Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Waltte

Peijaksessa sairaalabakteeria

Recommended Posts

Waltte

Netti Iltalehti uutisoi että Peijaksessa olis VRE sairaala bakteeria. Tartunnan saaneita lehden mukaan n. 20 ja 400 altistunutta. Yksi osastokin on ollut suljettuna osittain helmikuusta lähtien... ja nyt vasta tulee tieto julkisuuteen? Kyse siis kirurgian osastosta. Uutisen mukaan VRE:tä ois löytynyt Katriinan sairaalasta jolla on yhteisiä potilaita Peijaksen kanssa... Oiskos tässä taas epidemian paikka?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Jone

Kyseinen osasto on ollut kirran osasto K1, jossa altistusaika on ollut suurinpiirtein viikkoa ennen joulua -  helmi-maaliskuun vaihteeseen asti. Sairaala ryhtyi toimiin heti tilanteen selvittyä ja altistuneista potilaista otetaan VRE-ulostenäytteet viimeistään silloin kun hakeutuvat erikoissairaanhoidon piiriin.

Mitä tulee Katriinan sairaalaan, niin siellä katsotaan yksi osasto VRE-altistuneeksi.

Aiheesta lisää netti-HS

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Potilaita+eristettiin+Peijaksessa+sairaalabakteerin+vuoksi/1135219186120

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Student Midwife

Just loppui kirran harjoittelu tuolla Peijaksen K1:llä. Olipahan oppimiskokemus. Ainakin itse VRE:stä on tullut tehotietokurssi.

Yhtään pahaa sanaa ei ole sanottavana sairaalan toiminnasta tästä VRE-epidemian selvittelystä. Varsinkin osastonhoitajalle ja osaston henkilökunnalle nostan hattua korkealle, miten siellä asiaa on hoidettu ja saatu osasto toimimaan mahdollisimman vähillä tappioilla.

Muu sairaalan henkilökunta voisikin sitten mennä itseensä ja miettiä, onko pukukopeilla heitetyt ruttopuheet ihan asiallisia. Pahoittipa muutama potilaskin mielensä, kun leikkuriin viedessä leikkurin henkilökunta heitti asiatonta läppää potilaan kuullen. Epidemia ei ollut henkilökunnan syytä, vaikka yllättävän moni niin ajatteli ja ääneen sanoi.

Ruusuja siis sinne Peijaksen K1:lle ja hygieniahoitajalle!

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×