Jump to content
MAINOS

Ensihoitoyksikön sisäinen koulutus


Guest Alfons

Recommended Posts

Mitenkäs teillä jotka työskentelette sairaankuljetuksessa on koulutusten laita? Nyt en tarkoita mitään valtakunnallisia koulutuspäiviä vaan yksikön sisäisiä, jokaiselle työntekijälle järjestettyä koulutusta.

Kuinka laaja koulutuspaketti teillä oli esim. liuotushoidon aloittamisen yhteydessä ja mitenkä on järjestetty koulutus uusien (ensihoito)lääkkeiden tullessa lääkekaappiin?

Kuten arvaatte meidän firmassa koulutuksen laadussa olisi parantamista. Uusia lääkkeitä ilmestyy ambulanssiin ilman koulutusta ym. Totta kai Pharmacasta osataan lukea annostukset yms, mutta olisihan se mukava kuulla käytännön kommentteja lääkettä oikeasti käyttäneen lääkärin suusta koulutuksen yhteydessä.

Kommentteja!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Liotuksesta ei ole kokemusta, mutta muiden lääkkeiden osalta on teoriakoulutus sekä tenttimistä sekä käytännön harjoitukset (esim. tietyt infuusiot). Myös työkaverien kesken ryhmässä keskustellen käydään ko.tuotteeseen liittyviä asioita läpi.Toki koulutukset jossa vastuulääkäri tai delegaatti on asiantuntijana kuuluu asiaan. Käytännön kokemuksista kysellään ja kerrotaan kolleegoille kun kokemuksia kertyy.

Vähän ehkä asian vierestä mutta kuitenkin. Jos on tilanne jossa potilaan hoitoon ollaan esim. sairaalasta tarjoamassa lääkettä kulj. ajaksi, jota ei täysin tunneta ei sitä oteta käyttöön, vaikka hoitava lääkäri sairaalasta luvan ja pikainfon valmisteen käytölle antaisikin.

Link to comment
Share on other sites

Jos on tilanne jossa potilaan hoitoon ollaan esim. sairaalasta tarjoamassa lääkettä kulj. ajaksi, jota ei täysin tunneta ei sitä oteta käyttöön, vaikka hoitava lääkäri sairaalasta luvan ja pikainfon valmisteen käytölle antaisikin.

Mitens jos lääkäri määrää jotain troppia  mitä ette tunne kuljetuksen ajaksi?

Link to comment
Share on other sites

Joo, ymmärän tilanteen ja noitakin on ollut. Silloin ollaan sanottu et lääke on meille tuntematon/ei kokemusta käytöstä yms. ja ei oteta käyttöön. Lekuri on ymmärtänyt tilanteen ja yleensä jokin toinen lääkevaihtoehto on tilalle keksitty.

Link to comment
Share on other sites

Uusia lääkkeitä tulee jokseenkin harvoin. Mutta näin käydessä asia opiskellaan itsenäisesti jonka jälkeen faktat vielä selvitellään esimiehen/vastuulääkärin kanssa. Jos jotain vaativimpia lääkkeitä =liuotus, niin niihin tietysti tulee vielä kirjallinen ohjeistus, jota käytetään lääkettä annettaessa.

Hieman enemmän toki sais olla noita kertauksia yhteisesti, aina kun ei oma motivaatio riitä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...