Jump to content
MAINOS

Työvaatteet maailmalla.


Guest Maggot

Recommended Posts

Guest Maggot

Taas työllisiä ja yöllisiä pohdintoja topicin perustaksi.

Kertokaapas ulkomailla töissä olevat/olleet työvaatteistanne. Millaset työpuvut teillä on ja selviääkö jostain tietynlaisesta puvusta mitä kukanenkin on ammatiltaan/työnkuvaa tm? Onko miehillä ja naisilla samanlaiset puvut? Saatteko työvaatteet (ja kengät) työpaikan puolesta vai pitääkö maksaa itse? Entä niiden huolto & pesu? Jne.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ainakin Namibiassa ollessani siellä oli eri värisiä poletteja ja jämiä eri arvoisilla hoitajilla. Ja itse piti kuteet ostaa. Ausseissa (tästä MaHa korjaa virheet) pitää miehillä olla kauluksellinen paita (mikä lie vitsi siinäkin) tai scrubsit elikkäs pyjamat elikkäs leikkurivaatteet, umpinaiset kengät (lenkkareita näki paljon ja pikkumustia kenkiä). Pääsääntö oli, että siistit vaatteet. Vaatteet piti itse kustantaa ja pestä myös. Tästä ilmeisesti kuitenkin voi saada jotain sukkarahaa vaivanpalkaksi.

Jotta hienosti on meillä suomessa asiat kun työnantaja vaatettaa ja vielä peseekin ne pääsääntöisesti...  ;D

lihasmuisti on paras muisti

Link to comment
Share on other sites

Ausseissa lanssareilla on kahdenlaisia olkapoletteja. EMT=punainen ja Paramedic=kultainen sekä molemmilla työasuna firman puolesta suorat housut sekä kauluspaita. Mielestäni hyvä ajatus Suomeenkin tämä polettisysteemi. Koulutuksen ja kokemuksen mukaan tietenkin. Kyllä sitten oma ego kasvaa itse kullakin sprintterin takaovista ulos.  ;D.

No one dies a virgin, Life screws us all

Link to comment
Share on other sites

phpelalla ainakin joskus männä vuosina oli semmonen, että hoivatason pojilla ja tytöillä oli punaiset housut ja muilla vihreät. saa silläkin itsensä niin isoksi ettei mahdu kuin sprintterin sivuovesta sisään.  ;D

lihasmuisti on paras muisti

Link to comment
Share on other sites

Limassolissa meillä on osastonhoitajilla tumman sininen puku, naishoitsuilla on kirkkaan punainen ja miehillä laivaston sininen. Miehet eivät näet suostuneet kirkkaan punaiseen...  8) Leikkurissa vaaleansiniset tai vihreät. Nykyään meillä on leikkurin väelle sinisiä kertakäyttöpukuja, on kuuleman halvempaa ja hygienisempaa niin. Puvut kaikki työnantajalta, nimi aplikoituna rintaan kangasvaatteissa. Sijaiset tuovat hiukan lisäväriä valkoisilla perinteisillä asuillaan.

Link to comment
Share on other sites

Englannissa päivystyspolikinikalla oli eräänlaiset scrubs sekä miehillä että naisilla, eli suorat resorivyötäröiset housut ja v-aukkoinen lyhythihainen toppi. HCA käytti harmaata, alemman graden hoitajat kirkkaansinistä ja ylemmän graden hoitajat tummansinistä. Matronilla oli joko omat vaattet, tai harmaa tyköistuva mekko jossa punaiset jonkunsortin raidat, en enää muista missä kun sitä niin harvoin näki.  8)

Osastolla sitten joko valkoharmaaraitainen tyköistuva mekko jossa graden mukaiset poletit, tai harmaavalkoraitainen jakku ja harmaat housut.

Eteenpäin menoa sekin on kun nenälleen kaatuu.

Link to comment
Share on other sites

Englannissa "normaalilla" osastolla (sisatauti) miehilla on valkoinen paita, seka VILLAhousut, jotka tietysti pestaan kotona. Naisilla on siniraidallinen paita, ja siniset housut. Jos on senior staff nurse (vanhempi hoitsu?) niin on sininen kaulus, ja jos on oh. niin on kokosininen paita.

Se parhaiten nauraa kenellä on paras lääkitys!

Link to comment
Share on other sites

Ausseissa lanssareilla on kahdenlaisia olkapoletteja.

Niita olkapoletteja on useampia:

Punainen "Ambulance" - ensimmaisen vuoden sairaankuljettaja

Keltainen "Abmulance" - Ensimmaisen vuoden jalkeen

Keltainen "A.L.S" - Advanced Life Support. Ei ihan paramedic, mutta melkein

Keltainen "Paramedic" - Well,... Paramedic

Keltainen "Educator" - Paramedicin yli, kouluttaja

Siten voi olla lisaksi ruusukkeita olkapoletissa ad 3 kpl. Esim. Paramedic command kahdella ruusukkeella.

A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof was to underestimate the ingenuity of complete fools.

- Douglas Adams

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Geena

Englannissa oli parhaat...  sininen leninki jossa helma mallia A,  10 cm leveä kuminauhavyö ja arvosta riippuen vyön väri (punainen, sininen...), asua kruunasivat mustat parin sadan denierin sukkahousut ja mustat umpikengät... eikä tästä niian kauaa ole. Hävettikö? Kyllä.

Link to comment
Share on other sites

Tosiaan Englannissa oli aivan ihanat asut! Yhdessä paikassa sain kunnian kantaa sellaista vaaleansinistä, valkopilkullista (!!) A-linjaista mekkoa (tietysti vyötäröltä ihan hirveen hyvin istuva  :P), kuminauha vyö hakaneulalla kiinni kun ei ollut omaa buckle:a..ja ne kammottavat paksut sukkahousut jotka käytössä venyy ja muodostaa sellaset ihanat kurtut nilkkoihin..Yksi hieman muistihäiriöinen vanhuspotilas kysyi osuvasti meidän osastonhoitajalta että oliko hän Tescossa?!  :)

Kirralla meillä oli sellaset samanmalliset, harmaat mekot, paksusta kankaasta..vaaleanpunaisilla reunuksilla (taskut, kaulus jne) ja mikä kauneinta..moninkertaiset laskokset rinnassa ja puhvihihat.. :) Veti kyllä varmasti huomion niihin kaikkiin vartalon osiin jotka olisi mieluummin jättänyt vähemmälle huomiolle.

Link to comment
Share on other sites

Guest Geena

Haahhahahhahahahhahahahahahahahahhahaa.... muistan tuon aivan liian hyvin!

Hyva Tesco juttu muuten!

Hienoa oli sekin, etta A-linjan lenkinki oli leikattu paarynamalliin, eli jos on leveat hartiat taytyy ottaa koko 42 ja sitte helmaosa oli kun jostain 50 luvun tanssimusikaalista ja pysyi tonkollaan ihan ilman tarkkia....

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...