Jump to content
MAINOS

Hoitajien ja lääkäreiden työnjako


Guest TK

Recommended Posts

HEIPS!

Nyt kun tämä lääkäreiden ja hoitajien työnjako on tapetilla, olisi kiva kuulla eri puolilta Suomea, miten työpaikoilla on tätä työnjakoa käytännössä harrastettu. Siis mitä saat tehdä/joudut tekemään, miten potilaat suhtautuvat, millaista koulutusta olet saanut, kuinka koet onnistuvasi, kuinka lääkärit suhtautuvat sinuun ja näkyykö tehtävien siirto palkassasi? Toivottavasti hoitajat ympäri Suomen kertovat kokemuksiaan.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Nyt kun olen sairaalan sisällä en tee ns. lääkereille tarkoitettuja töitä. Hierarkia selkeä. Hoitajat tekee hoitajan hommat. Lanssissa tehtiin kaikenmoista yksin kentällä. Oli selkeät hoito-ohjeet milloin ei tarvii konsuta. Lääkeistä esim. murtumien reponointiin sai antaa itsenäisesti Rapifen 0.5 mg/ml tarpeen mukaan ja sydänkipuselle mo:ta ja niin pois päin. Haavat me tikkailtiin konsultaation perusteella kentällä ja liuotukset hoideltiin myös. Lisäksi oli kokojoukko pieniä ja vähän suurempiakin perinteisiä lääkärin hommia, jotka oli ambulanssissa itsestään selvästi meidän hommia. Palkkaus ei muuttunut tehtävien mukaan, mutta saipahan taas yhden sulan hattuunsa ;)

Jotta sai tehdä näitä "lääkärintehtäviä" piti olla terveydenhuollon ammattilainen, kokemusta tehtävissä avustamisessa ja kokemusta hoitotyöstä kentällä ja sitten vielä tehdä näyttö lääkärille. Näin sai luvat tehdä monenmoista.

Opettaja jumalan armosta...

Link to comment
Share on other sites

No kappas! Mähän oon ajanut Ensihoitajan kanssa kyytiä. Ilmankos oli jutut tutun oloisia ;)

Nuo mainitut työt kuuluvat kentälle, hyvä toki osata sairaalassakin. Voi kutsua tohtorin paikalle hoitelemaan ja poistua kahveelle.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...