Jump to content
MAINOS

Isoprenaliini-infuusio


Tinttu

Recommended Posts

Minkälaisia kokemuksia on isoprenaliinin käytöstä? Lienee nykyään harvemmin käytetty lääke. Meillä sitä ei enää juurikaan käytetä (kammioarytmioiden takia ja koska pyritään heti laittamaan väliaikainen tahdistin), mutta olisin kiinnostunut tietämään, millaisissa tapauksissa sitä käytetään vielä? Millaisella annostuksella yleensä ja millaisia haittavaikutuksia ko. aineesta on tullut?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Isoprenaliini-infuusio on kieltämättä hieman harvinaisempi hoito bradykardioissa. Kyllä sitä kuitenkin meillä silloin tällöin käytetään kun odotetaan väliaikaisen tahdistimen asennusta. Joskus sitä on käytetty vähän pidempiäkin aikoja kun ollaan odotettu sitä, että voitaisiin asentaa pysyvä tahdistin. Mutta pääsääntöisesti isoprenaliini on poikkeustapauksissa käytössä.

Annostus on yksilöllistä. 1mg laimennetaan 100ml:aan keittistä ja tiputusnopeus määräytyy vasteen mukaan. Yleensä aloitellaan jostain 10ml/h ja nostetaan sitä tarpeen mukaan. Ylärajaa ei sinäänsä ikinä anneta, vaan tärkeämpää on seurata kammioarytmioita. Yli 50/min syketaajuutta ei ylitetä kammioarytmiariskin vuoksi. Joskus infuusion annostelu on tosi hankalaa juuri näiden kammioperäisten rytmihäiriöiden takia.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Vielä silloin kun työskentelin sydäntransplaatioiden kanssa, isoprenaalia käytettiin pari ensimmäistä postop päivää. Sen jälkeen pumppunopeutta pidettiin yllä ulkoisella tahdistimella.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Aivan hiljattain hoidin totaaliblokkia Isuprelilla, kun ei voitu heti laittaa väliaikaista tahdistinta. Siitä tuli mieleeni asiaa kysellä täältä. Annosta vuoroin nostettiin ja vuoroin laskettiin.  Isuprel aiheutti kammiotakylyöntejä ja horkkamaisen tutinan.. Meillä laimennettiin ohjeiden mukaan 5% glukoosilla.

Link to comment
Share on other sites

Meillä laimennettiin ohjeiden mukaan 5% glukoosilla.

Joo, se vähän riippuu paikasta. Meillä oli ennen se G5%, mutta kyllä sen voi laimentaa keittikseen. Se ilmeisesti säilyy paremmin sokerissa(?)

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...