Jump to content
MAINOS

Esimies mukaan lääkärin vastaanotolle?


Guest sininenvilkku

Recommended Posts

Guest sininenvilkku

Kaverini oli viikon sairaslomalla. Soitteli sitten esimiehelleen, että menee sairasloman päätyttyä lääkäriin, koska ei ole vielä työkuntoinen. Tästä esimies suivaantui, sanoi, ettei kaverini saa menne valitsemalleen lääkärille vaan työnantajan määrämälle. Olipa vielä järjestänyt asian niin, että läsnä olisi lääkäri, tth, kaverini ja ko. esimies... Kaverini ihmetteli, että eikö lääkärin vastaanottokäynnit ole henk koht, eikä suinkaan niin että esimies olisi läsnä. Oli saanut vastaukseksi, että tämä on normaali käytäntö heillä. Onko näin? Itse hiukan ihmettelen asiaa...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Eiköhän se lääkärin vastaanottotilanne ole sellainen, että jos sinne joku ulkopuolinen änkeää mukaan niin sen saa heittää sieltä surutta pihalle. Turha vedota mnihinkään "talon tapoihin". Niiden verukkeilla vedätetään työntekijöitä ihan surutta.

Työnantaja voi toki velvoittaa käymään määräämällään lääkärillä, käytännössä jos työnantaja tarjoaa työterveyshuollon niin sitä voi työnantaja toki velvoittaa käyttämään. Ja mikäänhän ei estä työnantajaa olla hyväksymättä kenen tahansa kirjoittamaa sairauslomaa, se kun on vain arvio työntekijän työkunnosta. Työnantaja voi käskeä töihin siitä huolimatta.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Tyonantaja saa valita laakarin, mutta ei pomolla siella mitaan tee, jos ei pomoa tutkita sairauden takia.

Tallaisen porukan ymmarran, jos tutkitaan tyosuojelullista asiaa, esim tyoymparistoa. Tyokyvyn arviointi laakarin ja potilaan valinen asia. Pomolle kuuluu lopputulos, eli kuinka pitkaksi aikaa sijainen hommataan.

A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof was to underestimate the ingenuity of complete fools.

- Douglas Adams

Link to comment
Share on other sites

No kyllä sitä alkaa vähän ihmettelemään kyseisen lääkärin etiikkaa jos suostuu siihen että potilaan/asiakkaan esimies on vastaanotolla mukana. Kyse on potilasoikeuksista ja niitä pitäisi kyllä lääkärin koulutuksella pystyä valvomaan. Tällöinhän kyseinen työntekijä ei ole vastaanotolla ammattihenkilönä joten vastuu tilanteesta on lääkärillä, tilanteesta huolimatta, oli kyseessä sitten sooma tai psyykesairaus... Tietenkin raja vedetään siihen onko potilas antanut luvan sille että esimies on mukana lääkärin sitä kysyessä. Jos ei, niin lääkäriä voisi napauttaa mukavalla huomautuksella asiasta virallisia reittejä käyttäen. 

Link to comment
Share on other sites

Naurettavaa sekä itkettävää mutta varmaan totta?

Luulis lääkärin ymmärtävän hoitosuhteen luottamuksellisuuden?

Miks tähän pitää kirjoittaa kaikkea tyhmää?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...