Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Vieras: TK

Hoitajien ja lääkäreiden työnjako

Recommended Posts

Vieras: TK

HEIPS!

Nyt kun tämä lääkäreiden ja hoitajien työnjako on tapetilla, olisi kiva kuulla eri puolilta Suomea, miten työpaikoilla on tätä työnjakoa käytännössä harrastettu. Siis mitä saat tehdä/joudut tekemään, miten potilaat suhtautuvat, millaista koulutusta olet saanut, kuinka koet onnistuvasi, kuinka lääkärit suhtautuvat sinuun ja näkyykö tehtävien siirto palkassasi? Toivottavasti hoitajat ympäri Suomen kertovat kokemuksiaan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Ensihoitaja

Nyt kun olen sairaalan sisällä en tee ns. lääkereille tarkoitettuja töitä. Hierarkia selkeä. Hoitajat tekee hoitajan hommat. Lanssissa tehtiin kaikenmoista yksin kentällä. Oli selkeät hoito-ohjeet milloin ei tarvii konsuta. Lääkeistä esim. murtumien reponointiin sai antaa itsenäisesti Rapifen 0.5 mg/ml tarpeen mukaan ja sydänkipuselle mo:ta ja niin pois päin. Haavat me tikkailtiin konsultaation perusteella kentällä ja liuotukset hoideltiin myös. Lisäksi oli kokojoukko pieniä ja vähän suurempiakin perinteisiä lääkärin hommia, jotka oli ambulanssissa itsestään selvästi meidän hommia. Palkkaus ei muuttunut tehtävien mukaan, mutta saipahan taas yhden sulan hattuunsa ;)

Jotta sai tehdä näitä "lääkärintehtäviä" piti olla terveydenhuollon ammattilainen, kokemusta tehtävissä avustamisessa ja kokemusta hoitotyöstä kentällä ja sitten vielä tehdä näyttö lääkärille. Näin sai luvat tehdä monenmoista.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kyytimies

No kappas! Mähän oon ajanut Ensihoitajan kanssa kyytiä. Ilmankos oli jutut tutun oloisia ;)

Nuo mainitut työt kuuluvat kentälle, hyvä toki osata sairaalassakin. Voi kutsua tohtorin paikalle hoitelemaan ja poistua kahveelle.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×