Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

dino

Kätkytkuolemien arvoitus ratkaistu?

Recommended Posts

dino

Imeväisikäisten äkillisiin kätkytkuolemiin on löytynyt syy aivotutkimuksissa. Niiden mukaan vauvat lopettavat hengittämisen, koska heidän aivoistaan puuttuu välittäjäainetta.

Lisää: http://www.yle.fi/uutiset/oikea/id46252.html

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Ladytakkutukka

Onko kenellekään tietoa tai kokemusta siitä kuinka paljon ns.kätkytkuolemalapsista on elvytyksellä selvinnyt? Itse tiedän ainoastaan yhden tapauksen,jossa äiti elvytti lapsensa.Elottomuudelle ei löydetty syytä ja sitä pidettiin "kätkytkuolemana" josta onneksi lapsi jäi henkiin ja on terve.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Olga

Ei ole laajempaa kokemusta, mutta oma lapseni sai kahden kuukauden iässä tajuttomuuskohtauksen. Lapsi oli sohvalta nostettaessa ihan veltto ja sininen, varpaiden nipistelyyn tai sormien suuhun laittamiseen ei reagoinut millään tavalla. Sitten vein lapsen kirpeään ulkoilmaan ja riisuin toppavaatteet kaulan kohdalta auki, ja rintakehä alkoi kohoilemaan. Myöhemmin tutkimuksissa eeg näytti häiriöitä aivoissa tietyssä kohdassa (on hyvin tavallista vauvoilla) ja jonkin ajan kuluttua selvisi että hänellä on verenvuototauti. Mutta en tiedä, mitä aivoissa sitten on ollut, ehkä synnytyksenaikaisesta verenvuodosta johtuvia hyytymiä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: santta84

tiedän vain yhden taoauksen jossa lapsi elvytettiin oltuaan suht pitkään tajuttomana/hengittämättömänä.

"Terve" noin muuten, mutta kehitysvammainen/cp-vammainen/liikuntaelinvammainen jne jne.. :-

Rankkaa vanhemmille cry.png

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×