Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Vieras: 730

Dreenin huolto

Recommended Posts

Vieras: 730

hei kanssaihmiset,

antakaahan muistutus taas siitä, miten ns.dreenin eli laskuputken huolto toteutetaan...keittosuolalla huuhtelu ja sitten....huomioitavat seikat...? dreeniä ympäröivän ihon hoito...mutta mitä tärkeää itse toimenpiteessä tulisi muistaa...

kaikille kertausta  ;)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pile

Kokemuksia omasta työstä:

Dreenin laskuputken voi huuhdella keittiksellä. Tai päinvastoin dreenausalueen voi huuhdella keittiksellä dreenin kautta, saadaan mömmöt liikkeelle. Ja aseptiikasta ei tietysti tingitä.

Thorax dreeneissä tulee tietysti muistaa se alipaine! Jos potilas on ylipaine ventiloitu, niin dreenin voi huoletta poistaa imusta ja huuhdella se. Ei respiraattori potilaalta ei ole kauhean terveellistä irroitella thx dreeniä.  ;)  Mutta thx- aluetta en helpolla lähde huuhtelemaan dreenien kautta, koska en näe mitä se vesi siellä tekee. Kyllä se veri tulee sieltä ulos jos on tullakseen.

Ihonhoito on ollut tähän mennessä normaalia haavan hoitoa. Siis keittistä tai klorheksidiiniä pesuihin. Ja puhtaat rätit päälle.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pekka

Me olemme luopuneet klorheksidiinin käytöstä kokonaan.... keittosuola on tullut tilalle kaikkiin pesuihin (haavanhoidot, katetroinnit ym.). Esim. Travahexissä ei klooriheksidiiniä ole juuri nimeksikään. Pääosin se onkin keittosuolaa. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...