Jump to content
MAINOS

IELTS vai TOEFL?


Lau__ra

Recommended Posts

Kaikki keillä kokemusta näistä kielikokeista, kertokaa mitä käytännön eroa näillä kahdella on? Käsittääkseni esim. vain ILETSissä on haastattelu ja TOEFL painottuu kielioppiin enemmän... Kokemuksia kaivataan. Kuinka helpolla pääsit kokeesta läpi?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...
MAINOS

Moi!

IELTS on muistaakseni laajempi ja se minkä monet ulkomaiset tasot vaativat. Mun mielestä se ei ollut kovinkaan vaikea koe, olen työskennellyt useita vuosia Britanniassa joten tietysti sekin auttaa. Koe koostuu luetun ymmärtämisestä, kuullun ymmärtämisestä, haastattelusta (joka nauhoitetaan) ja kirjallisesta osuudesta. Sieltä sitten tulee todistus missä on pisteet ja määritelty ne tasot mitä pisteet vastaavat, esim "expert user" tai "very good user" jne. Riippuen mihin tuota koetta tarvitsee, täytyy saavuttaa tietyt pistemäärät.

Suomessa sen voi suorittaa Helsingissä. Maksaa 165 € ja tilaisuuksia järjestetään muistaakseni noin kolmen viikon välein (täytyy ilmoittautua etukäteen). Netistä löytyy lisää infoa www.britishcouncil.fi

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 11 kuukautta myöhemmin...

Vielä sellainen kysymys että onko kellään tietoa kauan tällaisen kokeen hyväksytysti läpäistyään se on voimassa?

Eli jos lähtisin vaiks parin vuoden päästä esim. britteihin töihin, ja oisin suorittanut tuon testin tänään hyväksytysti läpi, olisiko se silloin parin vuoden päästä vielä voimassa?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Te jotka olette suorittaneet IELTSin, oletteko tehneet academic vai general -version?

Briteista en ole varma, mutta ainakin Australiaan vaaditaan Academic testi sairaanhoitajille. Eika se Academic niin vaikea ole, etteiko kannattaisi siihen menna, vaikka ei sitten tarvitsisikaan.

A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof was to underestimate the ingenuity of complete fools.

- Douglas Adams

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

RN:ksi vaaditaan usa:ssa academic, LVN:ksi general.

Tentit ovat muuten samanlaiset, mutta academicissa kirjoitusosio on haastavampi (akateemisen tekstin tuottamisen tasoa).

Tenteissa myoskin puhumisosiot erilaisia.

Toefl:ssa nauhoitat puhettasi ja IELTS:ssa sinua haastattelee ihan elava ihminen..

Nykyaan TOEFL hyvaksytaan vain ibt versiona joka huomattavasti vaikeampi kuin pbt tai uudempi cbt.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

En nyt vakuuta puhuvani 100% totta, mutta olen selaillut asioita ja olisi sellainen mielikuva, että viisumiin sairaanhoitajilta vaadittiin TOEFL mutta AIR:n eli röntgenhoitajien ammatin laillistamislautakunnassa vaaditaan taas academic-tason IELTS. Tämä siis Australian osalta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Heippa..

tein molemmat kielikokeet.

Ensin TOEFL ibt:n. Sain reippaasti yli vaadittavan kokonaispistemaaran (vaatimus vahintaan 83), mutta puhumisosio jai parin pisteen paahan vaadittavasta (taytyy saada 26).

IELTS:n tulokset sain pari pv sitten ja paasin lapi!! Hip hurraa!! Koe oli mielestani huomattavasti inhimillisempi! Eli suosittelen IELTS:a lampimasti..

Sain myos ATT:n joten nyt ahkerasti opiskelemaan, loppu haamottaa ;)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 6 kuukautta myöhemmin...

Moi!

Laitan kyssärini tähän osioon kun näitä eri topicceja on jo useampi mutta lähes samasta asiasta. Olen lukenut ne jo kaikki mutta lyhyestä virsi kaunis eli...

1. Mikä on järjestys kun lähtee etenemään tarkoituksena päästä jenkkeihin töihin? Ensin IELTS tai TOEFL läpi, sitten NCLEX-RN, hakemuksen lähettäminen haluttuun osavaltioon  (Board of nursing)? Visa screen??, Green card. Eli mikä on järjestys ja jos jotain jäi uupumaan niin mitä?

2. Mikä kielitesti siis vaaditaan jenkkeihin (IELTS vai TOEFL)? Ymmärsin, että TOEFL mutta varmistan asiaa..  ;)

Kiitos ja todennäköisesti kyselen lisää...jos ette teilaa heti aloittelevan kysymyksiä..  :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Hetkinen Hetkinen...

Varmistakaapa ensin, onko kielikoe pakollinen siinä maassa, mihin olette menossa. Irlannin An Bord Altranaisin rekisteröitymisohjeissa mainitaan myös kielikoe, mutta kun olin yhteydessä Dubliniin rekrytoimistoon ja kysyin tästä, niin vastaus oli, että tämä koskee vain Euroopan ulkopuolelta tulevia hakijoita. Ja tämä ko. vastaaja kyllä takuulla tiesi mistä puhui.

t:Rage

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Moi!

Jenkkeihin vaaditaan IELTS immigrationia varten ja siinä on ne tietyt pisteet mitä pitää saada eri osa-alueilta (löytyy infoa netistä mm visa screen certificate jutuista). Tämä vaaditaan KAIKILTA jotka ovat suorittaneet sh-opintonsa muussa kuin englanninkielisessä maassa, eli työkokemus engl.kielisestä maasta EI riitä. Jenkit eivät harrasta poikkeuksia, never  ::)

Järjestys on se että ensin valitset mihin osavaltioon haluat töihin, sitten haet netistä sen osavaltion board of nursingin (bon)osoitteen ja täytät hakulomakkeet rekisteröintiä varten. Samanaikaisesti kannattaa olla yhteydessä omaan kouluun ja pyytää heitä hakemaan valmiiksi sinun paperisi eli pitää olla tarkka selvitys kaikista kursseista, aineista, harjoittelupaikoista/tunneista ja että sinulla on riittävästi tunteja kaikilta hoitotyön alueilta (ovat näissä tosi tarkkoja). Nämä paperit täytyy joko saada englanninkielisinä ja lähettävät ne suoraan bon:lle TAI lähettää kääntäjän kautta, joka puolestaan lähettää ne bon:lle. Erittäin tärkeää on että paperit menee suoraan bon:lle, ei missään tapauksessa hakijan kautta, muuten ne hylätään kättelyssä. Lisäksi yleensä vaativat sormenjäljet, valokuvia ym. Eri bon:lla on hieman eri vaatimukset esim kolutuksen verifioimisen kanssa, jotkut vaativat esim CGFNS:n.

Eri Bon:lla jutut vähän vaihtelee, mutta yleensä kun ovat saanett sun hakemuksen maksuineen plus paperit koulusta avaavat sulle oman filen. Sitten arvioivat onko koulutuksesi ok ja ilmoittavat siitä sinulle muutaman viikon/kuukauden kuluttua. Seuraavaksi pyytävät sinua rekisteröitymään Person Vuella Nclexiä varten (johon olet odotteluaikana harjoitellut hullun lailla) ja maksat sen netin kautta. Lähin suorituspaikka on Lontoo ja sinne pitää rekisteröityä puhelimitse. Voit suorittaa Ieltsin tässä välissä koska se on voimassa 2 vuotta ja tarvitset sen ainakin visa screen certificatea varten. Kun selviydyt Nclexistä, on aika pistää Visa Screen käyntiin (ellei sitä jo ole aloittanut). Tämä vaatii lisää papereita, lisää maksuja ja odottelua. Muistaakseni taas koululta vaaditaan selvityksiä ja sitten poliisilta sormenjäljet ym ym.

Tässä vaiheessa on työpaikan haku käynnissä. Vain työnantaja voi hakea sinulle green cardia, eli ne sponsoroi sinua (ja sinä perhettäsi) ja laittavat loput paperit vetämään. Tässä vaiheessa tulee väkisinkin PIIITKÄ odotus, koska jo yli vuoden on kärsitty retrogressionista joka tarkoittaa sitä että viisumeja ei ole yhtään, kenellekään vapaana. Sh voi mennä jenkkeihin töihin vain green cardilla, mitään ns väliaikaisia työlupia ei ole mahdollista saada. Retrogression johtuu siitä että hakijoita on aivan liian paljon ns pic maista (esim Philippiinit) ja nämä blokkaavat homman kaikilta muiltakin. hallitus on pohtinut näitä juttuja jo kauan, mutta mitään uutisia ei ole vielä tullut, pelkkiä arvailuja. Jonotusaika riippuu siitä mmissä maassa on syntynyt joten Suomalaisilla on melko hyvät mahikset saada viisumeja heti kun niitä taas irtoaa.

Onnea matkaan jos tätä unelmaa päätät tavoitella. Matka on pitkä ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta varmasti vaivan arvoinen!  :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vielä lisäys..

allnurses.com on erinomainen paikka kaikelle jenkki/hoito infolle. Katopa ainakin "international" section. Siellä on paljon hoitajia jotka pohtivat samoja asioita, monia jotka ovat urakan suorittaneet ja joilta saa tosi arvokasta tietoa/neuvoja. Welcome  ::)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...