Jump to content

Hoitajaksi Englantiin - Brexit


Blue Parrot
 Share

Recommended Posts

Olen suunnittelemassa muuttoa englantiin ja hakeutumassa sairaanhoitajan töihin. Hakupaperit lähtee kohtisilleen NMC:en. Onko tietoa kuinka brexit vaikuttaa työpaikkojen määrään? Olen lukenut että englannissa nyt pula sairaanhoitajista kun suuri osa ollut ulkomaalaistaustaisia ja lähteneet pois/ uusia hakemuksia ei tule.

Tästä johtaakin kysymys, kuinka kovan kielitaidon vaativat? Osaan kyllä enkkua  jollain tavoin, mutta en todellakaan ole mikään kielinero. Ymmärrän hyvinkin mutta kun ei ole tullut käytettyä niin ruosteessahan tuo on. Laitan hakupaprut nyt ilman kielitutkintoa menemään, tyrmäävätköhän suoraan kun kielitestin tulos puuttu? Onko kokemusta? Eräs ystäväni kertoi etteivät ole nyt niin hanakasti vaatineet kielitestiä täältä suomesta ja saattaisivat ottaa töihin hiukan kevyemmilläkin kriteereillä. Mene ja tiedä.

Onko teillä tietoa hyvät kolleegat?

 

Link to comment
Share on other sites

Töitä on tarjolla runsaasti. Tuskinpa Brexit paljoa vaikuttaa sairaanhoitajien työllistymiseen.

Jos lähetät NMC-rekisteröintihakemuksen, voivat käsitellä sen ilman osoitusta kielitaidosta, mutta tulevat pyytämään kielitaidon osoituksen ennen kuin rekisteröinti saatetaan loppuun.

Täällä lisätietoa kielitaitovaatimuksesta:

https://www.nmc.org.uk/registration/joining-the-register/english-language-requirements/

Kielitestiä ei tarvitse tehdä jos olet suorittanut sairaanhoitajan opinnot englanniksi. Muussa tapauksessa IELTS-testistä vaaditaan arvosanaksi kaikilta osa-alueilta (kuuntelu, luetun ymmärtäminen, puhuminen ja kirjoitus) vähintään 7. Ylin arvosana on 9.

Link to comment
Share on other sites

Nyt luinkin ajankohtaisen artikkelin jossa miettivät tuon IELTS testin arvosanavaatimusten alentamista niin että kirjoituksesta vaaditaan vain 6.5 ja muista yhä 7.

Link to comment
Share on other sites

Guest Suomeenpalannut

Vaativat edelleen 7 jokaisesta IELTS osiosta. 7 on vaikea saada, ainakaan kaikissa osioista samalla kertaa. Testikeskukset tietävät NMC:n hakukriteerit ja siksi jättävät jonkin osion alle 7 jotta joudut tekemään testin toistamiseen. 

 

Sairaanhoito on todella erilaista. Käytännössä et tee perushoitoa lainkaan. Jaat vaan lääkkeitä ja päivität hoitosuunnitelmaa, mikä on monessa paikassa vielä paperinen. 

 

Tämä tarkoittaa että tietosi potilaiden terveydentilasta perustuu siihen muutamaan minuuttiin mitä kerkeät lääkkeen Annon yhteydessä näkemään, loppu tieto tulee kouluttamattomilta hoiva-avustajilta - jos tulee. Osa heistä kouluttautuu erinäisin työnantajan tarjoamin kurssein, mutta meno oli kyllä aika haipakkaa.

Vuosia työskennellyt ”care assistant” ei esim. Tiennyt että kun joku ”haukkoo henkeä” ei ole ns tavallista hengittämistä. Siis yövuorossa huonossa kunnossa  oleva potilas haukkoo henkeä, mutta tämä hoitaja ei vie asiaa eteenpäin sairaanhoitajalle vaan kirjaa tarkkailulistaan ”hengittää”...

 

muutenkaan, en suosittele. 48h työviikko, 12 h vuorot, palkkaus suomen tasoa, mutta elinkustannukset korkeammat.

 

Älä ainakaan lähde lasten kanssa, koska lasten hoito maksaa mansikoita. Julkinen liikenne ei pelaa tai se on kallista.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Kiitos kaikille vastauksista, nytpä siis enkkua preppaamaan 😃 josko sen kielikokeen saisin väännettyä kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ohhoh, itsellä ei ole tuollaista kokemusta lainkaan.

Työviikko on 37.5 tuntia ja 12 h vuorot tein myös suomessa. Työnkuvaan kuuluu niin perushoito kuin lääkehoitokin eli itse ainakin olen paljon tekemisissä potilaiden kanssa. Meidän sairaalassa HCSW avustaa perushoidoissa, asennon vaihdoissa etc ja raportoivat niistä hoitajalle. Riippuu tietysti paljon osastosta millainen kenenkin rooli on.

Eläminen UK:ssa on kyllä edullisempaa kuin Suomessa, Lontoo poislukien. Palkka on samaa tasoa kuin suomessa mutta verotus huomattavasti kevyempää ja rahalla saa enemmän kuin suomessa. Julkinen liikenne ainakin täällä missä itse olen toimii todella hyvin. Lasten hoidosta en osaa sanoa mitään kun itsellä ei niitä ole.

Be safe at night, sleep with a nurse

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...