Jump to content
 
Vieras: hoitopoika

Hoitoisuusluokitus

Recommended Posts

Vieras: hoitopoika

:'(

Onkohan kukaan keksinyt miksi hoitoisuus luokitusta tehdään, olen sitä meidän piirissä sitä projektia vetäviltä kysellyt, mutta vastausta ei kuitenkaan tule siinä muodossa että pieni hoitopoika sen ymmärtäisi. Löytyisiköhän vastausta täältä

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: sirius

Varmaankin yksi "syy", miksi hoitoisuusluokituksia on se, että pystytään kartoittamaan potilaiden hoitoisuutta ja se että henkilökuntamäärä pystyttäisiin resurssoimaan oikeaksi ja muutenkin erilaisia tarvike resursseja; apuvälinehankinnat yms...

Luokituksen avulla voidaan huomioida myös välillinen hoitotyö.

Lisäksi pystytään kehittämään hoitotyötä ja selkeyttämään hoitotyön eri käsitteitä ja näinollen parantamaan hoitotyön laatua.

Luokituksen avulla voidaan myös yhtenäistää eri sairaaloiden hoitotyötä. Pystytään selkeyttämään hoitajan toimenkuvaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pile

En tieda liippaako aihetta,mutta lahelle menee. Kokeilkaa www.intensium.fi

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: makelant

Intensium on yksi , toinen on vanha ja tuttu RAVA. No sitten tietenkin on tämä heikko A,B,C,D,E luokitus. Tosiasiahan on se että jos et kerro niin kukaan ei tiedä. Ja usein tämä johtaa siihen että vähennetään porukkaa osastolta.... Vaikka työ olisi kuinka vaativaa ja rankkaa.....

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pile

Tilastoharha:LKS:n teho ainakin lisasi henkilokuntaa,kun Intensiumpisteet nayttivat madonluvut.4 uutta virkaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Tuuvi

Olen ollut samassa "talossa" töissä missä sinä (hoitopoika) olet.

Kun hoitoisuusluokitusta siellä aloitettiin kävin koulutustilaisuudessa. Tai miksi sitä haluttiin nimittää.

Totta on ettei kunnon selitystä tai perusttelua "jutulle" annettu. Kyse oli hoidon sisällön arvioimisesta tietyllä mittarilla. Kunnon vastausta ei siis ole vieläkään osattu siellä antaa?

Varsinkin käytännönkysymyksiin eivät koulutttajat osanneet vastata. Hoitoisuusluokituksella saatiin käyrää jolla näkyy hoidonkuormittavuus. Kiva käyrä, mutta siitä pystyy tekemään tulkintaa vasta pidemmällä aika välillä. Lisätyövoimantarve ja hoitokuormitus voi vaihdella kuukausittain paljonkin. Esim. os 20 ja 22.

Oma kokemukseni oli että käyrää tuli ja sitä ihmeteltiin, mutta vaikutusta käytännön työnsuunnitteluun tai työvoimaresursseihin ei ollut. Vai onko ollut? Mikä on tilanne?

Itseäni mietitytti rinnakkaisarviointi. Tietyt fyysiset osa-alueet ovat selkeitä. Hoitosuhde on kuitenkin yksilöllinen. Esim. psyykkisen tuen ja ohjauksen antaminen voi paljonkin riippua hoitajan ja potilaan hoitosuhteen sen hetkisestä vaiheesta. Toinen ongelma joka puhututti oli esim. ruokailu. Jos potilaalle vie tarjottimen huoneeseen, siitä jo pelkästään tuli B.

Tuokin on osastokohtaista. Naistentaudeilla on itse haettava ja kannettava tarjottimensa, vaikka olisi takapuoli kuinka "ruvella".

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: hanski

Muutama sana hoitoisuusluokituksesta tai oikeastaan tarkemmin sanoen työn mitoituksesta. Olette ehkä kuulleet termin aiemmin, eli tarkoitushan on selvittää onko henkilöstöä/ ammattiryhmää tarvittavasti tekemään jotakin työtä tai tehtävää. Olisinkin halunnut kuulla onko teidän tiedossa missä olisi tehty hoitotyön osalta em. mitotusta. Itse tiedän sairaala maailmasta yhden ja sekään ei koskenut hoithenkilökuntaa vaan sairaala-apulaisia.

Toisaalta työnmitoitusta on kyllä turhaa odottaa työnantajalta, koska siinä tulisi selvästi esille henkilökunnan vähyys verrattuna työtehtäviin. Sehän tarkoittaisi sitä, että lisähenkilökuntaa tulisi

palkata. Tuskimpa kuntatyönantaja kovin innokkaasti palkkaa lisää

hoitsuja?....vai kuinka

Kommentteja kiitos

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pile

Joo nuo luokitukset esim. intensiumissa ovat harhaanjohtavat.Intensium kuvaa ehka enemman laakarin työta vaikka hoitajat ne pisteytykset tekevat.

Kuten palovammapotilaan suihkutus teholla: 0 pistetta.Virtsakatetri 1 piste.Ei ole missaan suhteessa,etta palovammapotilaan suihkutus olisi helpompaa kuin tuntidiureesin mittaus.Nain homma kuiyenkin toimii.Esim palovammapotilaan hoitoon on miltei pakko vuokrata lisahenkilokuntaa,mutta sita ei todistaa mitenkaan millaan kayralla talon johdolle.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Florence

Hoitoisuusluokitus on tehty mukamas siksi, että me saisimme mustaa valkoiselle, mihin meitä tarvitaan. Päättäjät kun saavat eteensä nämä jalot hoitoisuuskäyrät, pylväät ja diagrammit niin siiten tulee lisää rahaa kunnilta ja taas menee hyvin.

En tiedä mikä muu ammattiryhmä joutuisi todistelemaan tällätavoin olemassaoloaan ja tekemisiään. Nöyryyttävää.

Kaikkeen me suostummekin! Kuitenkin on niin, ettei todellinen työmäärämme tule minkään luokitussysteemin kautta näkyväksi. Luokituksessa mitataan potilaan hoitoisuutta ja kirjaamiselta edellytetään pilkuntarkkuutta. On kirjattava ylös kaikki mitä on tehnyt, koska on sanottu että "se mitä ei ole kirjattu, sitä ei ole myöskään tehty". Eli potilaspaperit sisältävät tänäpäivänä kokojoukon selostusta hoitajien tekemisistä. Jotta osastot toimisivat, on erilaiset muut tehtävät myös hoidettava (tilaukset, lääkkeenjako jne..). Nämä eivät näy luokitteluissa ja tehtynä työnä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×