Jump to content
 
Blue Parrot

Hoitajaksi Englantiin - Brexit

Recommended Posts

Blue Parrot

Olen suunnittelemassa muuttoa englantiin ja hakeutumassa sairaanhoitajan töihin. Hakupaperit lähtee kohtisilleen NMC:en. Onko tietoa kuinka brexit vaikuttaa työpaikkojen määrään? Olen lukenut että englannissa nyt pula sairaanhoitajista kun suuri osa ollut ulkomaalaistaustaisia ja lähteneet pois/ uusia hakemuksia ei tule.

Tästä johtaakin kysymys, kuinka kovan kielitaidon vaativat? Osaan kyllä enkkua  jollain tavoin, mutta en todellakaan ole mikään kielinero. Ymmärrän hyvinkin mutta kun ei ole tullut käytettyä niin ruosteessahan tuo on. Laitan hakupaprut nyt ilman kielitutkintoa menemään, tyrmäävätköhän suoraan kun kielitestin tulos puuttu? Onko kokemusta? Eräs ystäväni kertoi etteivät ole nyt niin hanakasti vaatineet kielitestiä täältä suomesta ja saattaisivat ottaa töihin hiukan kevyemmilläkin kriteereillä. Mene ja tiedä.

Onko teillä tietoa hyvät kolleegat?

 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: NMC

Töitä on tarjolla runsaasti. Tuskinpa Brexit paljoa vaikuttaa sairaanhoitajien työllistymiseen.

Jos lähetät NMC-rekisteröintihakemuksen, voivat käsitellä sen ilman osoitusta kielitaidosta, mutta tulevat pyytämään kielitaidon osoituksen ennen kuin rekisteröinti saatetaan loppuun.

Täällä lisätietoa kielitaitovaatimuksesta:

https://www.nmc.org.uk/registration/joining-the-register/english-language-requirements/

Kielitestiä ei tarvitse tehdä jos olet suorittanut sairaanhoitajan opinnot englanniksi. Muussa tapauksessa IELTS-testistä vaaditaan arvosanaksi kaikilta osa-alueilta (kuuntelu, luetun ymmärtäminen, puhuminen ja kirjoitus) vähintään 7. Ylin arvosana on 9.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: NMC

Nyt luinkin ajankohtaisen artikkelin jossa miettivät tuon IELTS testin arvosanavaatimusten alentamista niin että kirjoituksesta vaaditaan vain 6.5 ja muista yhä 7.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Suomeenpalannut

Vaativat edelleen 7 jokaisesta IELTS osiosta. 7 on vaikea saada, ainakaan kaikissa osioista samalla kertaa. Testikeskukset tietävät NMC:n hakukriteerit ja siksi jättävät jonkin osion alle 7 jotta joudut tekemään testin toistamiseen. 

 

Sairaanhoito on todella erilaista. Käytännössä et tee perushoitoa lainkaan. Jaat vaan lääkkeitä ja päivität hoitosuunnitelmaa, mikä on monessa paikassa vielä paperinen. 

 

Tämä tarkoittaa että tietosi potilaiden terveydentilasta perustuu siihen muutamaan minuuttiin mitä kerkeät lääkkeen Annon yhteydessä näkemään, loppu tieto tulee kouluttamattomilta hoiva-avustajilta - jos tulee. Osa heistä kouluttautuu erinäisin työnantajan tarjoamin kurssein, mutta meno oli kyllä aika haipakkaa.

Vuosia työskennellyt ”care assistant” ei esim. Tiennyt että kun joku ”haukkoo henkeä” ei ole ns tavallista hengittämistä. Siis yövuorossa huonossa kunnossa  oleva potilas haukkoo henkeä, mutta tämä hoitaja ei vie asiaa eteenpäin sairaanhoitajalle vaan kirjaa tarkkailulistaan ”hengittää”...

 

muutenkaan, en suosittele. 48h työviikko, 12 h vuorot, palkkaus suomen tasoa, mutta elinkustannukset korkeammat.

 

Älä ainakaan lähde lasten kanssa, koska lasten hoito maksaa mansikoita. Julkinen liikenne ei pelaa tai se on kallista.  

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×