Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

ketonoidanlukko

Tulospalkkaus yksikkö

Recommended Posts

ketonoidanlukko

Hesarin tämänpäivän, tai oikeastaa nyt jo eilisen lehden työpaikkailmoituksissa sh paikkoja ollut haussa jo aiemminkin ja olen huomannut, etenkin neuron ilmoituksissa  lisäyksen "klinikka on tulospalkkausyksikkö".

Osaisiko joku fiksu, joka tietää, kertoa, mitä ko asia tarkkoittaa noin arkielämän kannalta.

Tuleeko rahaa rutosti vai saako vain enemmän ja kovemmin painaa töitä, vai onko nyt taas joku fraasi, joka julkisuudessa  näyttää hyvältä, eikä tarkoita oikeasti yhtään mitään.

En ole työtä vailla, uteliaisuus vain heräsi kun, omaan ed työpaikkaan tuli ilmoitus:

Nyt aloitamme tulospalkkauksen ja kaikkien pitää siihen sitoutua TAI joutuu esimiehen puhuttuluun !!  Mitä sitten ikinä tarkoittaakaan ?

En ole ehtinyt haastatella heitä, miten on mennyt, perästä kuuluu.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Sofia

Taitaa olla kauniimpi nimitys systeemille "urakkavauhdilla tuntipalkalla". Liukuhihnateollisuudesta omaksuttu palkkaustapa pohjimmiltaan joka tapauksessa...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Ensihoitaja

Vai olisikohan kysessä se pisteytykseen perustuva palkkaus, jossa jokainen tehtävä kuvataan ja niille laaditaan pisteytys, joka vaikuttaa palkkaan niin, että niistä muodostuu jopa 40% palkasta. Ja tämä korvaisi ilmeisesti myös vanhan ikälisäjärjestelmän. Siis jos tää nyt tarkottaa samaa systeemiä.

Eli siis tässä esim. iv-luvallinen hoitaja saisi 10e/kk lisää tästä luvasta eli koulutuksesta riippumatta luvallinen saisi siitä rahaa eikä olisi sidottu koulutukseen luvat ja palkat.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
TimoM

Käytännössä: Jos kaikki menee hyvin, yksikön tulos jaetaan ja kaikki yli 6 kk yksikössä olleet saa n. 5% bonarin, maksimissaan kk-palkan suuruisen osan.

Teollisuudessahan tää on tunnettu "kinkkurahana"

;D

Ja jos kaikki menee perseeleen, maksat!!  :P

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
huslainen

Tässäpä Hus:n sivuilta:

Tulospalkkaus

Neurologian, neurokirurgian sekä silmä- ja korvatautien toimialan (NSK) koko henkilökunta on mukana tulospalkkauksessa vuonna 2006. Viime vuonna tulospalkkauksessa oli mukana 54 % henkilökunnasta.

Henkilökunta on ollut tyytyväinen tulospalkkiojärjestelmään ja mieltää sen tärkeäksi kannustimeksi, joka motivoi miettimään omaa työtä tavoitteellisesti. Tulokset vuodelta 2005 osoittavat toiminnan tehostuneen ja tuoneen lisätuloja sekä säästöjä kustannuksissa.

Tulospalkkion maksaminen edellyttää asetettujen tavoitteiden saavuttamista. NSK:ssa tavoitteiden täyttymistä seurattiin pitkin vuotta ja niistä keskusteltiin henkilökunnan kanssa.

Tavoitteissa onnistuttiin eri yksiköissä 63,3-95-prosenttisesti, millä saavutettiin 1161-1653 euron tulospalkkiot. Keskimäärin tulospalkkioita maksetaan 748-1302 euroa, sillä ne lasketaan työntekijän työssäoloajasta.

Ja mielipiteitä http://www.hus.fi/default.asp?path=1,28,824,2051,2058,11974,11977

Olen itse kuullut, että työntekijät ovat tykänneet kovasti tästä palkkauksesta. Itsekkin entisenä neurologisena hoitajana liputan kovasti sen puolesta. Sama työ tehtiin ennen, mutta ilman kannustusta! Kehityssuunta on oikea! Samaa muillekkin klinikoille!

Muokkaus:linkkiä korjattu

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...