Jump to content
MAINOS

STM:n lääkehoitosuunnitelma


Guest ruonish

Recommended Posts

Guest ruonish

Onko kenelläkään tiedossa että onko jonnekin sairaankuljetusyksikköön tai laitokselle jo TEHTY ko. suunnitelmaa?

Itse olen sakussa ollut töissä muutamia vuosia ja nyt sitten uudelleen koulunpenkille asettauduttuani (tarkoituksena jopa joskus valmistua) tarvitsisin apua opinnäytetyöhöni. Työ tulee käsittelemään tätä aihetta. Mistään en ole löytänyt tietoa onko jossain suunnitelma jo käytössä joten kyselenpä teiltä.

Kiitos avusta jo etukäteen!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella on ko suunnitelma. Käyttöönotto on vain allekirjoitusta vaille.

Toihan on hyvä juttu!

Meidän seudulla käydään jo kovaa kädenvääntöä, pelastuslaitos ei aio palkata uusia työntekijöitä(ainakaan vielä!) vaan osa brankkareista patistetaan koulunpenkille ja osa haluaa vapaaehtoisesti.

Onhan Jyväskylässä SHP:n ainut HOITOyksikkö, siis luettuna lehdestä  :D

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Guest ruonish

Olen huomannut sairaanhoitopiirien käytäntöihin tutustuessa, että lupien sisällöt vaihtelee. Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos taitoa on niin AMK- tai opistotutkinto ei voi olla ainoa peruste sille "osaako" tehdä. Mutta suunnitelman tarkoitushan on tehdä säännöt vaihteleville käytännöille. Eli mitä esim. lähihoitaja tai AMK-ensihoitaja, saati opiskelija saa tehdä.

Suosittelen kyllä ko.suunnitelman tekoa kaikille toimipisteille, sillä se selventää käytännön hommia. Enää ei tarvitse tapella kuka osaa ja saa, vaan muunnellaan sairaanhoitopiirin ohje yrittäjälle/laitokselle soveltuvaksi. Eli vaikka shp ei vaatisi sairaanhoitajan tutkintoa niin yritys itsessään voi sen jo nyt vaatia. Samoin voidaan vaatia ettei opiskelija saa edes letkuttaa jne. Mutta kaikilla on asiasta omat mielipiteensä, mutta kiitos avusta jos vaan osaatte vielä esimerkki yksiköitä ja laitoksia antaa, että voisin sieltä saada lisää käytännönmalleja.

Link to comment
Share on other sites

Mistäs pääsisi käsiksi jonkun tekemään tällaiseen suunnitelmaan, tai suunnitelmiin? Jos jaksaisi vaikka omassa työyksikössä alkaa sellaista suunnittelemaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Moi,

STM:n lääkehoitosuunnitelman tekeminen hiostaa niskaan terppakeskuksen polillakin. Ajatuskin sen työstämisestä nostaa hien pintaan. Alkua pidemmälle ei olla päästy. Vaikeus on tarttua asiaan ja tuntuu, että ikinä ei ole aikaa työssä tarpeeksi niin, että pystyisi asiaan keskittymään. Esimies kyllä lupasi suunnitella työvuoroihin aikaa sen tekemiseen!!! Miksei se hyödyksi koidu kunhan sen ensin saa väsättyähuh.gif! Toki tekisi mieli käydä nuuskimassa toisten vastaavien poliklinikoiden tekemisiä...näissä  lääkehoitosuunnitelma-asioissa ja voi niin monessa muussakin asiassa.

Piisku

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 3 years later...

Ajankohtainenhan tuo olisi, mutta mitä enemmän asiaan perehtyy, sitä laajemmalta se tuntuu. Ei ihan mikään parina iltana naputeltava, eikä sitä oikein yksin lääkevastaava voi tehdä, vaan tarvitaan myös vastuulääkärin näkemyksiä ja linjauksia. Meillä vasta nimetty toiminnasta vastaava lääkäri otti asian puheeksi, sitä ennen ei ole kukaan perään kysellyt. Periaatteessa toimitaan SHP:n alaisuudessa, kun kunta on ulkoistanut hommat terveydenhuoltoalueen kautta shp:lle, eli sieltä on sitten vielä omat ohjeensa.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli joku lääkehoitosuunnitelma kirjoitettu vuonna 200x ja nyt se päivitettiin tässä hiljan. Ei siellä mitään erityistä, vaikka monta sivua pitkä se olikin.

Lääkkeet on suunnitelman mukaan lukitussa asemassa, n-lääkkeet erikseen lukitussa kaapissa, lääkkeitä käyttää ihmiset joilla siihen on todennettua osaamista, lääkehoidon ongelmatilanteista raportoidaan eteenpäin ja virheisiin paneudutaan tms. Ja näinhän se käytännössä suurinpiirtein meneekin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...