Jump to content
MAINOS

Millaiset kokoukset kotihoidossa?


Mallihoitaja

Recommended Posts

>:(Onko muualla kokouksissa puheenjohtaja,joka jakaa puheenvuorot vai puhuuko se,joka ensin ehtii? Pitääkö huutaa,että saa äänensä kuuluviin? Kuunnellaanko kaikkia vai onko ikäänkuin sanattomia sopimuksia siitä,kenen mielipiteet ovat arvokkaita ja kuuntelemisen arvoisia? Uskalletaanko ottaa arkoja asioita esille vai puhutaanko vain kokouksien ulkopuolella samasta asiasta ja annetaan yhden "hölmön" ottaa syyt niskoilleen eikä tueta,vaikka muuten samasta asiasta jupistaan?Taas on vihainen olo yhden kokouksen jälkeen,jossa muutamat itseään viisaampana pitävät varastavat puheenvuorot ja vaikenemalla lytistävät muut.Minkäänlaista kokouksen johtamista ei ole.En toivo liian jäykkää ja kaavamaista kokousta vaan sellaista,missä jokainen saisi äänensä kuuluviin ja kaikkien mielipiteitä arvostetaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
MAINOS
Guest kissanminttu

Huhhuh, kuulostaapa ikävän tutulta..meillä 12 keski-ikäistä naista istui kokouksessa kädet puuskassa ja loivat pahansuopia katseita toisiinsa. Joukkuehenki puuttui täysin, ja uutena työntekijänä kuulin nopeasti puskaradiosta kuka oli laiska, kuka saamaton, kuka huolimaton, kuka pomon nuoleskelija jne. Sitten ihmetellään, miksi ei saada työntekijöitä, eikä epäkohtiin uskalleta puuttua. Ei enää IKINÄ!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest peehoo-92

Meillä kotihoidossa on lakisääteiset kokoukset jossa käydään pöytäkirjan mukaiset asiat läpi (esimies johtaa normaalin kokouskäytännön mukaisesti). Oman työpaikan asiakokoukset noin yksi kertaa kuukaudessa. Sairaanhoitajan pitämä palaveri kerran viikossa. Tarvittaessa pidetään myös pinenpiä palavereja koska asiakkaat ovat paljon hoitoa ja hoivaa tarvitsevia kotona asuvia eri-ikäisiä ihmisiä ( Ei kuitenkaan alle kolmekymppisiä). Terve työyhteisö kyllä kuuntelee erilaisia mielipiteitä joten ei kannata heti laittaa hanskoja naulaan. Jokaisessa työpaikassa on yleensä ne jotka tietää kaiken ja osaa kaiken. Jotenkin tuntuis siltä, että hoitajia pitäisi kierrättää toisiin kotihoidon pisteissiin jos se on mahdollista ( kuntapuolella ylleensä onnistuu). Moniammatillisissa työyhteisöissä on melkein pakko osata kuunnella ja myös jättää turhat asiat omaan arvoonsa (esim. kokousten jälkipuheet ja muut juorut). Kotihoidossa työ on muutekin henkissti raskasta, joten voit myös itse vaikuttaa siihen mitä kuuntelet, ei kaikkea mikä ei kuulu työhön tarvitse kuunnella. Hyvässä työyhteisössä arvostetaan jokaista hoitajaa ja asiakasta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...