Jump to content
MAINOS

Britteihin paramediciksi


Mats

Recommended Posts

Onko kenelläkään tietoa/kokemusta sikäläisistä ambulanssihommista, erityisesti Skotlannista? Lähinnä paramedic-tason koulutuksesta, työstä, palkasta jne. Viralliset lähteet olen jo selannut läpi, mutta kokemuksia lähinnä kaipaisin.

Miten onnistuu rekisteröityminen tai lähinnä tutkinnon tai opintojen hyväksiluku sikäläisiin raameihin. Koulutus ei ainakaan ole kovin pitkä ja se on vain ensihoitoon suuntaava. Sikäli luulisin, että ensihoitaja amk -koulutus antaisi hyvät lähtökohdat sikäläiseen paramedic-koulutukseen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

No mä meinasin ite kouluttautua, mutta lääkintävahtimestari- ja sairaanhoitajakoulutuksista huolimatta ois pitäny alottaa pisteestä A. Joten se sitten jäi kun jotenkin tuntuu että opiskelut saa riittää.

Eteenpäin menoa sekin on kun nenälleen kaatuu.

Link to comment
Share on other sites

Tuli keväällä vietettyä 3 kuukautta skoteissa työharjoitteluita tekemässä, mielenterveyden ja ea:n parissa. Siinä sivussa sain viettää vuoron Edinburghissa lanssissa ja toisen pienemmän kaupungin lanssissa. (koulu ei sitoutunut maksamaan harjoittelua lanssissa, joten tutustumiskäynnit sai riittää) Skotlannin ambulanssi kouluun tuli tutustuttua parin päivän mittaisella tutustumiskäynnillä. Koulu sielä pitää käydä kokonaan kahlaten läpi ei voi hypätä suoraan lukemaan paramediciksi, eli ensin lukea technician tutkinto  jonka jälkeen tietty aika työelämässä ennen kuin voit hakea paramedic koulutukseen. Eli ruohonjuuritasolta on lähdettävä vaikka ensihoitaja amk olisitkin. Hyötyä sulle koulutuksestasi on toki aika paljon, toisin sanoen kokisit koulun skoteissa varmaan aika puuduttavaksi ja alkeelliseksi, koska se ensihoito siellä tulee jälkijunassa ja on lähinnä toimenpiteen suorittamista. Toisin sanoen paramedicit tietää mitä tekee mutta ei sitä miksi :nauraa: Koulutus siellä on kuitenkin loppupelissä tosi lyhyt ja vain pintaraapaisua... Hyväksilukua et saa eikä rekisteröinti jo olevalla tutkinnolla onnistu. Eli koulu alusta loppuun vaan... Skotlannissahan on ainoastaan yksi koulu joka kouluttaa kaikki skottien "teknikot" ja paramedicit ja koulu sijaitsee vaatimattomasti 1600 luvun linnassa, opiskelijat nukkuu hotellihuoneissa ja syö 3 kertaa aterian hotellin ravintolassa, mahtava paikka! 

Työ on sitä samaa mitä suomessa, kaikkia keikkoja ajetaan (koska skotit on loppupelissä tosi turvallinen maa niin extremeampumispuukotuskeikat on tosi minimissään)... Palkka on parempi, olisiko ne puhuneet jostain 40 000 punnasta vuodessa noinniinkun keskimäärin... Ensihoitojärjestelmähän on aika samanlainen suomen kanssa mutta poikkeavuuksiakin löytyy. (liuotukset sai vasta joku vuosi sitten käyttöön ja lääkkeet lansseissa tosi rajalliset, mistää rytminsiirroista yms. on turha puhuakaan)  Jos kiinnostusta riittää ja intoa opiskella niin Skotlanti on upea maa, suosittelen lähtöä! Mutta jos olet ensihoitaja amk ja suomessa työelämässä ollut niin Skotlannissa tietotasoltasi vastaisit karrikoidusti sanottuna lääkäriä :) Jos haluat tietää enemmän niin laita kysymyksiä tulemaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

No mä meinasin ite kouluttautua, mutta lääkintävahtimestari- ja sairaanhoitajakoulutuksista huolimatta ois pitäny alottaa pisteestä A. Joten se sitten jäi kun jotenkin tuntuu että opiskelut saa riittää.

Ihan briteissä vai skoteissa? Eikös siel Englannin puolella ole ihan sairaanhoitajiakin ambulanssa? Vai onkos se systeemi samanlainen kuin skoteissä? Itseäni kiinnostaa kun muutto Englantiin on edessä.

Nainen paranee taudista kuin taudista, kun hän saa tietää sen kuuluvan vanhenemisen merkkeihin.

Link to comment
Share on other sites

Lounais - Englannissa. Eikä ollut ainakaan meillä päin ainuttakaan sairaanhoitajaa lanssissa kaikki oli Technician tai Paramedic. Tosi tiukkaa oli, sillä esim eräs Etelä-Afrikasta tullut ja siellä 10 vuotta Paramedicinä toiminut  joutui myös kouluttautumaan alusta lähtien.

Eteenpäin menoa sekin on kun nenälleen kaatuu.

Link to comment
Share on other sites

Mutta jos olet ensihoitaja amk ja suomessa työelämässä ollut niin Skotlannissa tietotasoltasi vastaisit karrikoidusti sanottuna lääkäriä

*krhm* Toki eh-amk koulutus on hieno koulutus jne, mutta uskoisin että se ei ihan kuitenkaan vastaa Brittien(kään) lääketieteellistä, ei edes karrikoidusti. Oli työkokemusta suomessa tai ei ;D
Link to comment
Share on other sites

Oletko Osku brittiläisiin valmistuneisiin lääkäreihin törmännyt? Heillä kun ei tuo tieto-taito taso kovinkaan huippua ole niinkään "pitkän" opiskelun jälkeen ;D johtuen osittain siitä että opiskeluaikana he eivät pääse käytännön taitoja juurikaan harjoittelemaan. On vähän eri maailma siellä kun meillä täällä. Ja en mitenkään nyt tarkoittanut että eh:t ovat lääkäreitä, edes siellä... Ei nyt panna pilkkua, jookos... Sitä ajoin takaa että suomalainen ensihoitoalan (ammattinimikkeeseen katsomatta) opetus on melkoisen paljon edellä brittiläistä.

Link to comment
Share on other sites

Oletko Osku brittiläisiin valmistuneisiin lääkäreihin törmännyt? Heillä kun ei tuo tieto-taito taso kovinkaan huippua ole niinkään "pitkän" opiskelun jälkeen :)

En ole, eikä mun tarvitsekkaan. Uskoisin heidän lääketieteellisen olevan 'hieman' eri tasoa kuin suomalainen hoitajakoulutus. Ja puhun nyt puhtaasti lääketieteellisestä osaamisesta. Briteissä on kansainvälisesti arvostettuja yliopistoja jossa lääkäreitä koulutetaan, Oxford jne. Suomalainen hoitaja AMK ei tule koskaan yltämään sille tasolle mitä lääkiksessä opetetaan. Jos joku muuta kuvittelee, kannattaa tutustua lääkiksen opetussuunnitelmaan. Suomalaisen tai brittiläisen. Realismia kehiin.  ;)

Sitä ajoin takaa että suomalainen ensihoitoalan (ammattinimikkeeseen katsomatta) opetus on melkoisen paljon edellä brittiläistä.

Hoitajakoulutuksessa näin varmasti onkin. Silti se ei tee ensihoitaja-amk hoitajasta pätevämpää lääketieteen alalla kuin brittiläisestä lääkäristä.
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ei ne koulutukset tainnu olla kun vuoden, mutta sit oli jotain pitkää pakollista työharjoittelua tai jotain. En nyt tarkkaan muista.

Täällä on ainakin Paramedic-koulutuksesta jotain.

Eteenpäin menoa sekin on kun nenälleen kaatuu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...