Jump to content
MAINOS

Painostusta Oulun malliin


tiodor

Recommended Posts

Tervehdys kolleegat pohojolasta!

Sain tuossa mahtavan kirjeen niin ihanaiselta ja mahtavalta Tehy nimiseltä ammattiliitolta..

Olin saanut pienen palkankorotuksen (voiko ne muutakaan olla?huh.gif) niin tehyn kätyrit olivat tonkineet jäsenlistojaan ja kas kummaa niin meikäläisen nimeä ei ollut listalta löytynyt. No ihan ko. ammattiliiton immeinen laittoi viestiä sähköpostiin. Alkuun onnitteli ko. harvinaisesta tapahtumasta ja kertoi sen olleen tehyn ansiota. Noo sitten alkoi vedätys: kertoi viestissään että on moraalisesti väärin etten kuulu ko. ammattiliittoon ja he kun ovat ilmaiseksi neuvotelleet meikäläisen korotuksen... prkl!! että alkoi hieman tympäisemään ko. immeisen meininki. Tietenkin tuli laittettua muutama kipakka sähköposti takaisin.. No loppujen lopuksi emäntä totesi että koska kuulun porukkaan(hänen mielestään) joka katsoo tv:tä ilman lupamaksun maksamista jään jatkossa ilman palkankorotuksia, siis järjestelyvara erät +työnvaativuus, koska hän ei enää neuvottele puolestani...

Aika älytöntä hommaa. Tottakai sitä oli omaan ammattiliittoon yhteydessä ja piruuttaan laitoin tehy:dtä tulleet postit omaan ammattiliittoon. Vastauksena omasta liitosta oli se todennäköisesti pienestä yhdistyksestä on lähtenyt runsaasti väkeä pois toisiin liittoihin/yhdistyksiin.. Kyseinen emäntä on ilmeisesti kovastikkin tehyn jäsen koska on lähetellyt kolleegoille esitäytettyjä ammattiliittoon liittymiskaavakkeita...

Ei pirumpia pohjoisesta, kesää odotellessa

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

No loppujen lopuksi emäntä totesi että koska kuulun porukkaan(hänen mielestään) joka katsoo tv:tä ilman lupamaksun maksamista jään jatkossa ilman palkankorotuksia, siis järjestelyvara erät +työnvaativuus, koska hän ei enää neuvottele puolestani...

Tehy tai TNJ ei päätä järjestelyvarojen käytöstä, voi ainoastaan tehdä esityksiä työnantajalle. Omalla työpaikallani nuo esitykset ovat ainakin olleet hyvin ohjeellisia, eli työantaja on kyllä tehnyt päätökset itse ja hyvinkin itsevaltaisesti katsomatta sitä kuuluuko työntekijä liittoon vai ei.

Vaikuttaa siltä että paikallisosastolla on paniikkinappula päällä ja yrittävät ottaa kunnian työnantajan tekemistä päätöksistä. Tämänkaltainen asian markkinointi - koskee se sitten ihan mitä tahansa tuotetta - saa ainakin minulla karvat pystyyn. Jos asiapohjalla ei pystytä pysymään niin Tehyn kannalta olisi kyllä parasta olla aivan hiljaa, tuollaisella markkinoinnillahan karkoittaa nykyiset ja tulevat jäsenet liitosta. 

Link to comment
Share on other sites

Miksiköhän siitä pitäisi saada palkankorotus että kuuluu liittoon?

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Miksiköhän siitä pitäisi saada palkankorotus että kuuluu liittoon?

Siksi, että ne jotka on sen neuvotelleet(siis koskemaan kaikkia, ei siis yksittäiset työntekijät) kuuluvat TNJ tai vast. neuvotteluryhmään/-toimikuntaan ja he ovat ammattiyhdistyksen tai -liiton edustajia. Joten he ajavat vain liitonjäsenien etuja, ei liitton kuulumattomien.

Koska en itse tällä hetkellä pääse usein tänne kirjoittelemaan, niin tapelkaan keskenäänne, en pääse nyt puolustautumaan...  ;D

Olin just koulussa käymässä ja siellä muutama valmistuva sairaanhoitaja oli sitä mieltä, että eivät aio kuulua liittoon ja menevät lakkoon ihan just, sekä kaikki PK-seudun leikkurienhoitsut eroavat duunistaan pälä pälä.... hohoijaa sitä meininkiä, OLEN VAIN VÄSYNYT kuuntelemaan niitä "oikeita" totuuksia liitosta. On paljon pahaa, mutta on sitä hyvääkin "huiviporukassa".

Kuten "nysse" kirjoittelikin, jos joku liittoon kuulumaton kysyy multa neuvoa, niin pyydän häntä yställisesti ottamaan yhteyttä omaan asiamieheensä, kuka se kelläkin sitten on?

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Olin just koulussa käymässä ja siellä muutama valmistuva sairaanhoitaja oli sitä mieltä, että eivät aio kuulua liittoon ja menevät lakkoon ihan just, sekä kaikki PK-seudun leikkurienhoitsut eroavat duunistaan pälä pälä.... hohoijaa sitä meininkiä,

Hehhe, näinpä juuri  ;D

OLEN VAIN VÄSYNYT kuuntelemaan niitä "oikeita" totuuksia liitosta.

Sama täällä. Kirjotin tähän ensin pitkän palopuheen, mutta ei jaksa ruveta taas vääntämään...

Muoks: mitä tähän kyseiseen tapaukseen tulee, niin se on vähintäänkin arveluttavaa toimintaa. Pistin viestin liitteineen TEHYn intranettiin, katsotaan mitä siellä vastataan. Tulokset näkyy siellä intrassa, en niitä ala tänne raportoimaan.

Link to comment
Share on other sites

muutama valmistuva sairaanhoitaja oli sitä mieltä, että eivät aio kuulua liittoon ja menevät lakkoon ihan just, sekä kaikki PK-seudun leikkurienhoitsut eroavat duunistaan pälä pälä.... hohoijaa sitä meininkiä, OLEN VAIN VÄSYNYT kuuntelemaan niitä "oikeita" totuuksia liitosta.

Nuo nyt ovat sellaisia turhautuneiden mutta asioita pohtivien hoitajien subjektiivisia mielipiteitä joiden avulla hoidetaan lähinnä omaa psyykettä, lähes jokainenhan meistä (ajattelevista) hoitajista on tuon vaiheen läpikäynyt...

Kysymys pitäisikin kuulua miksi näitä puheita juuri meidän alalla on niin paljon ja olisiko jotain asian eteen tehtävissä..

Link to comment
Share on other sites

Hyviä kysymyksiä dino. Ja vastauksena on: on tehtävissä. Nyt kaikki omalta osaltaan tekemään ja vaikuttamaan.

Rinta rinnan marssimme.

Link to comment
Share on other sites

Tervehdys taas. Ite olen kyllä kanssa sitä mieltä että kyllä sitä kannattaa ammattiliittoon kuulua oli sitten mikä liitto tahansa. Jos sattuu että potilas/potilaan omaiset haastavat vaikka hoitovirheestä niin liiton kautta saa sitten lakiapua tarvittaessa. Laitoin itsekkin Tehyyn palautetta ja kyseenalaistin heidän alueyhdistyksen markkinointia. Yleensä tuollaiset provot saa immeiset sen verran ärsyyntyneiksi ettei mainonta tuota tulosta (ei ainakaan uusia jäseniä).. No oottelen tässä itsekkin tehyn vastausta.

Link to comment
Share on other sites

Hyviä kysymyksiä dino. Ja vastauksena on: on tehtävissä. Nyt kaikki omalta osaltaan tekemään ja vaikuttamaan.

Mutta miten ja missä tämä vaikuttaminen kannattaisi tehdä? Seuraavassa vähän ajatuksia vaikuttamisesta ja muutoksen tarpeesta...

Nyt kun sukupolvi työpaikoilla on vaihtumassa ja ay-järjestöjen jäsenmäärä vähenee hitaasti mutta varmasti niin ammattiyhdistysliikkeellä on viimeiset ajat käsillä jos haluavat olla tulevaisuudessakin täysivaltainen kolmikannan osapuoli. Nykyään kun monen ay-aktiivin aika tuntuu menevän kilven kiilloittamiseen ja jäsenhankintakampanjoiden järjestämiseen, eli jaetaan vihkosia kahvihuoneiden pöydille, painostetaan ei-jäseniä yllämainituilla keinoilla yms. mutta mielestäni aivan oikeisiin ongelmiin ja epäkohtiin ei kukaan ole uskaltanut tarttua tosissaan.

Jos ammattijärjestö, esimerkiksi Tehy, haluaisi olla saada jäsenvirtansa kääntymään ja nuoren polven työntekijät oikeasti asiasta kiinnostumaan sekä sitoutumaan niin siinä vaaditaan puheiden lisäksi myös konkreettisia tekoja sillä yksi suuri ongelma ay-järjestöillä on se että jäsenistö ei koe mammuttiorganisaatioiksi paisuneiden järjestöjen olevan oikeasti työntekijöitä varten vaan pikemminkin päin vastoin. 

Tehyn uskottavuusongelmaa voisi yrittää korjata muuttamalla muutama perusasia liitossa. Jo pelkästään ylihoitajien ja osastonhoitajien sekä muiden työnantajan edustajien tiputtaminen (vaaleissa tai jopa sääntömuutoksella) liittokokouksesta, liittovaltuustosta, hallituksesta sekä paikallistason johtotehtävistä olisi iso askel eteenpäin, jonka seuraukset uskoisin näkyvän melkoisen nopeasti uskottavuudessa, päätöksenteossa ja etenkin henkilövalinnoissa.  Sillä jotain hämärää siinä on että Tehyn puheenjohtajana on suurimman työnantajapuolueen johtohahmo ja korkeinta päättävää valtaa käyttää suurelta osin muut työnantajan edustajat liittokokouksessa ja -valtuustossa osastonhoitajien ja ylihoitajien roolissa. Mutta turha kai tässä on rutista, johtajathan ovat juuri sellaisia mitä jäsenistö ansaitsee, ei yhtään sen parempia.

Mutta mites se vaikuttaminen..; nykyinen epävarma tilannehan sairaaloissa ja laitoksissa ruokkii juuri tällaista itsellenikin hyvin tuttua flegmaattista asennetta; silloin kyllä herätään ja aletaan vaikuttamaan kun omalle kohdalle tulee uhkia mutta kun pitäisi yhteisiä asioita ajaa pyyteettömästi innostus loppuu kuin seinään. Tuokin tietysti riittäisi jos kaikki osaisivat/haluaisivat ajaa omia asioitaan, mutta eihän me silloin tarvittaisikaan paikallistason edustajia...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...