Jump to content
MAINOS

HAVRIX-rokote


sp

Recommended Posts

Osaako kukaan sanoa kuinka tärkeää on, että A-hepatiitti, Havrix, rokotteesta saadaan menemään kaikki se 1 ml:aa lihakseen? Kun olin paikan päällä, kun eräs ystäväni (sh) pisti toiselle ystävällemme Havrix-rokotteen, (ensimmäinen osa rokotetta, Havrix-rokotehan on kaksi osainen, 6-12kk päästä pistetään tehosterokote) 1 ml 1440 ELISA U/ml, ja tälle pistäjälle sattui sellainen "kömmähdys", että häneltä pääsi injektioneulasta "roiskahtamaan", noin 1 mm:n kokoinen, pisara neulan tuppeen tätä rokotetta. Neula ei tainnut kuitenkaan kastua, mutta mietin nyt lähinnä sitä, että onko tämä rokote nyt tarpeeksi riittävä ystävälleni? Onko se miten tarkkaa noiden määrien kanssa?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Eiköhän se riitä. Pieni pisara on kuitenkin niin vähän, että tuskinpa se aiheuttaa rokotteen toimimattomuuden.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa minustakin niin pieneltä määrältä, että ei haittaa mitään. Voihan sitä pieniä määriä mennä hukkaan ilman sen kummempia roiskahtelujakin. Ja kun tosiaan saa vielä toisen piikin, niin en usko että on mitään syytä huoleen.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia vastauksistanne  :)  Ajattelin ihan samaa, että eikai se nyt niin tarkkaa voi olla, sillä tosiaan, kun sitä rokotetta voi muutenkin, syystä tai toisesta mennä hukkaan. Mutta mitä enemmän aloin asiaa mielessäni miettimään, sitä epävarmemmaksi tulin, heh! Pakko oli sitten kysäistä muiltakin  :) KIITOKSIA!!!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...