Jump to content
MAINOS

Hoitoisuusluokitus


Recommended Posts

Guest hoitopoika
Posted

:'(

Onkohan kukaan keksinyt miksi hoitoisuus luokitusta tehdään, olen sitä meidän piirissä sitä projektia vetäviltä kysellyt, mutta vastausta ei kuitenkaan tule siinä muodossa että pieni hoitopoika sen ymmärtäisi. Löytyisiköhän vastausta täältä

MAINOS
Posted

Varmaankin yksi "syy", miksi hoitoisuusluokituksia on se, että pystytään kartoittamaan potilaiden hoitoisuutta ja se että henkilökuntamäärä pystyttäisiin resurssoimaan oikeaksi ja muutenkin erilaisia tarvike resursseja; apuvälinehankinnat yms...

Luokituksen avulla voidaan huomioida myös välillinen hoitotyö.

Lisäksi pystytään kehittämään hoitotyötä ja selkeyttämään hoitotyön eri käsitteitä ja näinollen parantamaan hoitotyön laatua.

Luokituksen avulla voidaan myös yhtenäistää eri sairaaloiden hoitotyötä. Pystytään selkeyttämään hoitajan toimenkuvaa.

Posted

En tieda liippaako aihetta,mutta lahelle menee. Kokeilkaa www.intensium.fi

No comments

Guest makelant
Posted

Intensium on yksi , toinen on vanha ja tuttu RAVA. No sitten tietenkin on tämä heikko A,B,C,D,E luokitus. Tosiasiahan on se että jos et kerro niin kukaan ei tiedä. Ja usein tämä johtaa siihen että vähennetään porukkaa osastolta.... Vaikka työ olisi kuinka vaativaa ja rankkaa.....

Posted

Tilastoharha:LKS:n teho ainakin lisasi henkilokuntaa,kun Intensiumpisteet nayttivat madonluvut.4 uutta virkaa.

No comments

  • 3 weeks later...
Posted

Olen ollut samassa "talossa" töissä missä sinä (hoitopoika) olet.

Kun hoitoisuusluokitusta siellä aloitettiin kävin koulutustilaisuudessa. Tai miksi sitä haluttiin nimittää.

Totta on ettei kunnon selitystä tai perusttelua "jutulle" annettu. Kyse oli hoidon sisällön arvioimisesta tietyllä mittarilla. Kunnon vastausta ei siis ole vieläkään osattu siellä antaa?

Varsinkin käytännönkysymyksiin eivät koulutttajat osanneet vastata. Hoitoisuusluokituksella saatiin käyrää jolla näkyy hoidonkuormittavuus. Kiva käyrä, mutta siitä pystyy tekemään tulkintaa vasta pidemmällä aika välillä. Lisätyövoimantarve ja hoitokuormitus voi vaihdella kuukausittain paljonkin. Esim. os 20 ja 22.

Oma kokemukseni oli että käyrää tuli ja sitä ihmeteltiin, mutta vaikutusta käytännön työnsuunnitteluun tai työvoimaresursseihin ei ollut. Vai onko ollut? Mikä on tilanne?

Itseäni mietitytti rinnakkaisarviointi. Tietyt fyysiset osa-alueet ovat selkeitä. Hoitosuhde on kuitenkin yksilöllinen. Esim. psyykkisen tuen ja ohjauksen antaminen voi paljonkin riippua hoitajan ja potilaan hoitosuhteen sen hetkisestä vaiheesta. Toinen ongelma joka puhututti oli esim. ruokailu. Jos potilaalle vie tarjottimen huoneeseen, siitä jo pelkästään tuli B.

Tuokin on osastokohtaista. Naistentaudeilla on itse haettava ja kannettava tarjottimensa, vaikka olisi takapuoli kuinka "ruvella".

Posted

Muutama sana hoitoisuusluokituksesta tai oikeastaan tarkemmin sanoen työn mitoituksesta. Olette ehkä kuulleet termin aiemmin, eli tarkoitushan on selvittää onko henkilöstöä/ ammattiryhmää tarvittavasti tekemään jotakin työtä tai tehtävää. Olisinkin halunnut kuulla onko teidän tiedossa missä olisi tehty hoitotyön osalta em. mitotusta. Itse tiedän sairaala maailmasta yhden ja sekään ei koskenut hoithenkilökuntaa vaan sairaala-apulaisia.

Toisaalta työnmitoitusta on kyllä turhaa odottaa työnantajalta, koska siinä tulisi selvästi esille henkilökunnan vähyys verrattuna työtehtäviin. Sehän tarkoittaisi sitä, että lisähenkilökuntaa tulisi

palkata. Tuskimpa kuntatyönantaja kovin innokkaasti palkkaa lisää

hoitsuja?....vai kuinka

Kommentteja kiitos

Posted

Joo nuo luokitukset esim. intensiumissa ovat harhaanjohtavat.Intensium kuvaa ehka enemman laakarin työta vaikka hoitajat ne pisteytykset tekevat.

Kuten palovammapotilaan suihkutus teholla: 0 pistetta.Virtsakatetri 1 piste.Ei ole missaan suhteessa,etta palovammapotilaan suihkutus olisi helpompaa kuin tuntidiureesin mittaus.Nain homma kuiyenkin toimii.Esim palovammapotilaan hoitoon on miltei pakko vuokrata lisahenkilokuntaa,mutta sita ei todistaa mitenkaan millaan kayralla talon johdolle.

No comments

  • 1 month later...
Guest Florence
Posted

Hoitoisuusluokitus on tehty mukamas siksi, että me saisimme mustaa valkoiselle, mihin meitä tarvitaan. Päättäjät kun saavat eteensä nämä jalot hoitoisuuskäyrät, pylväät ja diagrammit niin siiten tulee lisää rahaa kunnilta ja taas menee hyvin.

En tiedä mikä muu ammattiryhmä joutuisi todistelemaan tällätavoin olemassaoloaan ja tekemisiään. Nöyryyttävää.

Kaikkeen me suostummekin! Kuitenkin on niin, ettei todellinen työmäärämme tule minkään luokitussysteemin kautta näkyväksi. Luokituksessa mitataan potilaan hoitoisuutta ja kirjaamiselta edellytetään pilkuntarkkuutta. On kirjattava ylös kaikki mitä on tehnyt, koska on sanottu että "se mitä ei ole kirjattu, sitä ei ole myöskään tehty". Eli potilaspaperit sisältävät tänäpäivänä kokojoukon selostusta hoitajien tekemisistä. Jotta osastot toimisivat, on erilaiset muut tehtävät myös hoidettava (tilaukset, lääkkeenjako jne..). Nämä eivät näy luokitteluissa ja tehtynä työnä.

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...