Jump to content
MAINOS

Lääketarrat leikkurissa


Astralia

Recommended Posts

Sain leikkuriharjoittelussa kasan tarroja, jotka liimataan lääkeruiskuihin. Niitä, joissa on värikoodi, vaikuttava aine, sen kauppanimi ja vahvuus. Ajattelin tehdä niistä nyt jälkikäteen muistilapun, jossa olisi lääkkeet ryhmittäin ja lyhyt ytimekäs info jokaisesta.

Tietoa on kuitenkin aika vaikea löytää. Esim. värikoodien tarkat merkitykset, aineiden käyttöindikaatiot ja niiden käytössä huomioitavia seikkoja haluaisin tietää. Googlettamalla ei löydy kaikkea. Olisikos vinkkejä hyvistä tietolähteistä?  huh.gif

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tarrathan riippuu tarrojen valmistajasta. Meillä se koodaus menee jotenkin silleen että siniset ovat kipulääkkeittä, keltaiset narkootteja, punaiset relaksantteja, valko/punainen relaksaation vasta-aineita, vihreät antikolinergejä, oranssit antiemeettejä, lilat verenpainetta nostavia ja valko/lilat verenpainetta laskevia. Ja sitten loput on vain valkoisia.

Joissain lääkkeissä on omat tarrat mukana, eri asia sitten käytetäänkö niitä. Ja todellakin tarrat ovat talokohtaisia eli ei niitä värejä voi ulkoa opetella.

Googlettamalla varmasti löytyy aineiden käyttöindikaatiot jos vain haet joko kauppanimellä tai vaikuttavalla aineella. Terveysportista löytyy Pharmaca Fennica.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...