Jump to content
MAINOS

Kuinka hoidat myrkytyspotilaan?


tumppu

Recommended Posts

MAINOS

Tarjoan tupakin. Jos vaikka höyryt syttyis palaan... Vaan oikeasti sehän pitäisi alkalisoida jotenkin elikkäs maitoa noin niin kuin ensihätään juotttaa. Sitten joskus niille on juotettu colonsteriliä, että tulee nopeammin pois. Ai että sitä hajua sitten...

lihasmuisti on paras muisti

Link to comment
Share on other sites

Hoito on pääsääntöisesti oireenmukaista.

Lakkabensiini aiheuttaa hengitysdepressiota, anoksiaa, rytmihäiriöitä. Hengityksestä huolehditaan ja mahd. arytmiat hoidetaan.

Otetaan thx-rtg, jotta varmistetaan onko ainetta aspiroitu. Aspiraatiotapauksissa voidaan tarvita kirurgiaa kudosvaurioiden korjaamiseksi.

Jos määrä on ollut pieni ja intoksikaatio on tapahtunut vahingossa, niin lyhyt seuranta riittää, mutta jos on pohjalla itsemurhayritys tai määrä on ollut suuri, niin sairaalahoito, tarvittaessa teholla hengityslaman takia.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Guest takapäivystäjä

Miten hoidat potilasta, joka on juonut lakkabensiiniä?

Neutralointia suositellaan. Kerma, kermajäätelö, rasva, maitoa tai pieni määrä vettäkin käy muun puutteessa. Isompaa annosta ei suositella koska suurentaa oksennusriskiä.

Link to comment
Share on other sites

Pitäisi aina muistaa myös se valvonta (enemmänkin psyyk) ja tuki, myös akuutin tilanteen mentyä ohi. Enkä myöskään suosittele työparini tapaa reagoida asiaan sis.osastolla "on meillä kuule oikeitakin potilaita".

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...