea ison liiton arvovallalla, pientä taistelevaa ammattiryhmää?

Ei hemmetissä,mutta lakkokeväänä 2005 ?

Link to comment
Share on other sites

Jostain syystä uskoni siihen että seuraavaksi palkankorotukseksi tulee suunnilleen lämmintä kättä on edelleen aika horjumaton. Jos se Tehystä kiinni on.

Dinon kirjoitus oli kyllä sinällään asiaa. Tehyn linjan muutoksiin -aktiivisen jäsenistönkin avustuksella- uskon sen sijaan yhtä paljon kuin nautakarjan lentokykyihin.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Uskoni Tehyyn on yhtä luja kuin Neuvostoliittoon. Vallankumousta siinä puljussa kyllä tarvitaan, tai sitten ihan uutta bändiä.

Perusongelma kuitenkin palkanmaksussa on ettei kunnilla yksinkertaisesti ole rahaa. Tietysti on varakkaitakin kuntia. Mutta palkkoja ei voi määritellä jukisella sektorilla kunnan maksukyvyn mukaan. Tosin se olisi markkinataloutta parhaimmillaan. Sinne töihin missä maksetaan parhaiten.

Tehy on ollut muutenkin hiljaa viimeiset ajat. Ei ole liiton julkisuudelle hyväksi, että jos ei tee mitään niin ei tee vahinkoakaan. Tehystä soisi tulevan kommentteja miten erilaiset yhteiskunnaliset päätökset vaikuttavat liiton jäsenistön etuihin ja potilaisiin tietysti myös.

Liitossa toiminen on paljolti politiikkaa, mutta silläkään saralla ei tapahdu mitään.

Heidän julkisuuskuvansa on jo nyt hyvin heikko heikon johtajan myötä.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Guest hanski

Kas kummaa jostain syystä kunnilla oli varaa maksaa lääkäreille kunnon palkankorotus. Miksi meidän hoitajien pitäisi tyytyä kymppeihin, jun lääkärit saivat useita satasia lisää liksaa.

Mielestäni hyvä lakkostrategia noudattelee samaa linjaa mitä lääkärit noudattivat. Kaikki ei kiireellinen toiminta ajetaan alas. Elektiiviset leikkaukset, suunterveydenhuolto, työterveyspalvelut,avoterveydenhuollon palvelut kaikki alas ja vain akuutti toiminta pidetään yllä. Sama on mahdollista soveltaa myös terveyskeskus/perusterveydenhuolto sektorille. Miettikääpä miten esim. eteläsuomi lamaantuu, kun vain akuutti th toimii vertaa esim. viikonloppuna työskentelyyn, silloinkin hoidetaan vain tarpeelliset duunit mielestäni mahdollinen lakon aikainen työskentely tulisi noudattaa samaa linjaa.

Mitäs olette moisesta mieltä. ??

Link to comment
Share on other sites

Guest hanski

Niin jäi vielä lisäämättä. Mikä on mielestänne sopiva palkankorotus, jotta siitä jää jotakin vielä käteen verojen jälkeen. Mielestäni haitarin tulisi olla noin 250-300 Eur.

kuukaudessa. Mielipiteitä kiitos...

Link to comment
Share on other sites

Mikä on mielestänne sopiva palkankorotus, jotta siitä jää jotakin vielä käteen verojen jälkeen. Mielestäni haitarin tulisi olla noin 250-300 Eur.

kuukaudessa.

-Jeps, tuo kuullostaisi kohtuulliselta mutta moisesta tuskin tarvitsee nähdä kuin märkiä päiväunia.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Paljos ne lekurit sai korotuksia? Euroissa?

Otappa siitä selvää sillä "viralliset" julkiset korotusprosentit ovat vaihdelleet 10.5 ja 41 prosentin välillä riippuen siitä kuka on ne laskenut. Lääkäriliiton oma ilmoitus oli 16.5% joka tarkoittaa vajaan 500 euron korotusta pelkästään peruspalkkaan.
Link to comment
Share on other sites

peruspalkka 3000euroa tai henkeä pelastavat toimenpiteet jää tekemättä ;)

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

peruspalkka 3000euroa tai henkeä pelastavat toimenpiteet jää tekemättä ;)

Joo ruvetaan istumalakkoon. En tiä miten muualla tehoais, mutta ampparissa äkkiäkin. Yksityisillä kotipäivystys ja 15 min lähtöviive, jolloin Sk3 ja muutama ikälisä niin palkka oli luokkaa 2,3 e/h. Ruvetaan viivyttelemään lähtöjä niin ettei auto liiku ennen 15 min umpeutumista. Saattais palkka nousta tai sitten kävis niin, että ensihoitopalvelu on turhaa, kun ei kerkeä avuksi ja ollaan vielä pahemmassa palkkakuopassa. Oma moraalini ei taitaisi antaa tällaista periksi.

Opettaja jumalan armosta...

Link to comment
Share on other sites

Guest hanski

Vielä palkankorotuksen tarpeesta muutama sana. Mielestäni tuo summa 250-300 Eur. olisi varsin järkevä, sillä ei meidän kannata alkaa ajamaan samanlaisia korotuksia euromääräisesti, kuen lääkärit. On totinen tosi että moinen korotus kuten lekureilla olisi aivan utopiaa, sillä yksikään kuntatyönantaja ei moista summaa maksaisi.vaikka vuoden olisimme lakossa. Tuo esittämäni summa kuulostaisi kyllä järkevältä ja jopa mahdolliselta saada. Tuskin kerta korotuksena, mutta porrastaen esim. kahdenvuoden sopimuskauden aikana. Mutta korotuksen tulee kyllä olla etupainotteinen eli ensimmäisenä vuonna se noin 200 Eur, ja toisena se 50-100 Eur.

Link to comment
Share on other sites

Vielä palkankorotuksen tarpeesta muutama sana. Mielestäni tuo summa 250-300 Eur. olisi varsin järkevä, sillä ei meidän kannata alkaa ajamaan samanlaisia korotuksia euromääräisesti, kuen lääkärit. On totinen tosi että moinen korotus kuten lekureilla olisi aivan utopiaa, sillä yksikään kuntatyönantaja ei moista summaa maksaisi.vaikka vuoden olisimme lakossa.

Kummasti sitä rahaa löytyi lääkäreille(okei meitä on paljon enemmän). Toteutetaan lakko samalla taktiikalla kuin ne. Miksi lyödä pyyhettä kehään ennekuin ensimmäistäkään tekoa lakon suuntaan on edes tehty. Pyydetään reilusti, niin siitä on helppo lähteä neuvottelemaan alas. Koskaan ei saada sitä mitä on pyydetty. Palkkakuoppaahan tässä ollaan korjaamassa eikä mitään normaalikorotuksia hakemassa.
Link to comment
Share on other sites

Koskaan ei saada sitä mitä on pyydetty. Palkkakuoppaahan tässä ollaan korjaamassa eikä mitään normaalikorotuksia hakemassa.

Historia osoittaa että ns. "onnistuneissa lakoissa" lopputulos on ollut noin puolet alkuperäisistä tavoitteista. Jotta hoitoala voisi haaveilla edes jonkinlaisesta kuoppakorotuksen niin tavoitteet ja palkkavaatimukset pitää olla kovat mutta realistiset. Tässä tapauksessa se tarkoittaisi yli 30% palkankorotusvaatimuksia peruspalkkaan, jotta palkkakuilua kurottaisiin muihin kiinni edes jonkinverran.

Mutta kun miettii Tehyn ja SuPerin vastuuhenkilöitä,  lakkohistoriaa ja tämän hetkistä kentän yhtenäisyyttä, niin uskallan olla melko skeptinen hoitoalan mahdollisuuksista viedä mahdollinen lakko onnistuneesti lävitse.

Valitettavasti!

Link to comment
Share on other sites

Guest hoitopoika

Kummallista kun täällä henkilöt koko ajan pitävät yllä keskustelua jota pitäisi pitää Laitinen-Pesola ym.. tehyn päättävät. Edelleenkin olen sitä mieltä kuten useimmat kirjoittajat, että liksaa lisää 250-400 € ja jo aikoinaan rosvottuja (luovutettuja ) etuisuuksia takaisin. Luulen edelleenkin niin ,että pitäisi aktiivisesti alkaa tekemään palatsivallankumousta 

http://www.hoitajat.net/foorumi/index.php?topic=761.0

Nyt olisi aika alkaa toimimaan niin saataisiin porukkaa läpi valtuustoon ennen liittokierrosta 05. Lisäksi Rekisteröidään HOITAJAT UNIONI painostus ryhmäksi ja sen listoilta porukkaa sisään... Ja hulinaksi ja niin perusteeellisesti. mutta se vaatii aktiivisuutta, tällähetkellä sen verran maniaa, että virtaa riittäisi perustamiseen tarvittaisiin 3 henkilöä minä henkilökohtaisesti ainakin eli kaksi muuta tarvittaisiin ja perustamisen jälkeen foorumille kirjautuneet automaattisesti jäseniä Jäsen maksu voisi olla 10 € vuosi. kuluihin mitä syntyy vai olisiko muuta ideaa.

Link to comment
Share on other sites

Nyt olisi aika alkaa toimimaan niin saataisiin porukkaa läpi valtuustoon ennen liittokierrosta 05.

Nykyinen virkaehtosopimus päättyy 15.2.2005, eli kontaktit etujärjestöjen kesken alkavat jo tämän vuoden loppupuolella. Ja liittovaltuuston vaalit  järjestetään kesällä -05, jos olen oikein ymmärtänyt?

Näin ollen samoilla henkilöresursseilla Tehy neuvottelee loppuvuonna kuin mitä oli käytössä -02 neuvotteluissa.

Link to comment
Share on other sites

Itse olen ainakin valmis lähtemään ehdolle, jos tällainen "hoitajat unioni" saadaan kasaan vaaleja ajatellen.

Terv. yks vallanhimoinen hoituri :)

Link to comment
Share on other sites

Guest hoitopoika

:) Sitten sisään silloin ja alkaa repimään auki sopimuksia jos ne ei tyydytä ja uusi sopimus vain vuodeksi.... Mutta Kapinaan on noustava ja unohdettava vain jääminen puheen asteelle....

Sodankäynnin kannalta on tärkeää saada tietoa viholliselta itseltään jolloin hän ei voi luottaa edes lähimpiin- Laotze

Link to comment
Share on other sites

Guest oh-munA

Ei Tehy ota takaisin.

Tehyn työttömyyskassa erotti minut maksamattoman(heh heh) jäsenmaksun takia,miksi antaisi taas vapaamatkustaa.

Ei itketä,sillä koko puljuun maksamani rahat on mielestäni helevetisti.

Ainoa positiivinen jäsenetu on  lakkovuodelta -95,jäsenkorttia heiluttamalla

sai pankista 10 000mk lainan.Antavatko v.2005 3000e?

Lakossahan palkanmaksu loppuu.

Brankkareiden lakosta pitää ottaa opiksi -ensin loppuu rahat,lopuksi mielenterveys.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...