Jump to content
MAINOS

Dreenin huolto


Guest 730

Recommended Posts

hei kanssaihmiset,

antakaahan muistutus taas siitä, miten ns.dreenin eli laskuputken huolto toteutetaan...keittosuolalla huuhtelu ja sitten....huomioitavat seikat...? dreeniä ympäröivän ihon hoito...mutta mitä tärkeää itse toimenpiteessä tulisi muistaa...

kaikille kertausta  ;)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kokemuksia omasta työstä:

Dreenin laskuputken voi huuhdella keittiksellä. Tai päinvastoin dreenausalueen voi huuhdella keittiksellä dreenin kautta, saadaan mömmöt liikkeelle. Ja aseptiikasta ei tietysti tingitä.

Thorax dreeneissä tulee tietysti muistaa se alipaine! Jos potilas on ylipaine ventiloitu, niin dreenin voi huoletta poistaa imusta ja huuhdella se. Ei respiraattori potilaalta ei ole kauhean terveellistä irroitella thx dreeniä.  ;)  Mutta thx- aluetta en helpolla lähde huuhtelemaan dreenien kautta, koska en näe mitä se vesi siellä tekee. Kyllä se veri tulee sieltä ulos jos on tullakseen.

Ihonhoito on ollut tähän mennessä normaalia haavan hoitoa. Siis keittistä tai klorheksidiiniä pesuihin. Ja puhtaat rätit päälle.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Me olemme luopuneet klorheksidiinin käytöstä kokonaan.... keittosuola on tullut tilalle kaikkiin pesuihin (haavanhoidot, katetroinnit ym.). Esim. Travahexissä ei klooriheksidiiniä ole juuri nimeksikään. Pääosin se onkin keittosuolaa. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...