Jump to content

Hoitajaksi Englantiin - Brexit


Blue Parrot

Recommended Posts

Olen suunnittelemassa muuttoa englantiin ja hakeutumassa sairaanhoitajan töihin. Hakupaperit lähtee kohtisilleen NMC:en. Onko tietoa kuinka brexit vaikuttaa työpaikkojen määrään? Olen lukenut että englannissa nyt pula sairaanhoitajista kun suuri osa ollut ulkomaalaistaustaisia ja lähteneet pois/ uusia hakemuksia ei tule.

Tästä johtaakin kysymys, kuinka kovan kielitaidon vaativat? Osaan kyllä enkkua  jollain tavoin, mutta en todellakaan ole mikään kielinero. Ymmärrän hyvinkin mutta kun ei ole tullut käytettyä niin ruosteessahan tuo on. Laitan hakupaprut nyt ilman kielitutkintoa menemään, tyrmäävätköhän suoraan kun kielitestin tulos puuttu? Onko kokemusta? Eräs ystäväni kertoi etteivät ole nyt niin hanakasti vaatineet kielitestiä täältä suomesta ja saattaisivat ottaa töihin hiukan kevyemmilläkin kriteereillä. Mene ja tiedä.

Onko teillä tietoa hyvät kolleegat?

 

Link to post
Share on other sites

Töitä on tarjolla runsaasti. Tuskinpa Brexit paljoa vaikuttaa sairaanhoitajien työllistymiseen.

Jos lähetät NMC-rekisteröintihakemuksen, voivat käsitellä sen ilman osoitusta kielitaidosta, mutta tulevat pyytämään kielitaidon osoituksen ennen kuin rekisteröinti saatetaan loppuun.

Täällä lisätietoa kielitaitovaatimuksesta:

https://www.nmc.org.uk/registration/joining-the-register/english-language-requirements/

Kielitestiä ei tarvitse tehdä jos olet suorittanut sairaanhoitajan opinnot englanniksi. Muussa tapauksessa IELTS-testistä vaaditaan arvosanaksi kaikilta osa-alueilta (kuuntelu, luetun ymmärtäminen, puhuminen ja kirjoitus) vähintään 7. Ylin arvosana on 9.

Link to post
Share on other sites

Nyt luinkin ajankohtaisen artikkelin jossa miettivät tuon IELTS testin arvosanavaatimusten alentamista niin että kirjoituksesta vaaditaan vain 6.5 ja muista yhä 7.

Link to post
Share on other sites
Guest Suomeenpalannut

Vaativat edelleen 7 jokaisesta IELTS osiosta. 7 on vaikea saada, ainakaan kaikissa osioista samalla kertaa. Testikeskukset tietävät NMC:n hakukriteerit ja siksi jättävät jonkin osion alle 7 jotta joudut tekemään testin toistamiseen. 

 

Sairaanhoito on todella erilaista. Käytännössä et tee perushoitoa lainkaan. Jaat vaan lääkkeitä ja päivität hoitosuunnitelmaa, mikä on monessa paikassa vielä paperinen. 

 

Tämä tarkoittaa että tietosi potilaiden terveydentilasta perustuu siihen muutamaan minuuttiin mitä kerkeät lääkkeen Annon yhteydessä näkemään, loppu tieto tulee kouluttamattomilta hoiva-avustajilta - jos tulee. Osa heistä kouluttautuu erinäisin työnantajan tarjoamin kurssein, mutta meno oli kyllä aika haipakkaa.

Vuosia työskennellyt ”care assistant” ei esim. Tiennyt että kun joku ”haukkoo henkeä” ei ole ns tavallista hengittämistä. Siis yövuorossa huonossa kunnossa  oleva potilas haukkoo henkeä, mutta tämä hoitaja ei vie asiaa eteenpäin sairaanhoitajalle vaan kirjaa tarkkailulistaan ”hengittää”...

 

muutenkaan, en suosittele. 48h työviikko, 12 h vuorot, palkkaus suomen tasoa, mutta elinkustannukset korkeammat.

 

Älä ainakaan lähde lasten kanssa, koska lasten hoito maksaa mansikoita. Julkinen liikenne ei pelaa tai se on kallista.  

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Blue Parrot

Kiitos kaikille vastauksista, nytpä siis enkkua preppaamaan 😃 josko sen kielikokeen saisin väännettyä kuitenkin.

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Ohhoh, itsellä ei ole tuollaista kokemusta lainkaan.

Työviikko on 37.5 tuntia ja 12 h vuorot tein myös suomessa. Työnkuvaan kuuluu niin perushoito kuin lääkehoitokin eli itse ainakin olen paljon tekemisissä potilaiden kanssa. Meidän sairaalassa HCSW avustaa perushoidoissa, asennon vaihdoissa etc ja raportoivat niistä hoitajalle. Riippuu tietysti paljon osastosta millainen kenenkin rooli on.

Eläminen UK:ssa on kyllä edullisempaa kuin Suomessa, Lontoo poislukien. Palkka on samaa tasoa kuin suomessa mutta verotus huomattavasti kevyempää ja rahalla saa enemmän kuin suomessa. Julkinen liikenne ainakin täällä missä itse olen toimii todella hyvin. Lasten hoidosta en osaa sanoa mitään kun itsellä ei niitä ole.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...