Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Leon

Hätäkaste

Recommended Posts

Leon

Käytiin lasten ja nuorten hoitotyön opintojen yhteydessä läpi hätäkasteen kulkua. Toimitus on karun asiallinen, mutta harras. Psykologisessa mielessä lienee yksi tärkeä osa vanhempien toipumisprosessin alkua lapsen menettämistapauksessa.

Tarkoitukseni ei ole herättää kiivasta väittelyä uskonnottomien ja uskossa elävien välillä. Itselleni perinteinenkin kastetilaisuus on lähinnä nimenantotilaisuus, eikä minulle henkilökohtaisesti ole väliä, saisiko lapseni nimen (kristillisessä) hätäkasteessa (kunhan vain saisi nimen), vaikka itse eläisinkin ilman vakaumusta.

Heräsi vain kysymys, onko kristillinen hätäkaste ainoa keino saada syntyneelle, mutta pian menehtyvälle pienokaiselle nimi, jonka voi myös hautakiveen kaivertaa. Ts. saako maistraattiin vietyä nimitiedon jo menehtyneeltä, kuten esimerkiksi kirkkoherranvirastoon ev. lut. tapauksessa.

http://www.uskonnonvapaus.fi/hakusanat/hatakaste.html

http://www.maistraatti.fi/maistraatti/frame2.jsp?url=http%3A%2F%2Fwww.maistraatti.fi%2Fdocs%2Fnimenmuutos%2F17.2.1.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Nimen annolla ja kasteella ei ole siinä mielessä mitään muuta yhteyttä nykyisin, kuin että saadaan hoidettua kaksi asiaa samalla kertaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
petraa

Uskoisin, että kaste on vanhemmille tärkeä asia, jos he ovat uskonnollisia ihmisiä (tai miten se nyt sanotaan)!?

Jos vanhemmat ovat ei-uskovaisia, voivatko he antaa lapselle nimen, joka tulee merkityksi sitten potilaspapereihin? Kyllä uskoisin... Sillä eihän kaste ole kuin lapsen hyväksymistä seurakuntaan, tjs. ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...